Dodaj do ulubionych

Pręży się przy karmieniu

29.05.05, 20:31
Moja córeczka kończy jutro 4 miesiące. Karmiona jest tylko piersią. Od kilku dni obserwuję, że strasznie wierci się podczas jedzenia; pociągnie łyk- dwa i odwraca głowę do tyłu i tak w kółko, trwa to przez cały czas karmienia. Zastanawiam się co jest przyczyną takiego zachowania, bo dotychczas była wielką fanką mojego cysia i prawie na siłę trzeba było ją od niego zabierać. Byłyśmy wczoraj na działce za miastem, gdzie <wiejsie babki> powiedziały, że tak może zachowywać się dziecko kiedy jest przesunięte. Nie bardzo wiem o co chodzi, czy może któraś z Was też tak miała?
Obserwuj wątek
    • netka1 Re: Pręży się przy karmieniu 29.05.05, 20:53
      pierwsze słychę o "przesuniętym" dziecku, ale mój synek dokładnie tak samo
      zaczał się zachowywać ok. 4 miesiaca, pociągnął kilka razy i rozglądał się, jak
      go nakłaniałm i odwracałam głowę to zaczynał się wrzask, ale taka sytuacja
      wsytępowała tylko w dzień, wieczorem jak było juz ciemno i w nocy ssał pięknie,
      aby nie stracić mleka w ciągu dnia odciągałam i podawałam butelką, niestety,
      nie wiem co może być przyczyną w Twojej sytuacji, pozdrawiam
      • mamaady2 Re: Pręży się przy karmieniu 29.05.05, 21:08
        witam
        moja córcia tak zaczęła ok 2 miesiąca, teraz ma ponad 3 i trwa to nadal.
        Przyczyną są prawdopodobnie ruchy jelit, jak wpłynie trochę pokarmu to jelitka
        się pobudzają i to może powodować ból, prężenie się, czasem wtedy dziecko się
        odgazowuje.
        Natomiast wydaje mi się że te babki mówiły o schynięciu. tydzień temu był taki
        temat na forum, poszperaj może znajdziesz. to nic groźnego.
        pozdrawiam,Agata
    • mamamichasia1 Re: Pręży się przy karmieniu 29.05.05, 23:52
      Mój 3,5 miesięczny synek zachowuje się podobnie-wygina się i rozgląda.
      Natomiast butlę z odciągniętym pokarmem pochłania bezproblemowo.
      Przeczytałam ,że takie zachowania są normą w tym wieku.
      Zauważyłam, że spokojniej zjada jeśli na karmienie wychodzimy do innego
      pokoju,jesteśmy sami,w ciszy, bez TV i innych rozpraszających bodźców.
      Przed karmieniem staram się trochę przygotować piersi,jeśli mleko leci dużym
      strumieniem karmienie przebiega sprawniej.
      Teoriami wiejskich babek bym się nie przejmowała.
    • triss_merigold6 Re: Pręży się przy karmieniu 29.05.05, 23:56
      Normalne. Załapał, że naokoło jest jakiś świat i ciekawi go to.
      "Przesuniete dziecko"?! w średniowieczu żyjesz?
      • piekielna24 Re: Pręży się przy karmieniu 30.05.05, 00:08
        Twój maluszek poprostu zainteresowal sie światem który go otacza. Jest
        ciekawski, to normalne w tym wieku. To wiercenie sie i prężenie nie jest
        spowodowane niczym innym jak tylko ciekawościa tego, co dzieje sie dookoła.
        Karm malucha w ustronnym miejscu, gdzie nic nie będzie go rozpraszało.
        Pozdrawiam.
        • barbi1 Re: Pręży się przy karmieniu 30.05.05, 11:03
          dzieki za wszystkie odpowiedzi, troche sie pocieszyłam i mam nadzieje, ze to przejsciowe. Moja Mała tez nie prezy sie kiedy podaje jej odciagniety z piersi pokarm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka