pantera80 27.09.05, 13:03 Znacie cos dobrego na odparzenia?Dlaczego one powstaja?Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula1175 Re: odparzenia 27.09.05, 14:10 moja mała miała odparzenia wtedy gdy po zrobieniu siusiu albo kupki i po wytarciu pupa była źle osuszona. Odparzenia powstają też wtedy gdy dziecko za długo pozostaje w brudnej pieluszce (nawet w pampersach), kiedy nie jest wietrzona pupa, albo są złe pieluchy.Na odparzenia dobre są: Linomag, Alantan, Sudocrem. Ja polecam Sudocrem najlepiej działa na odparzenia. Ale stosujesz go tylko do momentu wyleczenia zmian. Potem żeby się nie robiły odparzenia stosuj Linomag krem a nie maść. Krem jest ochronnie a maść leczniczo. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggrowa Re: odparzenia 27.09.05, 14:42 czesc, kupka dziecka ma odczyn kwasny, dlatego tez jak zbyt dlugo jest w pieluszce odparz pupke.ja tez polecam sudokrem do wyleczenia a potem na codzoen,nivea baby przeciw odparzeniom-jest swietny!w ogole cala seria jest doskonala.nasze babki stosowaly make ziemniaczanai nie martw sie, czasem sie to przytrafia kazdej dzidzi! Odpowiedz Link Zgłoś
ageminix Re: odparzenia 27.09.05, 14:51 U nas na szczescie nie ma odparzen. Czasem skora dziecka jest bardziej wrazliwa i nie nalezy przesadzac z chusteczkami do wycierania pupy bo one tez moga podraznic...lepiej stosowac przegotowana wode,do umycia pupy...Oczywiscie jak gdzies sie wychodzi to chusteczki,ale lepiej dla skory wrazliwej...No i sudocremem smarowac jak jakies podraznienie Odpowiedz Link Zgłoś