mamamegi 19.04.05, 14:15 Właśnie czy można czasem napić sie piwka jeśli sie karmi piersią.SŁyszałam że tak tylko trzeba potem odczekać jakies 3 godziny z karmieniem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22638625 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galela Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 14:21 Można wypić trochę piwka. Dozwolona jest też lampka wina od czasu do czasu. Ja piję niekiedy niskoalkoholowe piwo żywiec, kupuję je w realu ma 1,1 % alkoholu a smakuje normalnie. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
nadianka7 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 15:35 Nie wiem, skąd wziął się przesąd, że picie piwa wzmaga laktację. Nie ma na to żadnych dowodów. Ja czasem popijam sobie Karmi.Pysznie słodkie i alkoholu jak na lekarstwo.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 14:34 nie wiem czemu zadajecie takie pytania ? przeciez jak karmisz dziecko to nie powinno sie palić i pić. każdy lekarz ci to powie(normalny)i nawet wszędzie tak piszą.Moja kolerzanka piła sobie dziennie i czasem 2razy w tygodniu -piwko- --a jej dziecko , które karmila piersią zatruło się i tak jak dorośli jego organizm się uzależnił.Ciężko było i ten dzieciak się męczył , więc lepiej karm i nie bierz żadnych używek typu piwko.i nie chcę tu się wymądrzać i robić z siebie nie wiadomo kogo ale to jest głupota karmić i czasem popijać czy palić i to jest moje zdanie.I pewnie jak już wiem , że zaraz będzie wojna co można a co nie . www.album.astral.pl/album/index.php?action=show&gall_id=2&ap_ex=29&alb_id=1613&prev=0&next=1607&off=0&search_exp=&or forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22818677 Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 14:55 Niektorzy lekarze wrecz zalecaja piwo w umiarkowanych ilosciach (szklanka od czasu do czasu) bo podobno wzmaga laktacje. Odpowiedz Link Zgłoś
lidias82 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 14:58 Oczywiście, zgodzę się z Toba bri. Piję czasami szklankę piwa, a takie słowa, jakie pisze mama_oli3 są... Odpowiedz Link Zgłoś
lidias82 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 14:56 Przesyłam link. Nie popadajmy w skrajności... kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54926,1329741.html Odpowiedz Link Zgłoś
lara82 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 15:51 ja rozumiem że mama oli może nie pić piwka ,ale dlaczego od razu karcić inne mamy .Jeśli nie chcesz to nie pij .Zgadzam się z innymi opiniami ,że można sama osobiście piłam pół szklaneczki po wieczornym karmieniu,jak wiedziałam ,że teraz mam przynajmiej 4 godzinki spokoju,a to że piwo powoduje zwiększenie laktacji to prawda ,ba miałam osobiście problemy z laktacją i nic nie pomagało nawet herbata hippa a po piwku było jakby lepiej ,ale tylko 2 tygodnie ,więc to krótkotrwały efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 16:49 ja sobie pije piwko (pół)normalne np. żywiec , czasami kieliszeczek wiśniówki własnej roboty i myśle , że po takich ilośćiach moje dziecko nie zostanie niemowlecym alkoholikiem hi hi hi , przy pierwszej też sobie pozwalałam i moja 10 letnia córka się nie uzależniła hi hi hi , nie popadajmy w paranoje , powiem wam ,że współczuje dzieciom , które mają tak przewrażliwione mamy i nie róbmy z karmienia jakiejś męczarni magda , paula i 8 tyg róża Odpowiedz Link Zgłoś
sta.ania Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 16:53 zgadzam się, piłam piwko karmiąc Marysię(teraz prawie 9 lat) i Jasia (6 msc) i nie łyk a zdazało się całe 0,5 wieczorkiem - bez żadnych problemów i za pozwoleniem pediatrów. a. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 Do magda270519761 20.04.05, 10:06 >powiem > > wam ,że współczuje dzieciom , które mają tak przewrażliwione mamy i nie < Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 16:52 Pisze to co wiem i to co dziecko mojej koleżanki przeszło!!!!!!!!1 A wy już tak jak pisałam , że będziecie wypisywać kto ma rację , kto przesadza itp. Więc tak jak także pisałam wcześniej to tylko moje zdanie więc odrazu nie musicie się denerwować!!!!Bo jeszcze będziecie musiały pić więcej żeby mieć pokarm żartowałam pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 17:05 Bzdury. Wielokrotnie słyszłam w szkole rodzenia, że nawet jeśli mama karmiąca upije się w sztok to ilość alkoholu, który przedostanie się do organizmu dziecka jest znikoma. Oczywiście lepiej jest wcale nie pić co nie zmienia faktu, że niepowinnaś mamo_oli straszyć ludzi jakimiś wydumanymi historyjkami. Dziecko uzależnione od alkoholu bo mama piła piwo 2 razy w tygodniu? Leć dziewczyno do mediów - to dopiero będzie opowieść w sam do "Nie do wiary!"... Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 19.04.05, 22:16 Ja tylko chciałam zauważyć, że już kilkakrotnie natknęłam się na posty mamyOli, w których opisuje ona jakieś straszne przypadki u znanych jej koleżanek i ich dzieci (ostatnio czytałam np. o wylewie krwi do mózgu u niemowlaka na wątku o nagłej senności). Hmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 20.04.05, 10:11 znowu ma być wojna bo znowu piszecie , że jesteście najmądrzejsze.Powiem tak- jeśli nie wiecie i nie macie o tym pojęcia czy ja mam takie koleżanki czy nie to nie piszcie , że to są bzdury-i nie będę waszym kozłem ofiarnym poraz drugi , nie pozwole , żeby jakaś z was pisała jaka jestem czy , że współczujecie mojemu dziecku.tym razem ja będe mądrzejsza i nie pisze z wami bo tak jak napisałam nie pozwole się obrażać. żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
