Dodaj do ulubionych

czemu ciagle placze?

04.10.05, 14:57
moj synek ma 3tyg i od paru dnie ciagle placze, spi po pare minut i budzi sie
ze strasznym krzykiem, uspokaja tylko na rekach, juz nie wiem co robic,
mozliwe zeby go na okraglo bolal brzuszek? jem tylko bulki z szynka!!
Obserwuj wątek
    • 7venezia Re: czemu ciagle placze? 04.10.05, 15:05
      malenstwo potrzebuje teraz duzo Twojej bliskosci, brzuszek owszem - moze go
      pobolewac, ale jesli uspokaja sie na rekach tzn ze bardziej mu zalezy na TWoim
      ciepelku.
    • mamazwenus Re: czemu ciagle placze? 04.10.05, 15:06
      A byłaś u lekarza?
      Może mu naprawdę coś jest. Jeśli lekarz wykluczy jakiekolwiek dolegliwości tzn,
      że Twój maluszek czuje sie bezpiecznie w Twoich ramionach i chce tam ciągle
      być. Wiem, że jest to męczącea, a w zasadzie niemożliwe. Ale ja mojego małego
      nosiłam przy sobie cały dzień, gdy był marudny(przecież wtedy wszystko inne
      schodzi na dalszy plan, chyba, że masz inne dzieci) Przytulałam, spiewałam,
      kołysałam i nie przyzwyczaił się do tego. Teraz spi sam w łóżeczku. Ale gdy był
      taki malutki to spał ze mną bo wiem, że mnie potrzebował i przy mnie czuł się
      bezpiecznie.
      Powodzenia
    • mama_kotula Re: czemu ciagle placze? 04.10.05, 15:08
      A może się nie najada?
    • jkk3 Re: czemu ciagle placze? 04.10.05, 15:19
      ja mialam to samo, tylko mi jeszcze caly czas ssal pierś, problemy z brzuszkiem
      się skończyly jak zaczęłam podawać esputicon (jedna kropelka na dzien i jedna
      na noc. Trwalo to do 4 miesiaca. pozdrawiam
      • anka1 Re: czemu ciagle placze? 04.10.05, 15:26
        na wszelki wypadek lec z nim do lekarza. dla swietego spokoju. po raz kolejny
        powtarzam, ze dzieci nie placza bez powodu.
    • ssabaudia Re: czemu ciagle placze? 04.10.05, 16:12
      No kolki to nie bardzo - kolka trwa godzine, dwie, trzy i dziecko przestaje
      płakać. Poza tym kolka zazwyczaj "objawia" sę o konkretnej porze, np.
      wieczorem, rano - I NAPEWNO NIE CIĄGLE - NIE DAJ SOBIE TEGO WMÓWIĆ! Słuchaj ja
      miałam taki sam problem i dopiero po miesiącu ryku lekarka pediatra wpadła na
      pomysł, co to może być. Zrób dziecku badania moczu na posiew mój młody
      miał "odbakteryjne zapalenie nerek" i bidok wył nam przez prawie dwa miesiące -
      skończyło się to rehabilitacją ruchową i leczeniem neurologicznym, niestety
      choruje do teraz. Jak dziecko normalnie je, przybiera na wadze, nie ma
      temperatury to może to być też, tzw. "skok rozwojowy" moje dziecko ma to do
      teraz co jakiś czas - przez kilka dni marudzi, mędzi, ględzi, nie śpi świat
      do szału doprawadza, ciągle jest głodne - po paru dniach wszystko wraca do
      normy i nagle okazuje się, że rabi coś nowego (siada, wstaje, chodzi). Kochana
      a żeby wykluczyłaś? Spróbuj podać Mu coś przeciwbólowego (dobry jest ten
      Nurofen dla dzieci - ma świetny dozownik). Rozpisałam się ale chciałabym Ci
      coś doradzić, pomóc bo sama tak miałam i miotałam się - po lekku ogłupiała z
      niepewności i niewyspania.
    • christych Re: czemu ciagle placze? 04.10.05, 16:24
      U mnie takie przebudzanie było spowodowane bardzo płytkim snem małej i przez to
      ciągłym niewyspaniem. Płakała do ok.4 mies. Lekarze zapewniali , że zdrowa jak
      ryba.
    • bafilek Re: czemu ciagle placze? 04.10.05, 16:50
      U nas taki ciągły płacz o różnych porach dnia był spowodowany zapaleniem ucha.
      Przez tydzień leczyłam kolki, dopiero drugi lekarz wpadł na właściwy trop.
      Musiałam podawać antybiotyk, a kolek,jak się okazało, nigdy nie miała. Zaczęło
      pomagać w 4 dniu podawania leku.
      • agamiki Re: czemu ciagle placze? 05.10.05, 01:39
        miałam to samo. płacz non stop, prawie nic nie jadłam, piłam tylko wodę,
        zaczęłam dokarmiać bo może z głodu płacze- niestety tym skróciłam okres
        karmienia piersią-bo już nie wiedziałam co robić. Okazał się że syn miał
        zakażenie dróg moczowych. Dlatego zachęcam gorąco do zrobienia badań moczu-
        ogólny i posiew, aby się upewnić że to nie to. Niestety mi lekarz kilka razy
        powtarzał że to kolki i nawet nie zaproponował badań. Takie są realia-lekarz w
        przychodni nie wnika za bardzo w problem, zwala wszystko na kolki.
    • ak251 Re: czemu ciagle placze? 05.10.05, 07:36
      7 tyg temu byłam tak samo przestraszona i zmęczona jak ty. Antek ciągle płakał.
      Ani to nie był ból brzuszka i najadał się poprostu tak miał. Teraz płacze jak
      nie może sam zasnąć. Zobaczysz minie mu. Duzo go przytulaj. Cierpliwości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka