qamyczeq 08.10.05, 11:16 Czy wszystkie maty edukacyjne są tak drogie? Te, które widuję w sklepach kosztują ponad 200 zł. Czy znacie tańsze, a też dobre? I jeszcze jedno, dla dzieci od jakiego wieku zdają one najlepiej egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czaroduszka Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 11:36 Podobno ładne i fajne są też Canpolu (bo Ty pewnie piszesz o Tiny Love?). Taniej kupisz na Allegro (nowe i uzywane). Ja czekam z matą do 6 miesiecy, chociaż niektóre matki kupują wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 11:39 ja widziałam na allegro matę firmy canpol za 98zł mnie najbardziej podobała sie zielona a wcześniej kupiłam tiny love zoo może i jest fajna ale teraz kupiłabym tą tańszą moja Natalka ma prawie 5 mies a matę polubiła dopiero miesiąc temu już myślałam że pieniądze poszły w błoto Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 11:44 My mamy matę BABY ONE za 109zł,ale na Fabciu nie robi ona żadnego wrażenia(mam nadzieje,że sie do niej przekona) Odpowiedz Link Zgłoś
moni_011 Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 18:39 ja kupilam mate eudkacyjna firmy baby mix za 78 zl na allegro, bardzo fajna, moj jasiek skonczyl 4 miesiace i naprawde jest oki dla takiego dziecka, lezy sobie na brzuszku i podziwia kolory......... Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 19:26 My mamy tę drogą, czyli Tiny Love Zoo. Julia leżała na niej od 2 miesiąca. Na początku interesowało ją tylko lusterko, dopięty wściekle różowy piesek oraz małpka. Rozhulała się dopiero w 4. miesiącu. A teraz ma 6 i mata jest okazjonalnie, bo moje dziecko od 3 tygodni siedzi, raczkuje i łazi wszędzie, napotykając po drodze o wiele ciekawsze rzeczy do zabawy, np. brudne klapki taty, konewkę większą od siebie lub donicę z draceną, któą można tak fajnie ciągnąc.... Zatem u nas mata sprawdziła się wcześniej. Trzy razy nawet jako miejsce do spania Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 19:36 Mieliśmy, ale praktycznie nie zdała egzaminu. Równie dobrze młoda mogła leżeć na dywanie pod wiszącym kwiatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapauli1 Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 19:47 U nas mata zdała egzamin w 100%. Mamy ją odkąd mała skończyła 1,5 m-ca i jest to mata canpola zielona "zoo land" chociaż teraz bym kupiła tiny love. Moja córka ma teraz 5 m-cy i już coraz mniej sie bawi lepszy jest muzyczny ocean, który można kopać i przewracać nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 20:21 Firma Alexis ma tańsze maty, około 60 zł. Wg mnie mata przydaje się na początku, tzn. jak dzidziuś tylko leży. Potem są już ciekawsze rzeczy www.alexis.com.pl/index_pl.htm Nina 30.01.2005r. Odpowiedz Link Zgłoś
czerem Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 20:37 jak miałam kupować taką matę to dużo ich przejrzałam. najwięcej do zabawy jest jednak na macie Tiny Love - zabawki, szeleszczące uszko,piszczałka itd. wszyscy wiedzą jak to wygląda i działa.taką też zakupiłamdziałała ok. 4 miesięcy - teraz Kubuś raczkuje i bardziej interesuje go podłoga. Uważam więc, że taka mata jest dobra dla niemowlaków do ok. 7 m-ca.Mata spełniła swoją funkcję i teraz ją sprzedaję na allegro - jeśli ktoś jest zainteresowany - zapraszam pytania proszę na priv bo nie wiem czy mogę tu wkleić link do aukcji. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lubowiecka Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 21:07 J akupiłam matę firmy Baby mix, bardzo kolorowa, ciekawa, ksztowała 89zł. Mały ma 3 m-ce, ale kupiła ją jakieś 2-3 tyg temu - był oczarowany! Ale myślę, że prawdziwe olśienie jeszcze przed nim! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: Mata edukacyjna-do autorki tego wątku 08.10.05, 21:10 Mata nadaje sie dla dziecka od urodzenia do conajmniej pół roczku. Przesłałam Ci maila. odpisz. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś