Dodaj do ulubionych

sab simplex

27.07.05, 22:46
Nabyłam ostatnio sab simplex ale niestety nie wiem ile kropli i jak często go
stosować,bo ulotka jest po niemiecku, pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • luxfera1 Re: sab simplex 27.07.05, 22:54
      15 kropli przed każdym karmieniem.Mój zlizywał z łyżeczki.Na noc nie
      dawałam.Przez trzy dni było gorzej,potem coraz lepiej.Pozdrawiam
      • kaja_77 Re: sab simplex 28.07.05, 13:57
        dzięki, a jak długo to stosować,jak juz kolka zniknie to mozna to odstawić?? Bo
        jeżeli bedę dawała te 15 kropli przed każdym karmieniem to taka buteleczka
        starczy mi chyba na dwa dni, albo nawet nie.
        • apsik10 Re: sab simplex 28.07.05, 14:01
          Ja daje tylko przy wieczornych i nocnych karmieniach-mala ma "ataki" kolki
          wlasciwie tylko w nocy. Wychodzi wiec 3 razy na dobe (ok. 23, 2-3 i 6 godziny).
          • luxfera1 Re: sab simplex 28.07.05, 16:11
            ważne żeby podawać ten lek nie tylko wtedy kiedy jest kolka ale przez cały
            czas "prawdopodobieństwa "wystąpienia...czyli do ok. 3miesięcy a potem odstawic
            i sprawdzić reakcję.Spotkałam sie też z zaleceniem żeby odstawić po zużyciu 2
            but. 30 ml.Ja zużyłam 2,5 buteleczki,odstawiłam gdy dziecko miało prawie 3,5 m-
            ca.Kolki już nie było.Nie obawiaj sie te krople wbrew pozorom są wydajn, ale
            nie licz też na to że na 1 but.sie skończy,chociaż nic nie jest do końca
            przewidywalnesmile
            • akana Re: sab simplex 28.07.05, 17:22
              nam pierwsza butelka starczyła na tydzieńwink) Później było już znacznie lepiej
              (po prostu dawałam mniej, po 10-12 kropli). No i olecam kupno w czechach
              kosztują tam 78 koron (100koron to ok14zł), a nie 22 euro... A miejsce
              produkcji to samo...
              I zostały mi 3 opakowania, gdyby ktoś chciał, zapraszam na priva
              Pozdrawiam, Ania
              • zbrojwskas Re: sab simplex 28.07.05, 17:45
                jakie 22 euro ? za jak duza ? mala kosztuje 7 euro.
                lepsze dzialanie przed jedzeniem i nie mozna ich przedawkowac.
                ja dawalam przez tydz w 1 dniu 5 razy w 2- 4 razy itd a pozniej raz dziennie
                tak zalecila polozna
      • betisz1 Re: sab simplex 03.08.05, 09:35
        witam mam pytanie, czy z jakiegos konkretnego powodu nie podawalas w nocy sab
        simplex? Bo mi sie wydaje ze jak jej podam w nocy to jest coraz gorzej
        A wogole mam problem z podawanie bo malutka je co 2 godziny. moze ktos moze mi
        cos poradzic
    • nocny-marek Re: sab simplex 28.07.05, 19:46
      Witam
      Daje się 15 kropli przed karmieniem co 4 godziny. Jeżeli karmisz częściej np.
      co dwie to podziel dawke i dawaj po 7-8 kropli co 2 godziny. Niby te kropelki
      są bezpieczne, bo się nie wchłaniają ale to zawsze lekarstwo.
      Pozdrawiam n-m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka