aba001 11.08.05, 19:50 Hej! Chciałabym się dowiedzieć jak długo powinno się smarować główkę dziecka oliwką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shiva772 Re: oliwkowanie główki 11.08.05, 19:57 Ja wogóle tego nie robiłam - raz posmarowałam łepek maścią cholesterolową i wyczesałam suchą skórę (pozostałość z życia płodowego) - spanikowałam że to ciemieniucha ale pediatra mnie uspokoiła. Nie ma potrzeby oliwkować. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_patulki Re: oliwkowanie główki 11.08.05, 20:25 Witam, ja wogóle nie smarowałam oliwką, bo moja PAtka urodziła się z bujnymi włoskami i nie chciałam jej robić tłustych strąków z tak pięknej fryzury. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kontoani Re: oliwkowanie główki 11.08.05, 22:53 tez nie oliwkowalam. Tylko 2-3 dni zeby wyczesac ciemieniuszke. Odpowiedz Link Zgłoś
nalle_marta Re: oliwkowanie główki 11.08.05, 23:10 Nie oliwkowałam - miała gęste i długie włosy. Natomiast okazało się, że oliwkowanie buzi "wpływa" na ciemieniuchę. Kiedy tylko skończyliśmy ze smarowaniem buzi - ciemieniucha skończyła się natychmiast i nie wróciła. Odpowiedz Link Zgłoś