flawia pozytywne skutki picia piwa/winka:))) 20.04.05, 14:34 Zaryzykowałam szklaneczke wina po wieczornym karmieniu - byłam pewna że mam minimum 2 godzinki i spokojnie ten alkohol wywietrzeje... A tu nagle krzyk w niebogłosy - tylko wzięłam ostatni łyczek ( wpadłam w panikę - co teraz, bo przecież nie dam jej cyca, a to 4 tyg. maleństwo jeszcze inaczej nie da się uspokoić i nie usypia bez piersi. No katastrofa - i wtedy wkroczył mój mąż! Powiedział "spokojnie, ty sobie siedź przed TV i nam nie przeszkadzaj" i zamknął się z małą w pokoju. Nosił ją, bujał, no stawał na głowie i w efekcie za 30 min miałam śpiące maleństwo! Tak więc same widzicie, "ekstremalne" sytucje czasem mogą przynieść ciekawe pozytywne skutki (szkoda tylko, że mój mąż czeka by się wykazać tylko w takich ekstremalnych sytuacjach a ja dalej jak do tej pory daje małej powisieć na cycku Pozdrawiam, Gosia z Zuzią Odpowiedz Link Zgłoś
aldonkas Re: pozytywne skutki picia piwa/winka:))) 20.04.05, 15:12 Oczywiście, że można. Pod warunkiem, że ma sie 18 lat, dowód osobisty... i włąsny rozsądek. A przewrażliwionym radzę aby tez się napiły, wyluzowały i nie denerwowały innych. Pozdrawiam Pijąca piwko Aldonkas i partycypujący w piciu piwka Szymek Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: pozytywne skutki picia piwa/winka:))) 20.04.05, 20:06 a ja właśnie piję piwko i nie widzę w tym nic złego. Antek śpi, na karmienie obudzi się koło 1, więc mam 5 godzin na wyparowanie a szklaneczka piwka raz na jakiś czas nie zaszkodzi pozdrawiam "popijające" mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
olcia3221 Re: pozytywne skutki picia piwa/winka:))) 20.04.05, 21:10 a ja popijam czasem karmi i pomaga mi na laktacje zwłaszcza jak jestem przemeczona i piersi jakby puste to wieczorkiem piwko muzyczka relaks i do nocnego karmienia cycuszki pełne az sie przelewa a maleństwo wcale sie nie krzywi jakby niewiadomo jakie procenty choc na 100% pije 100% mleko mamusi) ja polecam czasem dla relaksu! i pewnie zostane nazwana wyrodną matka ale piwko lubi dym wiec i papierosek czasem sie zawędzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidias82 Re: pozytywne skutki picia piwa/winka:))) 20.04.05, 21:45 Hihihi - skąd ja to znam. Uff...korci, korci Odpowiedz Link Zgłoś
rybka32-1 Re: pozytywne skutki picia piwa/winka:))) 20.04.05, 21:45 Dobrze, że mama_Oli3 pożegnała ten wątek, bo dopiero by Ci sie dostało ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: pozytywne skutki picia piwa/winka:))) 21.04.05, 10:13 No co Ty? Myślisz, że jak coś wypijesz to to od razu do cycków spływa? Spokojnie mogłaś nakarmic dziecko! Przecież trzeba trochę czasu aby alkohol dostał się do mleka. To tak jak byś coś wypiła i zaraz miała to wysikać! Bez sensu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
izetka ja tez nie pije:-) 21.04.05, 11:00 hej mama oli! nie martw sie ja tez z tych moze bardziej przewrazliwionych ja dla siebie decyzje podjelam i nie wypilam ani grama alkoholu przez cala ciaze i w czasie karmienia tez nie zamierzam. ale przedewszystkim nie wdaje sie w takie rozmowy bo to tylko zle na samopoczucie wplywa kazdy robi co uwaza za odpowiednie. mi tam wogole nie przeszkadza ze nie moge sie napic. jakos mnie nie ciagnie. a tak na marginesie to uwazam ze trzeba uszanowac to ze ktos ma odmienne zdanie i nie obrzucac go zaraz epitetami. co to by byl za nudny swiat, gdyby kazdy mial identycne zdanie. to forum to rowniez miejsce do wymiany pogladow, a nie kolko wzajemnej adoracji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cholmin Re: CZY MOŻNA PIC PIWO 21.04.05, 12:31 Hej mamusie! a ja od swojej połoznej dostałam jadłospis dla karmiącej mamusi i znalazło sie tam właśnie.. ciemne piwko niskoalkocholowe 2 razy w tyg, sama jeszcze powiedziała mojemu mężowi, zeby mi to piwko, przy okazji jak będzie kupował sobie, też kupił! I ja od czasu do czasu sobie z mężem wypiję, kieliszkiem dobrego czerwonego wina też nie pogardzę- małemu nic nie jest a dla mnie to czysta przyjemność, relaks, odprężenie, a jak dla mnie to przecież dla dzieciątka tak samo... Pozdrawiam wszystkie "bardziej wyluzowane" mamusie, a i te nadwrażliwe oczywiście też. Iza Odpowiedz Link Zgłoś