madaska 09.05.05, 14:08 Kobietki, czy można stosować płyn do kąpieli dla miesięcznego maluszka? na ulotce napisane, że powyżej 6 mż! wszyscy to polecają, ale nie wiem czy nie za wcześnie na ten specyfik? dzięki za info madzia & błażuś (1mż) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusienka Re: oilatum dla miesięczniaka? 09.05.05, 14:31 Oilatum Jusia, jak i wszystkie malenstwa, byla kapana juz w szpitalu przez tamtejszy personel. Kapana jest do dzisiaj. Zostalismy prz tym, bo jest naprawde super! Zreszta, nasza pediatra i wszyscy tez polecaja. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: oilatum dla miesięczniaka? 09.05.05, 14:31 nie używaj jeśli jest od 6 mż. Masz malutkiego dzieciaczka to moze lepiej delikatne mydełko? Czy Twój maluszek ma problemy ze skórą? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: oilatum dla miesięczniaka? 09.05.05, 14:35 ja mam alergika ze strasznie suchą skórą chyba azs więc używam tej emulsji, ale moja Madzia ma 7 miesięcy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_b1 Re: oilatum dla miesięczniaka? 09.05.05, 14:48 Sprawdziłam na ulotce emulsji do kąpieli - nie ma tam słowa na temat ograniczeń wiekowych. Używałam tej emulsji od pierwszego tygodnia życia dziecka. Synek nigdy nie miał problemów ze skórą, nic nigdy nie było przesuszone, nie było wysypek. Polecam. PS W szpitalu na Czerniakowskiej myją tą emulsją noworodki. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka78 Re: oilatum dla miesięczniaka? 09.05.05, 15:19 moze problem polega na tym, ze kupilas biale oilatum plus? ono jest faktycznie od pol roku. Oilatum dla naszych dzieci jest niebieskie Odpowiedz Link Zgłoś
kostkasojowa EMULSJA czy PŁYN? 09.05.05, 15:38 Miałam podobny dylemat, bo najpierw kupilam płyn (wg ulotki od 6 miesiąca). Emulsja ma trochę inny skład (głównie parafina bez innych substancji) i to emulsję polecają dla noworodków. Moja Mała urodziła się (po terminie) z bardzo suchą skórą. Kąpiele w emulsji (już w dniu narodzin) szybko poprawiły stan skóry. Pozdrawiam K.S. Odpowiedz Link Zgłoś