Dodaj do ulubionych

mata edukacyjna

03.08.05, 17:18
Drogie mamy pomóżcie mi przy wyborze maty edukacyjnej. Interesuje mnie mata
która oprócz pałąków z zabawkami i lusterkiem ma dodatkowo muzyczkę i
światełka. Znalazłam tylko jedną taką matę która spełnia te funkcje - to
Tiny Love ZOO Super Deluxe. Czy to jest dobry wybór?
A może wy znacie inne. Napiszce jakie polecacie. Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • wiolamag Re: mata edukacyjna 03.08.05, 17:48
      Witaj!
      Polecamy mate edukacyjna firmy "fisher price". Mata jest bardzo kolorowa, ma
      przyjemna melodie, gdy dziecko lezy i lapie zabawki nad nim wiszace to wlacza
      sie sama melodiasmile U nas mata spelnia swoje zadanie rewelacyjnie. Synek ma
      prawie 5 miesiecy i bawi sie na niej od 2 miesiecy. Mata kosztuje okolo 200 zlsmile
      wszystkie zabawki mozna wymieniac i dokupic inne jak sie juz znudza!
      Jak cos to moge wiecej opowiedziec na gadu wiolamag@wp.pl
      Wiola
    • dominika8 Re: mata edukacyjna 03.08.05, 20:16
      my mamy właśnie taką matę-Tiny Love ZOO. Jest super, i tylko żałuję że tak
      późno ją kupiliśmy. Dzięki niej np. moja córcia nauczyła się chwytać
      przedmioty. Teraz ( Paulina ma 9 mc) mata jest rozkompletowana-wyjęłam pałąki,
      a na reszcie Mała sobie leży, lub raczkuje, a odczepione zwierzątka
      przymocowałam w spacerówce.
    • wielkimroz Re: mata edukacyjna 04.08.05, 10:37
      My też mamy Tiny Love ZOO. Kupiliśmy ją jak synek miął 3 miesiace. teraz ma 6 i
      wcale się nie chce nią bawić. Jeszcze na początku to troche poleżał na niej,
      posłuchał muzyczki. Ale jak nauczył się sam przemieszczać to już go w ogóle mata
      nie interesuje. I tylko ząłuję że wywalilismy tyle pieniędzy na nową matę... (240zł)
    • pampeliszka Re: mata edukacyjna 04.08.05, 13:01
      My mamy wlasnie ZOO i odkad mala skonczyla 3,5 miesiaca potrafi kazdorazowo
      spedzac na macie od pol do godziny i tarmosic papuge i zyrafe. A kiedy wlacze
      muzyke, to lezy na brzuszku i patrzy na migajace kwiatki. Na macie nauczyla sie
      chwytac i trzymac przedmioty, wczesniej nie potrafila. Teraz ma 4,5 miesiaca i
      wciaz jest zainteresowana. A z drugiej strony- rownie zajmujaca "zabawka" jest
      dla niej parasol, ktory stawiam obok lezaczka, potrafi trzymac za drewniana
      raczke i ciagnac rownie dlugo, co lezec na macie. Wiec pewnie wszystko w tym
      wieku jest ciekawe. Co do maty, jesli bedziesz kupowac jakaś, to sprawdz, czy
      wszystko jest dobrze i mocno przymocowane, bo taki maluch juz ma duuuzo sily i
      jesli palaki nie beda solidne, to wszystko sie szybciutko rozwali. Nasza mala
      probuje sie na tej macie podnosic, ciagnac za 2 zwierzaczki... Ja poki co nie
      zaluje zakupu.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka