Dodaj do ulubionych

Co zrobić ???

20.09.05, 09:56
Pomóżcie proszę. W listopadzie wracam do pracy a moja 5 m-czna córeczka nie chce butelki. Narazie jest na piersi,daję deserki i powoli zupki i chcę wprowadzić kaszkę. Jak myślicie czy nie podając jej podczas mojej nieobecności mleka zrobię coś nie tak. No bo jak ją nauczyć jak od miesiąca próbuję i nic.Jak wasze pociechy mają rozłożony harmonogram jedzenia co im podajecie.
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: Co zrobić ??? 20.09.05, 10:02
      przeciez mozesz karmic piersia gdy nie jestes w pracy - rano, po poludniu i
      wieczorem. albo odciagac mleko i dodawac do zupek, kaszek, owocow. nam
      powiedziano, ze okolo 7-8 miesiecy dziecko je 1 posilek mleczny (mleko matki), a
      reszta moze byc bezmleczna - zupki, owoce, kaszki, jakis biszkopcik lub
      ciasteczko ryzowe wlasnie. jesli coreczka bedzie ladnie jesc lyzeczka inne
      pokarmy (moga byc z dodatkiem Twojego lub modyfikowanego mleka), to
      przypuszczamn, ze 2-3 razy dziennie piers jej wystarczy smile a ze nie chce jesc z
      butli, to chyba dobrze smile im szybciej bedzie jesc "po doroslemu", tym lepiej wink
      probowalas dawac jej mleko z kubeczka? normalnego lub niekapka? niektore dzieci
      pija z przyjemnoscia - tak przeciez mozna podawac mleko!
      • ninka32 Re: Co zrobić ??? 20.09.05, 10:11
        Moja mała ma prawie 7 miesięcy też wracam do pracy i też nie chce butli ,uczę
        mała jeść z łyżeczki i pić z niekapka i to jej chyba odpowiada. Dostaje rano
        kaszkę, potem deserek z jabłka lub brzoskwini z ryżem - sama robię , potem
        zupkę, następnie mleko odciagnięte z kubeczka i deserek jak wróce z pracy to
        cyc.Powodzenia.
    • beatriks1 Re: Co zrobić ??? 20.09.05, 10:48
      Oczywiście nie chcę na siłe nauczyć jej picia z butelki ale myslałam że to ułatwi opiekę mojej mamie nad Oliwką jak będę w pracy.
      Jednak widzę że doświadczone mamy mają inne sposoby jak dobze że jesteście. Dziekuję za odpowiedzi spróbuję z niekapkiem. Może sie uda smile

A jaki niekapek polecacie ?
    • jakw Re: Co zrobić ??? 20.09.05, 14:23
      Ale kaszka może być przecież na mleku, prawda? Spróbuj też uczyć picia z niekapka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka