galela 15.04.05, 09:50 Czy to prawda że po tym mleku zielone kupy to norma? Podaje bebilon od tygodnia raz dziennie i właśnie takie kupy robi moja córka - czy to normalne czy mam zmienić mieszankę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata28 Re: Do mam stosujących Bebilon 2 15.04.05, 09:56 A dajesz jeszcze jakieś inne jedzonko, czy na razie tylko mleko. Po tym mleku (chyba że to Bebilon pepti 2) kupy powinny być normalne. U nas kolorystyka zmieniła się po wprowadzeniu innego jedzenia niż mleko (np. zupki, deserki, kaszki z żelazem) Odpowiedz Link Zgłoś
lara82 Re: Do mam stosujących Bebilon 2 15.04.05, 09:56 to jest norma po Bebiolonie pepti .My używaliśmy również 1 i tak samo było.Podobno za kolor zielony kupki jest odpowiedzialny fosfor.Ale ile w tym prawdy -niewiem,ale nie martw się jest to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
akocz Re: Do mam stosujących Bebilon 2 15.04.05, 10:23 Hej My używamy mleka Bebilon2 i kupy sa normalne, takie jak była karmiona piersią. Pozdrawiam Agnieszka i Zuzia (30.06.04) Odpowiedz Link Zgłoś
anusia271 Re: Do mam stosujących Bebilon 2 16.04.05, 19:49 Hej. Nie wiem jak to jest po normalnym Bebilonie, ale po Bebilonie Pepti to norma. Dopiero jak zje coś innego typu zupka albo jabłuszko kupka ma inny kolor niż zielony. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
moniakug Re: Do mam stosujących Bebilon 2 17.04.05, 06:36 Witam! My stosujemy bebilon2 i kupki sa normalne.Na poczatku zaczelam malej podawac Nan Ha i kupki byly wstretne.Po bebilonie wszystko wrocilo do normy, kupki takie jak po mleku mamy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Do mam stosujących Bebilon 2 17.04.05, 07:25 Nie przejmuj sie - zielone kupki po BP to norma U mojej corci bylo podobnie, kupki zaczely sie zmieniac dopiero jak zaczelam wzbogacac Jej diete Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Do mam stosujących Bebilon 2 17.04.05, 08:22 to samo, z tym, że jakoś w tym samym czasie jak przeszłyśmy na 2, wprowadziłam soczek jabłkowy i myślałam że to po soczku. Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: Do mam stosujących Bebilon 2 17.04.05, 14:17 I tak nie chce go już pić...Chyba muszę zmienić mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Do mam stosujących Bebilon 2 17.04.05, 16:41 Zielone kupy są fizjologiczne!!!!Nawet na piersi. Dziecka [przewód pokarmowy osiąga dojrzałośc ok. 2rż.- prawidłowa flora bakteryjna, prawidłowa perystaltyka i aktywność enzymów. Różnie dzieci reagują na ciężkostrawną mieszanke, a kolor zielony jest od bilirubiny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorki Re: Do mam stosujących Bebilon 2 17.04.05, 19:38 Moja Wiki od początku na Bebilonie i zawsze kupki zielone.Pytałam w sewrwisie Nutricji i pan powiedział ze po tym mleczku to normalne i nie trzeba sie martwic. Teraz juz mała je Bebilon 2 i zupki oraz soczki i kupka ma normalny kolor. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
chirome Re: Do mam stosujących Bebilon 2 17.04.05, 20:48 My mamy Pepti i to norma - zielone i strasznie smierdzące, co jakis czas podajemy Lakcid wedle zalecen lekarza i to ponoć pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś