malizka 19.08.05, 14:11 od kiedy można je dawać dziecku. Czytałam, że są bardzo kaloryczne i trzeba je później jak np. miśkopty ograniczać. Czy to prawda? Może wogóle ich lepiej nie wprowadzać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_1111 Re: chrupki kukurydziane 19.08.05, 14:38 Moja Zuzia ma 9mies i 7 dni i zjada dziennie całą paczkę chrupek, nie żałuje jej i wcale nie jest grubasem, nie wydaje mi się żeby były kaloryczne ich skłąd to tylko mączka kukurydziana i czasem sól. podobnie jak kleik kukurydziany, któy też daję jej z jabłkiem.Oczywiście chodzi o zwykłe, bezsmakowe chrupki, a wiadomo jak dasz jakieś czekoladowe czy serowe, to na pewno są bardziej kaloryczne. Zaczęłam je dawać w 6mies. jak wyrósł jej pierwszy ząbek. Teraz bardzo je lubi i je ze smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: chrupki kukurydziane 19.08.05, 14:53 Synek ma 7,5 miesiąca. Ząbka ani jednego. Z flipsami sobie radzi, ale ja daję mu tylko wtedy jak np. widzi, że ktoś coś je i on też chce. Nie chcę go uczyć podjadania między posiłkami. Dostał je jak miał tak ok. 6,5 miesiąca. I jeszcze jedno najlepsze są zwykłe flipsy bo nie zawierają soli ani żadnych innych polepszaczy smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: chrupki kukurydziane 19.08.05, 14:56 Oprócz Flipsów jest wiele innych firm, które robią chrupki bez soli itp. Tańsze. Pytaj w sklepach spozywczych. Ja daję Oliwce od kilku miesięcy, a ma teraz 10 mies. Chrupki to fajna rzecz, dziecko jest grzeczne jak je je)) Natalia)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasika75 Re: chrupki kukurydziane 19.08.05, 20:08 ja polecam chrupisie , bezglutenowe i bez soli i innych takich , moj synos ma 6 miesiecy i juz mu je dawałam do ssania od miesiaca , uwaga trzeba obserwowac aby nie odłamał sie wiekszy kawałek noi po takiej przekasce niekiedy trzeba myc calego malca , bo wszysko w chrupce Odpowiedz Link Zgłoś