Dodaj do ulubionych

Mata edukacyjna

08.10.05, 11:16
Czy wszystkie maty edukacyjne są tak drogie? Te, które widuję w sklepach
kosztują ponad 200 zł. Czy znacie tańsze, a też dobre?
I jeszcze jedno, dla dzieci od jakiego wieku zdają one najlepiej egzamin?
Obserwuj wątek
    • czaroduszka Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 11:36
      Podobno ładne i fajne są też Canpolu (bo Ty pewnie piszesz o Tiny Love?).
      Taniej kupisz na Allegro (nowe i uzywane). Ja czekam z matą do 6 miesiecy,
      chociaż niektóre matki kupują wcześniej.
    • 19maj Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 11:39
      ja widziałam na allegro matę firmy canpol za 98zł mnie najbardziej podobała sie
      zielona a wcześniej kupiłam tiny love zoo może i jest fajna ale teraz kupiłabym
      tą tańszą moja Natalka ma prawie 5 mies a matę polubiła dopiero miesiąc temu
      już myślałam że pieniądze poszły w błoto
      • jezzmam Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 11:44
        My mamy matę BABY ONE za 109zł,ale na Fabciu nie robi ona żadnego wrażenia(mam nadzieje,że sie do niej przekona)
    • moni_011 Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 18:39
      ja kupilam mate eudkacyjna firmy baby mix za 78 zl na allegro, bardzo fajna,
      moj jasiek skonczyl 4 miesiace i naprawde jest oki dla takiego dziecka, lezy
      sobie na brzuszku i podziwia kolory.........
      • joasia33 Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 19:26
        My mamy tę drogą, czyli Tiny Love Zoo. Julia leżała na niej od 2 miesiąca. Na
        początku interesowało ją tylko lusterko, dopięty wściekle różowy piesek oraz
        małpka. Rozhulała się dopiero w 4. miesiącu. A teraz ma 6 i mata jest
        okazjonalnie, bo moje dziecko od 3 tygodni siedzi, raczkuje i łazi wszędzie,
        napotykając po drodze o wiele ciekawsze rzeczy do zabawy, np. brudne klapki
        taty, konewkę większą od siebie lub donicę z draceną, któą można tak fajnie
        ciągnąc.... Zatem u nas mata sprawdziła się wcześniejsmile. Trzy razy nawet jako
        miejsce do spaniawink
        Pozdrawiam
        Asia
    • mama_kotula Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 19:36
      Mieliśmy, ale praktycznie nie zdała egzaminu. Równie dobrze młoda mogła leżeć
      na dywanie pod wiszącym kwiatkiem.
      • mamapauli1 Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 19:47
        U nas mata zdała egzamin w 100%. Mamy ją odkąd mała skończyła 1,5 m-ca i jest to
        mata canpola zielona "zoo land" chociaż teraz bym kupiła tiny love. Moja córka
        ma teraz 5 m-cy i już coraz mniej sie bawi lepszy jest muzyczny ocean, który
        można kopać i przewracać nogami.
        • barbi1 Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 20:21
          Firma Alexis ma tańsze maty, około 60 zł.
          Wg mnie mata przydaje się na początku, tzn. jak dzidziuś tylko leży. Potem są już ciekawsze rzeczy

www.alexis.com.pl/index_pl.htm

Nina

30.01.2005r.
    • czerem Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 20:37
      jak miałam kupować taką matę to dużo ich przejrzałam. najwięcej do zabawy jest
      jednak na macie Tiny Love - zabawki, szeleszczące uszko,piszczałka itd. wszyscy
      wiedzą jak to wygląda i działa.taką też zakupiłamsmiledziałała ok. 4 miesięcy -
      teraz Kubuś raczkuje i bardziej interesuje go podłoga. Uważam więc, że taka
      mata jest dobra dla niemowlaków do ok. 7 m-ca.Mata spełniła swoją funkcję i
      teraz ją sprzedaję na allegro - jeśli ktoś jest zainteresowany - zapraszamsmile
      pytania proszę na priv bo nie wiem czy mogę tu wkleić link do aukcji.
      pozdr
    • lubowiecka Re: Mata edukacyjna 08.10.05, 21:07
      J akupiłam matę firmy Baby mix, bardzo kolorowa, ciekawa, ksztowała 89zł. Mały
      ma 3 m-ce, ale kupiła ją jakieś 2-3 tyg temu - był oczarowany! Ale myślę, że
      prawdziwe olśienie jeszcze przed nim!
      Pozdrawiam!
    • nataliamackowiak Re: Mata edukacyjna-do autorki tego wątku 08.10.05, 21:10
      Mata nadaje sie dla dziecka od urodzenia do conajmniej pół roczku.
      Przesłałam Ci maila. odpisz.
      Nataliasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka