myszka306 03.08.05, 21:16 Mam 11-dniową coreczke u ktorej stwierdzono zapalenie pępka. Czy ktos to przechodził i czy jest to groźne. Prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamioda Re: Zapalenie pępka 03.08.05, 21:26 a ten stwierdzajacy to lekarz? czy cos przepisal? moja szwagierka to przechodziła-małemu saczyla sie ropa z pepka- dostal masc z antybiotykim i za pare dni przeszlo,pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
myszka306 Re: Zapalenie pępka 03.08.05, 21:31 tak, stwerdzający to lekarz. Mała ma miec 5 zabiegów, beda wprowadzac sonde do pempka i czyscic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek11 Re: Zapalenie pępka 03.08.05, 21:53 Hmmm...najważniejsza jest opinia i zalecenie lekarza ale powiem Ci tylko, ze u nas pomogła maść NEOMYCYNUM (ze śladową ilością antybiotyku) i do tego wycinanie w pieluszce półkola na pępuszek tak aby miał dostęp powietrza... Nie zamartwiaj się tym, to nie jest nic groźnego i spotyka wiele dzieci Pozdrawiam Kasia A oto Michałek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=27239563 Odpowiedz Link Zgłoś
asiek31 Re: Zapalenie pępka 03.08.05, 21:57 My z tym leżeliśmy w szpitalu tam tylko przemywalam pępuszek spirytusem 95%. Pamiętaj aby kontrolować wagę dziecka. Nasz synek te same bakterie miał w układzie moczowym a ujawniły się dopiero w 6 tygodniu (wcześniejszy posiew był ujemny). Asia i Martynek Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: Zapalenie pępka 04.08.05, 00:04 My to przechodzilismy jak synek mial 5 dni. Lezelismy w szpitalu i dostawal zastrzyki z antybiotykiem, bo bylo zagrozenie Sepsa. Im wieksze dziecko tym mniejsze niebezpieczenstwo. Jedno co wiem na pewno - tego nie mozna zaniedbac! Koniecznie wyleczyc do konca. Szczegolnie u takiego maluszka. Ale jak jest juz pod opieka lekarza, to bedzie dobrze Ula Odpowiedz Link Zgłoś
aniaem1 Re: Zapalenie pępka 04.08.05, 08:18 U nas jak Kacper miał 6 dni byliśmy u chirurga dziecięcego. Odciął mu kikutka i musieliśmy tylko smarować spirytusem. Wszystko sie slicznie zagoiło po trzech dniach. Teraz ma śliczny pępuszek. Odpowiedz Link Zgłoś