izetka 14.08.05, 21:57 moja florcia ma czesto spocone raczki i nie wiem czy to od trzymania w piastkach czy moze cos innego... czy wasze dzidzie tez tak maja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka.78 Re: spocone raczki 14.08.05, 23:05 Moja też tak ma i też nie wiem czemu tak jest - chodzi przecież bez rękawiczek i na pewno nie jest za ciepło ubierana. Odpowiedz Link Zgłoś
budziocha Re: spocone raczki 15.08.05, 07:39 moj starszy syn (obecnie 4 latak) tez tak mial. do tego dochodzilo pocenie stópek, noska. pani doktor, nasza pediatra stwierdzila, ze taki jego urok i z biegem lat mu przejdzie (mila robione oczywiscie badanie moczu, krwi, które nic nie wykazało). i przeszlo mu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarta132 Re: spocone raczki 15.08.05, 08:50 hej moja córcia tez miała ciągle spocone rączki dopóki trzymała wiecznie zacisnięte piąstki. Teraz rozluźniła uścisk i problem poszedł w siną dal. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvias1 Re: spocone raczki 16.08.05, 12:00 Moja córeczka też często miała wilgotne rączki i stópki. Przy okazji szczepienia skonsultowałam to z lekrzem. Lekarz zlecił badanie moczu i krwi. Okazało się, że dziecko ma za dużo wapnia w moczu. Dostałyśmy skierowanie do poradni metabolicznej w Centrum Zdrowia Dziecka. Nieprawidłowe wyniki potwierdziły się. Lekarz zalecił natychmiastowe odstawienie witaminy D, podawanie posiłków mlecznych na zmianę z posiłkami bezmlecznymi, podawanie dużo picia pomiędzy posiłkami. Po pół roku wyniki wróciły do normy, rączki i stópki już się nie pocą. Także radzę konsultacje z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś