10.10.05, 10:41
mój synek ma 6 tyg. często się pręży, wygina, podnosi nóżki do góry. Wówczas
czerwienieje na twarzy, po czym po chwili wszystko wraca do normy. Brzuszek
ma miękki, dosyć często puszcza bączki. Czy tak wygląda kolka?
Obserwuj wątek
    • a.koltan Re: kolka??? 10.10.05, 10:54
      mój niunio też tak miał i ma do tej pory. To dość nietypowa kolka jelitkowa -
      jelitka się poruszają i w nocy gł. mu dokuczają. Daję małemu debridat i zawsze
      po nim mu lepiej. Do końca 3-4 m-ca powinno się skończyć.
    • kiewlakis Re: kolka??? 10.10.05, 12:32
      Bardziej polecam Esputicon (ok.13 zł)- wystarczą dwie kropelki 2x dziennie.
      • monismonis Re: kolka??? 10.10.05, 12:42
        Mam podobny problem. Mój synek ma 2 tygodnie i po jedzeniu zaczyna sie prezyc,
        wyginać rączkami raptownie ruszać i tez wydaje mi sie że to ta kolka jelitowa.
        A od jakiego wieku mozna podawać te kropelki o których piszecie?
        • rousia Re: kolka??? 10.10.05, 12:58
          Czesc
          Mam spore doswiadczenie z kolkami wiec napisze jak sobie radziłamsmile
          Mój synek od 3 tygodnia zycia płakał praktycznie non-stop, i nie było to (jak
          wszyscy twierdzili 3 godziny dziennie wieczorem)autentycznie non-stop był na
          rekach czasem ze zmeczenia przysypiał na rekach po czym ból go wybudzał i tak
          było wkółko.Chodziłam jak cien zwiedziłam kilku lekarzy, homeopate itp..bez
          długotrwałych rezultatów(polacano czopki ale one pomagaja doraznie na chwile,
          infakol wogóle sie nie sprawdził, proszek troisty równiez)Trafiłam w koncu na
          przemiła panią doktor która poleciła mi podawac maluszkowi 3Xdziennie po 2
          kropelki esputikonu. Tak tez zrobiłam chodz bałam sie ze mu to zaszkodzi ale
          nie mogłam juz dłużej patrzec jak sie biedactwo meczyło. Po 2 tygodniacz kolka
          była sporadyczna zrobiłam mu przerwe i teraz Krystianek ma 3,5 miesiąca
          usmiecha sie gaworzy jest cudownym spokojnym maluszkiem, chodz kolka czasem sie
          pojawia wtedy podaje mu doraznie kropelke lub 2 esputikonu i problem znika. U
          nas z kolka własnie tak było zycze udanych poszukiwan skutecznego lekusmile)
          Buziaczki dla Waszych maluszkówsmile)
    • binia19 Re: kolka??? 10.10.05, 13:05
      Każde dziecko inaczej przechodzi kolkę i na każde dziecko inaczej działają leki. My tez próbowaliśmy wszystkiego i sprawdziły się jedynie kropelki sprowadzane z niemiec lub z Czech SAB-SIMPLEX. Są ekstra. Jak będziesz chciała je zdobyć daj mi znać na priv a napiszę Ci kontakt do osoby ktora może Ci je przysłać. Pozdrawiam
    • nati364 Re: kolka??? 11.10.05, 10:54
      Ja również mogę ci tanio odsprzedac kropeliki Sab simplex.Kupiliśmy dla naszej
      córeczki kilka opakowań(bo słyszałam,ze sa rewelacyjne i są)smileale córeczka juz
      ich nie potrzebuje.
      • 31082005m Re: kolka??? 11.10.05, 14:51
        witam!
        bardzo dziękuję za wszelkie rady. Za kropelki również dziękuję. teraz własnie
        wróciłam od pediatry, który poradził mi na razie wstrzymać się z dawaniem
        jakichkolwiek leków, gdzyż synek jak to okreslił pediatra "ma bardzo łagodne
        kolki i na razie nie ma potrzeby dawania mu leków".
        pozdr agnieszka i mareczek
    • e.kadziela Re: kolka??? 11.10.05, 16:50
      Moja Malutka też ma tą kolkę jelitkową (tak myślę, że to chyba to), więc od
      skończonego 8 tygodnia zaczęłam jej podawać Esputicon - zgodnie z zaleceniem
      mojej pediatry 2x3 kropelki dziennie. Na razie mijają 4 dni i to prężenie jest
      rzeczywiście jakby mniejsze, ale zastanawiam się jak długo można takie krople
      podawać bez szkody dla Maleństwa - chodzi mi o to żeby organizm się za bardzo
      nie przyzwyczaił, bo potem sam sobie nie poradzi???
    • pantera80 Re: kolka??? 11.10.05, 20:55
      Dałam dzis małej Esputicon bo znowu miała kolke.Musiałam dać więcej bo nic nie
      pomagało(5 kropli).Przeszło.Tobyła chyba ostra kolka.Bardzo mała cierpiała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka