qcharzowa 04.05.05, 16:03 Nasza 2-miesięczna Córeczka ma dość często zaparcia, widać że chce puscić bączka albo się załatwić,ale nie może, zaczyna płakać. Robi się czerwona na buzi, napina brzuszek, ale potem pieluszka jest pusta. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izia30 Re: co na zaparcia? 05.05.05, 11:09 czym ją karmisz, jezeli mlekiem modyfikowanym musisz koniecznie dopajac. jezeli na piersi to tez troche spróbuj. albo woda, albo herbatka Hipp ułatwiająca trawienie. ale na efekty musisz poczekac niestety kilka dni, bo dziecko najpierw musi nauczyc się pic, a potem praca jelit musi się unormowac. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: co na zaparcia? 05.05.05, 11:19 Anetko, mam ten sam problem z moim Szymkiem...przez kilka godzin dopoki sie nie wyprozni przezywamy tortury..prezy sie, kui nozki a na twarzy purpurowy. jestesmy na mleku modyfikowanym i przepajamy Szymka i herbatka na trawienie i rumiankiem i nic!!!wczoraj jakas dziewczyna na forum polecila mi przygotowywac mleko na rumianku i dawac mniej niz na opakowaniu, ale nie wiem jak Ty karmisz. Przyjaciolka razi do kazdego karmienia dac po jednej kropli Esputiconu. Takze koniecznie sprobujcie tego. Mozna jeszcze dawac Infacol. radzi tez kupic Lakcid w ampulkach i dawaj malemu na lyzeczce przed posilkiem. Powinno ruszyc zoladek do efektywniejszej pracy. Tego lakcidu jeszcze nie probowalam, ja daje espumisan, ale nie pomaga...ciezko jest wiem, ale pocieszam sie, ze te klopoty niedlugo mina. Buziaki... ps. a jak to sie stalo, ze jeszcze nie otrzymalam zdjec twojej coreczki, anetko???? Buziaki. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś