rhynox 27.06.05, 22:46 czy jedno z drugim się wiąże? franuś już kilka razy nam paskudnie zwymiotował. dziś dostał do obiadku żółtko. czy to od tego? proszę, napiszcie jak wiecie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mowi32 Re: wymioty a żółtko 27.06.05, 22:54 Może to być jakieś zatrucie, w jajku może sie trafić salmonella. A żółtko było gotowane, czy surowe, jak dodawałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
rhynox Re: wymioty a żółtko 27.06.05, 22:59 to teściowa podawała. Z tego co się domyślam - dodawała jajko na twardo do zupki. Poza tym mały nie ma gorączki, jest pogodny, ale wymiotował 5 razy i to ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa776 Re: wymioty a żółtko 28.06.05, 07:21 U nas po żółtku też córcia wymiotowała, dlatego postanowiliśmy wstrzymać się z dodawaniem żółtka do zupki, aż skończy rok. Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: wymioty a żółtko 28.06.05, 08:36 Igor wymiotował po żółtku.Lekarka nam powiedziała,żeby się wstrzymać z podawaniem na jakiś czas.Ostatnio zaczęłam mu robić jajecznicę na parze i żadnego wymiotownia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczmaa Re: wymioty a żółtko 28.06.05, 08:40 Czesc Julka tez kilkakrotnie wymiotowała po żółtku (nawet takim dodanym do zupki) raz znalezlismy sie w szpitalu bo były straszne upały i dziecko się odwodniło. Ja dopiero niedawno wpadłam na to żę to żółtko zawiniło lekarka kazała poczekać z podawaniem żółtka. A i jeszcze jedno był taki wątek sporo mam pisało że ich dzieci wymiotowały po żółtku chyba na forum jedzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: wymioty a żółtko 28.06.05, 09:05 Wymioty moga być reakcją alergiczną na żółtko Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: wymioty a żółtko 28.06.05, 10:47 Reakcja alergiczna to jedno, ale może może jest to też wina grudek. Nawet pokruszone widelcem żółtko może drażnić nieprzyzwyczajony przełyk. Mojemu dziecku, choć ma już roczek nadal gotowane żółtko nie przechodzi przez gardło, natomiast jajecznicę wciąga z 2 jajek + szczypiorek, ale jajecznica jest bardziej "posuwista"... Odpowiedz Link Zgłoś
jolenkam Re: wymioty a żółtko 28.06.05, 11:45 U nas było tak samo,bardzo ostre wymioty po ok.3 h od spożycia żółtka.Początkowo nie obwinialam za taką ostrą reakcje żóltka dodanego do zupki,ale jak ta sama reakcja powtórzyła sie po lanych kluseczkach byłam już przekonana,że mala nie toleruje żółtka.Lekarz kazał mi sie wstrzymać z podawnaiem do conajmniej 1 roku a nawet i póżniej. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś