Dodaj do ulubionych

BIEGUNKA i HIPP ORS 200

16.08.05, 09:01
dzien dobry! czy podawalyscie swoim maluchom kleik marchwiowo-ryzowy Hipp Ors
200 - czy jest skuteczny, czy zatrzymuje biegunke, czy polecaja go Wasi
pediatrzy (nasz nie zna tego produktu). moj szesciomiesieczny synek od dwoch
dni ma klopoty z zoladkiem - to prawdododobnie skutek rozszerzenia diety, bo
czestym wypoznieniom nie towarzysza zadne inne objawy. lekarz zobaczy malego
dopiero po poludniu, a dzis mamy juz za soba dwie sluzowate kupki i
chcialabym zapobiec ew odwodnieniu, poza tym nie chce podawac mu zadnych
zupek, sokow i deserkow, a moje mleko juz chyba nie starczy. poradzcie prosze
co robic i czy macie doswiadczenia z Hipp-em. dziekuje i pozdrawiam, patka.
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: BIEGUNKA i HIPP ORS 200 16.08.05, 09:15
      Jeszcze 2 śluzowate kupki to nie tragedia!MOże nie słuzy mu to co dajesz i
      nalezy tylko to odstawić?Może w diecie bylo duzo owoców popitych jeszcze sokiem
      i stad rzadsze i ze śluzem kupy - nie musi byc to zawsze objaw zakażenia, ale
      alergii czy złej dietylub efekt wyzynania zębów. Poczekaj do wizyty u lekarza i
      dawaj smykowi picie - wode mineralną niegazowana lub częściej przystawiaj do
      piersi. Pomoże Lacidofil - prebiotyk - uzupełni bakterie jelitowe i jest
      bezpieczny dla alergików. Proszek z kapsułki - 1/2 dodaj do butelki z mlekiem i
      podaj 2xdz. nic lepszegosmilePozdr., Beata
      • patkazet Re: BIEGUNKA i HIPP ORS 200 16.08.05, 09:21
        dziekuje za list! te kupki towarzysza nam od niedzieli - dzis byly dwie, w
        ogole to duzo duzo wiecej (pojawialy sie na przemian z twardszymi kupkami).
        jestem troche spanikowana, bo nigdy wczesniej Rysiek nie mial takich klopotow .
        zeby juz sa - wprawdze tylko 2, ale gdy wychodzily rzadkich kupek nie bylo.
        najlepiej bedzie jesli dzis bedzie caly dzien na moim mleku, tak? a czy lek, o
        ktorym piszesz jest bez recepty? dziekuje Ci za pomoc, patka
      • brzozinka Re: BIEGUNKA i HIPP ORS 200 16.08.05, 09:22
        popieram bea-tę, dwie śluzowate kupki to nic strasznego. U nas biegunka to było
        10-12 wodnisto-śluzowatych kupek na dobę + okropne odparzenie. Preparat Hippa
        ORS 200 pomógł bardzo, szczerze go polecam. I do tego Lacidofil. Ja miałam
        podawac jedna kapsułak rano i jedna wieczorem, do mleka.
        A pediatrę zawsze warto odwiedzić, żeby się nie stresować niepotrzebnie smile
        • bea-ta Re: BIEGUNKA i HIPP ORS 200 16.08.05, 09:47
          Lek jest bez recepty i możesz go rozpuścić na łyżeczce w swoim mleczku i dac do
          dziobkasmileObserwuj smyka, goraczka nasilenie kupek i wtedy mona sie martwic.
          Skojarz kupe z czyjms konkretnym diecie może jakis nowy deser/sok?Odstaw i
          zobacz co sie bedzie dzialo. B.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka