31082005m 10.10.05, 10:41 mój synek ma 6 tyg. często się pręży, wygina, podnosi nóżki do góry. Wówczas czerwienieje na twarzy, po czym po chwili wszystko wraca do normy. Brzuszek ma miękki, dosyć często puszcza bączki. Czy tak wygląda kolka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.koltan Re: kolka??? 10.10.05, 10:54 mój niunio też tak miał i ma do tej pory. To dość nietypowa kolka jelitkowa - jelitka się poruszają i w nocy gł. mu dokuczają. Daję małemu debridat i zawsze po nim mu lepiej. Do końca 3-4 m-ca powinno się skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kiewlakis Re: kolka??? 10.10.05, 12:32 Bardziej polecam Esputicon (ok.13 zł)- wystarczą dwie kropelki 2x dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
monismonis Re: kolka??? 10.10.05, 12:42 Mam podobny problem. Mój synek ma 2 tygodnie i po jedzeniu zaczyna sie prezyc, wyginać rączkami raptownie ruszać i tez wydaje mi sie że to ta kolka jelitowa. A od jakiego wieku mozna podawać te kropelki o których piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
rousia Re: kolka??? 10.10.05, 12:58 Czesc Mam spore doswiadczenie z kolkami wiec napisze jak sobie radziłam Mój synek od 3 tygodnia zycia płakał praktycznie non-stop, i nie było to (jak wszyscy twierdzili 3 godziny dziennie wieczorem)autentycznie non-stop był na rekach czasem ze zmeczenia przysypiał na rekach po czym ból go wybudzał i tak było wkółko.Chodziłam jak cien zwiedziłam kilku lekarzy, homeopate itp..bez długotrwałych rezultatów(polacano czopki ale one pomagaja doraznie na chwile, infakol wogóle sie nie sprawdził, proszek troisty równiez)Trafiłam w koncu na przemiła panią doktor która poleciła mi podawac maluszkowi 3Xdziennie po 2 kropelki esputikonu. Tak tez zrobiłam chodz bałam sie ze mu to zaszkodzi ale nie mogłam juz dłużej patrzec jak sie biedactwo meczyło. Po 2 tygodniacz kolka była sporadyczna zrobiłam mu przerwe i teraz Krystianek ma 3,5 miesiąca usmiecha sie gaworzy jest cudownym spokojnym maluszkiem, chodz kolka czasem sie pojawia wtedy podaje mu doraznie kropelke lub 2 esputikonu i problem znika. U nas z kolka własnie tak było zycze udanych poszukiwan skutecznego leku) Buziaczki dla Waszych maluszków) Odpowiedz Link Zgłoś
binia19 Re: kolka??? 10.10.05, 13:05 Każde dziecko inaczej przechodzi kolkę i na każde dziecko inaczej działają leki. My tez próbowaliśmy wszystkiego i sprawdziły się jedynie kropelki sprowadzane z niemiec lub z Czech SAB-SIMPLEX. Są ekstra. Jak będziesz chciała je zdobyć daj mi znać na priv a napiszę Ci kontakt do osoby ktora może Ci je przysłać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nati364 Re: kolka??? 11.10.05, 10:54 Ja również mogę ci tanio odsprzedac kropeliki Sab simplex.Kupiliśmy dla naszej córeczki kilka opakowań(bo słyszałam,ze sa rewelacyjne i są)ale córeczka juz ich nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
31082005m Re: kolka??? 11.10.05, 14:51 witam! bardzo dziękuję za wszelkie rady. Za kropelki również dziękuję. teraz własnie wróciłam od pediatry, który poradził mi na razie wstrzymać się z dawaniem jakichkolwiek leków, gdzyż synek jak to okreslił pediatra "ma bardzo łagodne kolki i na razie nie ma potrzeby dawania mu leków". pozdr agnieszka i mareczek Odpowiedz Link Zgłoś
e.kadziela Re: kolka??? 11.10.05, 16:50 Moja Malutka też ma tą kolkę jelitkową (tak myślę, że to chyba to), więc od skończonego 8 tygodnia zaczęłam jej podawać Esputicon - zgodnie z zaleceniem mojej pediatry 2x3 kropelki dziennie. Na razie mijają 4 dni i to prężenie jest rzeczywiście jakby mniejsze, ale zastanawiam się jak długo można takie krople podawać bez szkody dla Maleństwa - chodzi mi o to żeby organizm się za bardzo nie przyzwyczaił, bo potem sam sobie nie poradzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera80 Re: kolka??? 11.10.05, 20:55 Dałam dzis małej Esputicon bo znowu miała kolke.Musiałam dać więcej bo nic nie pomagało(5 kropli).Przeszło.Tobyła chyba ostra kolka.Bardzo mała cierpiała. Odpowiedz Link Zgłoś