Dodaj do ulubionych

chrupki kukurydziane

19.08.05, 14:11
od kiedy można je dawać dziecku. Czytałam, że są bardzo kaloryczne i trzeba
je później jak np. miśkopty ograniczać. Czy to prawda? Może wogóle ich
lepiej nie wprowadzać?
Obserwuj wątek
    • ewa_1111 Re: chrupki kukurydziane 19.08.05, 14:38
      Moja Zuzia ma 9mies i 7 dni i zjada dziennie całą paczkę chrupek, nie żałuje
      jej i wcale nie jest grubasem, nie wydaje mi się żeby były kaloryczne ich skłąd
      to tylko mączka kukurydziana i czasem sól. podobnie jak kleik kukurydziany,
      któy też daję jej z jabłkiem.Oczywiście chodzi o zwykłe, bezsmakowe chrupki, a
      wiadomo jak dasz jakieś czekoladowe czy serowe, to na pewno są bardziej
      kaloryczne. Zaczęłam je dawać w 6mies. jak wyrósł jej pierwszy ząbek. Teraz
      bardzo je lubi i je ze smakiem.
    • alojw Re: chrupki kukurydziane 19.08.05, 14:53
      Synek ma 7,5 miesiąca. Ząbka ani jednego. Z flipsami sobie radzi, ale ja daję
      mu tylko wtedy jak np. widzi, że ktoś coś je i on też chce. Nie chcę go uczyć
      podjadania między posiłkami. Dostał je jak miał tak ok. 6,5 miesiąca. I jeszcze
      jedno najlepsze są zwykłe flipsy bo nie zawierają soli ani żadnych innych
      polepszaczy smaku.
      • nataliamackowiak Re: chrupki kukurydziane 19.08.05, 14:56
        Oprócz Flipsów jest wiele innych firm, które robią chrupki bez soli itp.
        Tańsze. Pytaj w sklepach spozywczych. Ja daję Oliwce od kilku miesięcy, a ma
        teraz 10 mies. Chrupki to fajna rzecz, dziecko jest grzeczne jak je jesmile))

Nataliasmile))
    • kasika75 Re: chrupki kukurydziane 19.08.05, 20:08
      ja polecam chrupisie , bezglutenowe i bez soli i innych takich , moj synos ma 6
      miesiecy i juz mu je dawałam do ssania od miesiaca , uwaga trzeba obserwowac
      aby nie odłamał sie wiekszy kawałek noi po takiej przekasce niekiedy trzeba myc
      calego malca , bo wszysko w chrupce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka