ttur 17.05.05, 15:35 proszę Was o opinie na temat gotowych dań,tzn. z jakiej firmy polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliamackowiak Re: gotowe dania?! 17.05.05, 16:01 Polecam Gerber-bo daje to córci. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
ttur Re: gotowe dania?! 17.05.05, 17:33 czy soczki i owoce też podajesz gotowe,czy przygotowujesz sama?Mam dylemat:na pewno zdrowsze są te "własnej produkcji",ale obawiam się,że coś źle przygotuję (dopiero zaczynam wprowadzanie soczków) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak149 Re: gotowe dania?! 17.05.05, 18:09 Ja daję mojemu synkowi gotowe soczki i dania(głównie Gerber,a także Bobofrut). Wcale nie uważam, że soki własnej produkcji byłyby zdrowsze. Bardziej ufam "słoiczkom" niż marchewkom czy jabłkom sprzedawanym na targu. Chyba że ma się dostęp do warzyw i owoców z zaufanego źródła. Wtedy to co innego. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
haika Re: gotowe dania?! 17.05.05, 21:14 Mała je dotychczas Gerbera, ale przechodzimy na Bobovitę, także mam większe zaufanie do słoiczków, sama jeszcze "boję się" gotować dla maluszka, nie mam zaufanego dostawcy warzyw, a słoiczki są przebadane. Niestety spotykam się z opinią jakobym była leniwa mamą, która preferuje gotowce, aczkolwiek ja bardzo lubię gotować, ale to nie to samo gotowanie co dla dorosłego Pewnie jeszcze trochę i się przełamię Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: gotowe dania?! 17.05.05, 21:23 Coś Ty-gotowe sa zdrowe, a te przyrządzane samemu-nie. Nie wiadomo jakie sie kupi warzywa, wszędzie o tym trabia-w gazetach, necie, książkach o zywieniu- żeby kupowac gotowe. Moja koleżanka gotuje zupki i mówi "synkowi nic nie jest', ale wystarczy troche poczytac i mozna sie dowiedziec, że "teraz dziecku nic nie jest, ale gromadzą sie w jego organizmie szkodliwe substancje...itp...itd..." pzodrawiam. Natalia P.S.Do picia daje:Gerberki soczki, wode sama, wode+glukozę, herbatki hipp itp. Odpowiedz Link Zgłoś
malizna74 Re: gotowe dania?! 17.05.05, 21:37 Ja tez daje gotowce. Chyba wszystkie dostepne - Gerbera, Hippa, Bobovity, Bobofruta. Zależy tylko od tego co mojemu Bambulkowi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_boop Re: gotowe dania?! 17.05.05, 22:10 Przebadane...hmm. Kumpela zapytała mnie: dlaczego gotowe obiadki dla dzieci mają długi okres trwałości? Przecież są niby bez konserwantów. Wytłumaczyłam to sobie próżniowym zapakowaniem, pasteryzacją, itp. Po jakimś czasie porównałam gotowane papu ze słoiczkowym. To pierwsze jadłam z apetytem, to drugie mnie wykrzywiało, co do konsystencji: dlaczego słoiczkowe jest takie galaretowate? Kolejna kwestia: soczki. Zaczęłam robić soki ze swojskiej marchwi, ta sama kumpela: "ee tam, mi by się nie chciało, ja kupuję w sklepie". Fajnie, tylko gdzie tu konsekwencja?". Niech każdy robi jak uważa. Zawód "matka" jest dość specyficzny, nie ma w tej dziedzinie ekspertów, którym zaufałaby większość. Kazda mama chce jak najlepiej dla swojego maleństwa i postępuje tak jak jej nakazuje intuicja. I dobrze. Tylko licytacja na zasadzie: "ja robiłam tak i tak jest najlepiej", "nie, ja robiłam inaczej i mój syn to okaz zdrowia" jest głupia. Nie ma sztywnych reguł. Mamom życzę cierpliwości a maluchom smacznego, czy to ze słoiczka, czy z domowego garnuszka. A.K. Odpowiedz Link Zgłoś
ttur Re: gotowe dania?! 17.05.05, 23:53 ja będę mieć dostęp do dobrych warzyw-własny ogródek i bez sztucznego nawożenia,ale tak jak któraś z mam pisała też "boję się" eksperymentować z jedzeniem dla synka,więc pewnie zacznę od gotowych dań.pozdrawiam i miłych snów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: gotowe dania?! 18.05.05, 00:22 Jeszcze szybciutko wrzucę tu ulubioną firmę mojej córci-Hipp.Zwłaszcza "przysmak na dobranoc"pomaga jej przespać 8 godzin a jest od 4 miesiąca.Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
abbra Re: gotowe dania?! 18.05.05, 10:48 mojej córci bardziej smakowały dania z Bobovity , były smaczniejsze . A soczki - różnie - raz Gerber raz Bobovita . Odpowiedz Link Zgłoś