Dodaj do ulubionych

suche miejsca na nóżce

03.05.05, 20:54
Witam,
Moja Ola ma suche miejsca na nóżce (na kolanku i łydce) tak jakby liszaje,
jest to bezbarwne i chyba jej nie swędzi. Poza tym nie ma innych problemów
skórnych i zastanawiam sie czy to może byc skaza białkowa. Dodam, że zjadam
dużo nabiału, wogóle zaczełam jeść wszystko. temiejsca utrzymuja sie juz od
pewnego czasu. smaruję linomagiem ale jakoś nie schodzą. Co robić?
Obserwuj wątek
    • honi_29 Re: suche miejsca na nóżce 03.05.05, 21:08
      Spróbuj posmarować kremem oilatum.U nas się sprawdziłosmile
    • cyntia33 Re: suche miejsca na nóżce 03.05.05, 21:54
      Moja mała też miała takie suche miejsca. Odsatwienie mlecznych rzeczy i jajek
      na parę tygodni nic nie dało. W końcu smarowałam po kąpieli (na wilgotną skórę)
      oliwkę, a potem taki gęsty, tłusty krem (w płaskim pudełku) np. nivea. I tak
      samo przy każdym przewijaniu - przeszło po paru tygodniach dopiero, niestety.
      Teraz ma 9 miesięcy i już dawno śladu nie ma po tych suchych miejscach (choć
      smaruję tylko wieczorem oliwką), a nadal karmię (i jem nabiał), a ostatnio daję
      małej jogurty.
      • netmenka29 Re: suche miejsca na nóżce 03.05.05, 22:21
        Od jakiegoś czasu mój mały też to ma, plus do tego miejsce na łokciach tez
        podrażnione i szyjka. DO tego tzw. "rumiane policzki". Niestety skaza białkowa a
        nabiału nie jem. Wyszło, że musze zmienić mleko modyfikowane na hypoalergiczne.
        Kąpię synka w Balneum Hermal i dodatkowo smaruję twarz kremem z tej serii.
        Elegancko z twarzy już zeszło po 3 dniach stosowania, na ciele po kąpieli tez
        już skóra dochodzi do siebie. Nie polecałabym lekceważenia tych objawów i
        spożywania nadal np. nabiału lub innych alergentów z myślą, że dziecko się
        przystosuje, gdyż może dojść do zmian u dziecka w organiźmie. Nie wyjaśnię
        dokładnie o co chodzi, bo mogę pomylić, ale efekt jest taki, że dochodzi do
        poważnych zmian chyba w jelitach. Oczywiście nie chcę straszyć, ale słyszałam o
        takim wypadku i potrzebna była hospitalizacja.

Pozdrawiam
    • violkam Re: suche miejsca na nóżce 04.05.05, 08:08
      Moja córeczka też miała takie plamy, lekarz powiedział że to coś wirusowego,
      podejrzewam że to może być od gąbki, której używa się do wanienki podczas
      kąpieli. Linomag, maść z wit. A nie pomagały, dopiero lekarz przepisał nam maść
      triderm i po 2 dniach zaczęły schodzić.
      • bazia74 Re: suche miejsca na nóżce 05.05.05, 22:07
        Popieram też miałam tak samo. Maście natłuszczające nie pomagały a dodam ze to
        cuś rozprzestrzeniało siępo całym ciele. W końcu posmarowaliśmy tridermem i
        zniknęło po dwóch dniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka