lidka1911 07.05.05, 00:01 Stosowałiśmy już aftin i nystatynę , a pleśniawki jak są tak są. Czy ktoś zna jakoś skuteczny sposób na pozbycie się ich.Proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska1972 Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 07.05.05, 00:46 Świetny jest fiolet (na wodzie). Moczysz gazik i brutalnie zdzierasz plesniawki. Dziecko wyglada jak mały upiorek, ale po 3-4 dniach po pleśniawkach nie ma śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
juskapl Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 07.05.05, 05:19 u mnie tez tak bylo ,w koncu ktos nam powiedzial o moczu.Maczasz szmatke w dzidzi moczu i pocierasz jezyczek (najlepiej pielucha sie sprawdza ) wiem ze na sama mysl czasem odrzuca ale mala na drugi dzien juz nic nie miala i do tej pory sie nie pojawily z powrotem) Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 07.05.05, 08:35 MOCZ - naprawde działa, u nas tez pleśniawki nie chciały zniknać, a po moczu przeszło szybcuitko i na dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidka1911 Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 08.05.05, 08:51 Bardzo dziekuję wszystkim za odpowiedz.Mocz pomógł, buzka jest czyściutka. Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
hanka13 Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 08.05.05, 09:36 Witaj, nojemu synkowi pomogl zel daktarin- chyba jest na recepte. Po jednej "kuracji" plesniawki nigdy juz nie wrocily hanka Odpowiedz Link Zgłoś
romaslo Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 08.05.05, 12:39 U nas pomógł po wielu innych próbach lek homeopatyczny BORAX CH 5 (4 x 3 kulki - rozpuszczałam je w małej ilości wody). Pleśniawki przeszły i już nie wróciły (a męczyliśmy się z nimi przez parę miesięcy). Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9916 Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 08.05.05, 12:51 Maja córka miała plesniawki od smoczka Nuk z kauczuka. Zmianiłam na silikonowy i plesniawek nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
czerska Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 16.05.05, 20:37 my też walczymy z pleśniawkami już 3 tydzień. Aphtin i nystatyna pomagaja doraźnie ale po 2 dniach znowu jest to samo. Miałam podejrzenia że to od kauczukowego smoka nuk (wczesniej małą używała silikonowego) ale prawdę móiąc nie chciało mi się wierzyć. Jesli jednak nie tylko ja mam takie spostrzeżenia to znaczy że cośw tym jest - wracamy do silikonowego monia! Pozdrawiam Karolina mama Igusi Odpowiedz Link Zgłoś
szynszylka2004 Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 08.05.05, 17:27 Hej najlepszy na plesniawki jest APHTIN - to są kropelki wpuszczasz bezpośrednio na pleśniawki - mozesz je kupis w aptece, ja mojej małej wpuszczałam chyba przez 2dni i znikły a miała cały języczek w nich... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 09.05.05, 15:35 A u nas rewelacyjna okazała się witamina C. Dawałam kilka razy dziennie po kropelce na smoczka i mała ciumkała ją sobie, a pleśniawki zniknęły jak ręka odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
mpadewska Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 16.05.05, 20:15 troche szokująca ta metoda z moczem, ale jestem tak zdesperowana, że chyba sprubóje. Ciekawi mnie tylko jak mam złapac mocz dzidziusia? Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 16.05.05, 20:19 na pieluszkę tetrową i tym przecierac(nie ścierać mocno!) lub możesz spróbować homeopatyczne granulki Borax 5CH kilka razy dziennie jedną granulkę do buzi, w miarę poprawy rzadziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: "łapanie" moczu 16.05.05, 21:41 Ja "łapałam" mocz w następujący sposób - do pamapersa wkładałam płatki kosmetyczne. Po godzinie wyjmowałam i przecierałam nimi pleśniawki. Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 17.05.05, 07:31 Polecam dactarin żel; Aftin mozna stosować po 11 roku życia, tak podaje producent! (Zawiera kwas borowy) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 17.05.05, 08:06 U nas tez pomogl dopiero Dactarin zel. Plesniawki zniknely w dwa dni i od tamtej pory nie powrocily. Odpowiedz Link Zgłoś
iska77 Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 17.05.05, 16:35 Najlepiej zeby mocz byl swiezy, wiec zamiast pampersa zakladasz dziecku zwykla pieluszke tetrowa. Jak tylko poczujesz ze jest mokra mozesz zetrzec nia plesniawki w buzce. Odpowiedz Link Zgłoś
fredziak Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 17.05.05, 17:27 cześć dziewczyny. słusznie ktoś zauważył że aphtin można używać dopiero po 11 roku życia. NIE STOSUJCIE go. pogrzebcie troche na innych forach - jest dużo informacji na temat szkodliwości kwasu borowego. a mocz naprawde pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
anpal1 Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 17.05.05, 19:47 Nie wiem jak wyleczyć pleśniawki, ale na pewno jest jedna niezawodna metoda jak ich unikać : przed każdym posiłkiem należy KONIECZNIE wygotować, jeżeli nie butelkę, to koniecznie smoczek (a może ten sposób w połączeniu z lekami da należyty efekt). Pamiętaj : gotuj smoczki... Odpowiedz Link Zgłoś
agatha_mama Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 17.05.05, 22:12 zamiast moczu proponuję 3 cm sacholu wpuścić do buteleczki z Aptinem potrząsnąc żeby się dobrze wymieszało, smarować 5 razy dziennie smoczek i dawać maluchowi, albo brodawkę, do tego choć raz posmarować pleśniaweczki roztworem z gencjany, mój mały miał wysadzone nawet usteczka, nie było miejsca bez pleśniawki, wszystko to pomogło w ciągu 3 dni wszystko zniknęło!!!!a co najważniejsze już nie wróciło!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mkonkol Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 18.05.05, 10:07 My pozbyłyśmy się pleśniawek na dobre po 5 miesiącach nieustannych walk. Stosowałyśmy aphtin, nystatynę, mocz. Amelce pomógł BORAX + przecieranie wit. C. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iska77 Re: Nic nie pomaga na pleśniawki!!! 18.05.05, 19:56 Aftinem trzeba tez smarowac brodawki, poniewaz grzybki (choc ich nie widac) sa rowniez na brodawkach. Stad czesto plesniawki nawracaja. Odpowiedz Link Zgłoś