iska77 28.07.05, 13:36 Czy mozna podac 4-miesiecznemu dziecku Ibufen na bolesne zabkowanie? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Ibufen na ząbkowanie 28.07.05, 13:44 możesz podać, a jak będzie ząbkował miesiąc to co zrobisz ? później kolejne zęby i znów paracetamol lub ibuprom ? Spróbuj kompleks homeopatyczny Dagomed na ząbkowanie lub czopki Boirona - to wszystko jest dla dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiawroc Re: Ibufen na ząbkowanie 28.07.05, 13:45 ja też bym radziła tak jak moja pediatra masaż dziąsełek, żele i homeopatia . przy wysokiej gorączce ibufen (nurofen to to samo) Odpowiedz Link Zgłoś
iska77 Re: Ibufen na ząbkowanie 28.07.05, 13:53 May bie mial goraczki. Zabek juz widac ale sie jeszcze nie przebil. Do tej pory uzywalam tylko zeli, gryzaczkow, masowalam synkowi dziaselka, ale wczoraj po kapieli tak przerazliwie plakal ze nic juz nie pomagalo. Nie chce go codzien faszerowac jakimis lekarstwami jedynie w ostatecznosci. Mam Viburcol, chyba tez moze byc na zabkowanie,prawda? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
julinka2004 Re: Ibufen na ząbkowanie 28.07.05, 14:03 Mojej Julci wlaśnie wyszly 3 zęby w tym samym czasie.Ale byl placz.Pediatra powiedziala ze przy bardzo silnym bólu mogę do 3 dni podac ibufen na noc.Ja jej smarowalam dziąselka dentinoxem,bo nic innego nie pomagalo a na noc ibufen.Ja stosuje tylko ibufen ,inne środki nie dzialają na moje dzieci.I jako chyba jedyny ma dzianie przeciwzaplane.Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
iska77 Re: Ibufen na ząbkowanie 28.07.05, 14:06 mam do Ciebie julunka pytanie.Jak szybko zaczyna dzialac ibufen? Wczoraj podalam synkowi kropelki dla niemowlat apap ale minelo dopiero pol godziny zanim sie uspokoil i zasnal. Odpowiedz Link Zgłoś