piekielna24 26.05.05, 22:45 Moja coreczka ma dwa miesiace i 3 tygonie. Ostatnio zaczela sie bardzo slinic i wpycha sobie raczki do buzki pocierajac dziąselka piąstka. Czy to mozliwe zeby to byla na ząbki??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bez_grzechu Re: strasznie sie slini 27.05.05, 08:04 Mozliwe. Z tym, ze mimo ze dziaselka juz bola i dziecko sie slini, moze to jeszcze troche potrwac, zanim zabki sie pokaza (mowie tylko z wlasnego doswiadczenia - moj synek (6 miesiecy) slini sie juz od miesiaca, a dopiero teraz pokazuja mu sie mu gorne zabki (dolne ma juz od jakiegos czasu)) Slyszalam, ze przy zabkowaniu wszelkie zele sa ponoc malo skuteczne, bo slina je i tak zaraz zmywa z dziasel. Ja dawalam malemu schlodzony w lodowce gryzak (wypelniony woda) i zamoczona w zimnej wodzie szmatke. Pozdrawiam! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: strasznie sie slini 27.05.05, 09:56 moja też ślini się strasznie , ale myśle , że to nie zęby , chociaż są dzieci , które na 3 miesiące mają zęba Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: strasznie sie slini 27.05.05, 14:11 Moja Malaika ma 5 miesięcy i od dwóch strasznie się ślini ,wpycha wszystko co popadnie do buzi i jest rozdrażniona a ząbka ani widu. Więc jak widzisz może to troche potrwać ) Odpowiedz Link Zgłoś
ivka2 Re: strasznie sie slini 27.05.05, 16:43 To raczej nie zęby.To gruczoły produkujące ślinę zaczęły intensywniej pracować, Dziecko nie umie sobie z tym poradzić-nie połyka śliny.Moja córcia też tak miała i ma do dziś-5,5 mies-a zębów jak nie było tak nie ma.Pa Odpowiedz Link Zgłoś