Dodaj do ulubionych

Teletubisie

30.08.05, 11:58
Mój synek niedługo skończy 8mies i zastanawiam się,czy mogę pozwolić mu na
oglądanie teletubisi.Jak TV jest wączone w pokoju,mały jest zainteresowany i
wpatruje się, jednak po pewnym czasie nudzi go to. Jak lecą teletubisie lub
jakaś bajka to jego zainteresowanie jest troszkę większe. Czy puszczacie już
swoim maluszkom bajki?Jak długo takie małe dzieci mogą siedzieć przed TV?O
ile w ogóle mogą...
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Teletubisie 30.08.05, 12:09
      Ale w jakim celu taki maluszek ma w ogóle oglądać telewizję?
      Teletubisie to dobra bajka na początek, ale poczekaj może aż skończy z 1,5 - 2
      latka?
    • tranulla Re: Teletubisie 30.08.05, 12:16
      Witaj kasia8112smile Moja Wiktorka ma 8,5 miesiąca i muszę przyznać, że ostatnio
      jak byłam u moich rodziców razem z moją mamą postanowiliśmy podjąć pierwsze
      próby sadzania na nocnik, na początku było trudno ale jakoś poszło. Następnego
      dnia z rana włączłam tv i leciały "Teletubisie", posadziłam Wiktorkę na
      nocnik , a ona siedziła i aż ze zdziwienia otworzyła buzię smile)i muszę się
      pochwalić, że wtedy po raz pierwszy zrobiła do nocniczka i siusiu i kupkę smile)
      Mimo to wydaję mi się, że dzieci w tym wieku są jeszcze za malutkie żeby
      wiedzieć, że to jest akurat bajeczka bo nawet jak lecą reklamy to moja niunia
      też siada i ogląda. Muszę jednak dodać, że Wiktorka bardzo lubi zwierzątka, a
      zwłaszcza pieski i dziś w jednym programie były zwierzątka i myślałam, że ona
      po prostu wejdzie mi w ten telewizor, nawet sama krok po kroku wdrapała się na
      stolik tv i z nosem przyklejonym do ekranu stała i patrzyła. Wiem,że nie należy
      pozwalać dzieciom oglądać telewizora, zwłaszcza takim maluchom i ja wcale nie
      pozwalam na to żeby mieć święty spokój. Wiem tylko, że taka dzidzia poznaje
      świat i robi się coraz bardziej ciekawska wszystkiego i myśl, że na takie
      regularne oglądanie bajeczek jest jeszcze za mała. Pozdrawiam. Ania i Wiktoria
      • anka9915 Re: Teletubisie 30.08.05, 15:01
        Moja malutka ma 8 m-cy i już od jakiegoś czasu puszczam jej teletubisie kiedy
        chcę obciąć pazurki. Siedzi wtedy spokojnie. Inne programy czy bajki dla
        starszych tak na nią nie działają. Ja wiem, że wielu specjalistów uważa, że
        telewizja to dla dzieci powyżej 3 lat. Ale mi się zdaje, że przed dzieckiem nie
        można świata ukrywać. Telewizja jest. Dorośli ją oglądają i dziecko też chce.
        Chyba lepiej jak obejrzy teletubisie niż "wiadomości". Można też na parę lat
        schować telewizor do szafy...smile Najlepiej chyba samemu mało oglądać to dziecko
        telemaniakiem nie zostanie. Ważne jest żeby ciągle to samą bajeczkę puszczać
        aby dzieci się z nią oswoiły. Tak jest lepiej dla ich psychiki podobno.
        • kasia8112 Re: Teletubisie 31.08.05, 08:49
          Podciagam watek
    • eight Re: Teletubisie 31.08.05, 11:25
      Ola właśnie skończyła roczek. Od dwóch tygodni oglądamy razem rano Teletubisie w
      tv. Oli bardzo się podobają, ale całej bajki nie ogląda, po paru minutach
      zaczyna się nudzić i bawi się, ale zerka na tv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka