kaja_77 27.07.05, 22:46 Nabyłam ostatnio sab simplex ale niestety nie wiem ile kropli i jak często go stosować,bo ulotka jest po niemiecku, pomóżcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luxfera1 Re: sab simplex 27.07.05, 22:54 15 kropli przed każdym karmieniem.Mój zlizywał z łyżeczki.Na noc nie dawałam.Przez trzy dni było gorzej,potem coraz lepiej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_77 Re: sab simplex 28.07.05, 13:57 dzięki, a jak długo to stosować,jak juz kolka zniknie to mozna to odstawić?? Bo jeżeli bedę dawała te 15 kropli przed każdym karmieniem to taka buteleczka starczy mi chyba na dwa dni, albo nawet nie. Odpowiedz Link Zgłoś
apsik10 Re: sab simplex 28.07.05, 14:01 Ja daje tylko przy wieczornych i nocnych karmieniach-mala ma "ataki" kolki wlasciwie tylko w nocy. Wychodzi wiec 3 razy na dobe (ok. 23, 2-3 i 6 godziny). Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: sab simplex 28.07.05, 16:11 ważne żeby podawać ten lek nie tylko wtedy kiedy jest kolka ale przez cały czas "prawdopodobieństwa "wystąpienia...czyli do ok. 3miesięcy a potem odstawic i sprawdzić reakcję.Spotkałam sie też z zaleceniem żeby odstawić po zużyciu 2 but. 30 ml.Ja zużyłam 2,5 buteleczki,odstawiłam gdy dziecko miało prawie 3,5 m- ca.Kolki już nie było.Nie obawiaj sie te krople wbrew pozorom są wydajn, ale nie licz też na to że na 1 but.sie skończy,chociaż nic nie jest do końca przewidywalne Odpowiedz Link Zgłoś
akana Re: sab simplex 28.07.05, 17:22 nam pierwsza butelka starczyła na tydzień) Później było już znacznie lepiej (po prostu dawałam mniej, po 10-12 kropli). No i olecam kupno w czechach kosztują tam 78 koron (100koron to ok14zł), a nie 22 euro... A miejsce produkcji to samo... I zostały mi 3 opakowania, gdyby ktoś chciał, zapraszam na priva Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojwskas Re: sab simplex 28.07.05, 17:45 jakie 22 euro ? za jak duza ? mala kosztuje 7 euro. lepsze dzialanie przed jedzeniem i nie mozna ich przedawkowac. ja dawalam przez tydz w 1 dniu 5 razy w 2- 4 razy itd a pozniej raz dziennie tak zalecila polozna Odpowiedz Link Zgłoś
betisz1 Re: sab simplex 03.08.05, 09:35 witam mam pytanie, czy z jakiegos konkretnego powodu nie podawalas w nocy sab simplex? Bo mi sie wydaje ze jak jej podam w nocy to jest coraz gorzej A wogole mam problem z podawanie bo malutka je co 2 godziny. moze ktos moze mi cos poradzic Odpowiedz Link Zgłoś
nocny-marek Re: sab simplex 28.07.05, 19:46 Witam Daje się 15 kropli przed karmieniem co 4 godziny. Jeżeli karmisz częściej np. co dwie to podziel dawke i dawaj po 7-8 kropli co 2 godziny. Niby te kropelki są bezpieczne, bo się nie wchłaniają ale to zawsze lekarstwo. Pozdrawiam n-m Odpowiedz Link Zgłoś