Dodaj do ulubionych

mam problem/pytanie!!!!!!!!!!!!

13.06.05, 10:55
posluchajcie: jest cos co mnie niepokoi od pewnego czasu, moze ktoras z was
ma podobnie.
Synek ma 11miesiecy, rozwija sie super, ale martwi mnie jedna rzecz:
on sie od pocuzatku nie za bardzo lubil przytulac, na kolanach tez za dlugo
nie posiedzi (nie dlatego ze jest ruchliwy czy nadpobudliwy bo to bardzo
spokojne dziecko), jak go tule i caluje to albo szczypie i sie smieje albo
sie caly czas wyrywa...
widze u znajomych ze niektore dzieci lgna do matki i sie tula - a nasz maly
nie chce...
czy ktoras z was miala podobnie? czy to sie jeszcze moze zmienic? a moze go
czesciej brac na rece? prosze o rady
Obserwuj wątek
    • dorota751 Proszę Cię - nie strasz! 13.06.05, 10:58
      Mój mały ma 14 m-cy i nigdy nie był zbyt "przytulaśny". Jedyne jego przytulanie
      to w zasadzie ssanie piersi, nie ma tak, że poprostu przyjdzie i się przytuli,
      myślę że należy dać im jeszcze trochę czasu.
      Dorota
    • radara Re: mam problem/pytanie!!!!!!!!!!!! 13.06.05, 11:03
      Mój synek ma już 5 lat ale nigdy nie był przytulaśnym maluszkiem, prawdziwy
      indywidualista, jak zasypialiśmy razem to nie było mowy o obejmowaniu czy nawet
      trzymaniu za rączkę, teraz ma 5 lat i zaczyna dopiero teraz częściej wskakiwac
      na kolana. Jest chłopczykiem inteligientnym i nic mu nie brakuje, więc nie ma
      co się zamartwiac.
      • mamaady2 Re: mam problem/pytanie!!!!!!!!!!!! 13.06.05, 11:24
        ja też byłam takim dzieckiem, do dziś mama mi wypomina że jak wzięła mnie
        wieczorem do swojego łóżka to ja po 5 min. mówiłam "no już si pobawiłyśmy to
        zanieś mnie do łóżeczka". A jak chciała mnie przytulać to mówiłam "odtul się".
        Tak więc nie martw się, to minie...
        agata
        • mimi44 Re: mam problem/pytanie!!!!!!!!!!!! 13.06.05, 11:29
          Moja tez nie jest zbyt wylewna w uczuciach.Przybiega,posiedzi 2 sek.,i leci
          dalej.Troche dłuzej moze wytrzymac u tatusia na kolanach.Nie widze powodu do
          niepokojusmile))
          • nela1111 Re: mam problem/pytanie!!!!!!!!!!!! 13.06.05, 11:58
            a ja sie tak naprawde juz zaczelam martwic, ze moze cos z nim nie tak robie
            albo za malo nosilam na rekach jak byl malutki...
            Jest dzieckiem butelkowym, moze to ma wplyw na to bo nigdy nie byl u mnie przy
            piersi?? czy wy tez nie karmilyscie?
          • syla27 Re: mam problem/pytanie!!!!!!!!!!!! 13.06.05, 11:59
            skąd ja to znam, moja córeczka ma prawie 9 miesięcy i tez się nie tuli,
            myślałam, że przyjdzie jeszcze na to czas, ale jak czytam Twjego posta, to
            chyba nie mam na co liczyć. Jak była noworodkiem to nawet z piersi nie chciała
            mi zbytnio pić, także od 1,5 miesiąca ściągałam sobie pokarm i dostawała go z
            butelki, bo takie wariacje przy piersi odstawiała. Nawet gdy ten pokarm
            podawałam jej z butelki, to wolała leżeć na tapczanie, niż być trzymana w moich
            ramionach. Teraz, gdy wezmę ja na ręce to wszystko dookoła ciekwasze niż mama.
            Mam jednak cichą nadzieję, ze z czasem zacznie obejmować mnie za szyję i się
            tulić
            • mimi44 Re: mam problem/pytanie!!!!!!!!!!!! 13.06.05, 12:13
              ja karmiłam do 5-go miesiaca,do 3-go córcia była 20 godin na dobe na
              rączkach,miała okropne kolki,wiec nie widze związku(a moze juz sie nasiedziała?
              jest bardzo samodzielna,na spacerkach to nawet za rączke nie chce sie
              trymac,wszystko sama)smile))
    • an27 Re: mam problem/pytanie!!!!!!!!!!!! 13.06.05, 13:54
      Rozumiem Cię doskonale.Mój synek 13-miesięczny także nie przepadał za
      przytulaniem. Traktował to jak karę i ograniczanie jego wolności. Od 2 tygodni
      przychodzi jednak i coraz częściej kładzie głowę na kolanach moich lub męża.
      Tak więc cierpliwości. Wokół jest tak wiele absorbujących uwagę dziecka rzeczy,
      że nie ma ono czasu na tulenie się. Pozdrawiam .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka