plavusa 14.10.05, 23:11 Które są które? Tyle kolorów opakowań, że nic juz nie wiem....Na razie interesują mnie te 3-6 kg. Widziałam opakowania żółte i takie bardziej cytrynowe. To które są lepsze??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naatka Re: Pytanie o pieluszki Dada 14.10.05, 23:17 W nawiązaniu do mojego wątku...ja nigdy sama ich nie kupowałam dlatego nie wiedziałam że są dwa rodzaje: kupuj te ze zwierzątkami,a nie tylko z żabkami!Te z żabkami badziewne bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi czy DADA mini soft&dry - są 2 rodzaje? - naatka 14.10.05, 23:20 Po przeczytaniu pozytywnych opinii z forum kupiłam takie pieluszki w rozmiar 3-6kg i rzeczywiście były świetne. Były kolorowe ze zwierzątkami, mięciutkie zielone ściągacze na pleckach. Teraz jestem w innym mieście i kupiłam takie samo opakowanie w Biedronce a w środku całkiem inne pieluszki: są prawie całe biała- tylko z przodu mają kolorową taśmę i żabki jakieś na niej narysowane, są cienkie, sztywne, no o wiele gorszej jakości. Czy to jakaś stara seria czy są dwa rodzaje tych pieluch...? Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: czy DADA mini soft&dry - są 2 rodzaje? - naat 15.10.05, 07:57 ja też kupiłam te bardziej żółte opakowanie dada komfort 3-6 - w środku były białe pieluszki z żabkami na pasku z przodu - mój synek dostał od nich taakiego uczulenia że sudocrem okazał się za słaby ( pęcherzyki ropne które popękały - makabraaa) nigdy więcej - poza tym faktycznie były sztywne. Może faktycznie są dwa rodzaje a ja miałam wątpliwą przyjemność trafienia na bubel - wszystkie dziewczyny tak zachwalały te pieluszki Odpowiedz Link Zgłoś
plavusa Re: czy DADA mini soft&dry - są 2 rodzaje? - naat 15.10.05, 14:27 Hmmm....Te które są u mnie nazywają się Dada Komfort. W żółtym opakowaniu i cytrynowym. Na cytrynowym są jeszcze jakieś kwiatki i napis "nowe, kolorowe" czy coś takiego. No to które kupić? Te w cytrynowym? gdyby nie stały koło siebie to nawet bym nie rozpoznała. Skomplikowana sprawa z tymi pieluszkami.... To jak myślicie cytrynowe??? A chusteczki? Widziałam w zielonym opakowaniu i w białym. Które lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
radowinkaala chusteczki 15.10.05, 14:52 Chusteczki w białym kupiłam raz i ich więcej nie kupię (są nasączone taką przykrą w zapachu substancją). Wydaje mi się, że są przeznaczone dla maluchów z wrażliwą skórą. Używam zielonych chusteczek Dada i jestem z nich zadowolona - ładnie pachną i nie pozostawiają żadnych zmian alergicznych na skórze mojej córeczki. W kwesti pieluszek nie mam wiele do powiedzenia, ponieważ kupuję większy rozmiar Dada Komfort - tyle tylko, że są białe i na pasku mają żabki. Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: chusteczki 15.10.05, 16:35 Chusteczek z Biedronki używamy ale tylko tych zielonych z żabkami - są diść dobrze nasączone i ładnie pachną. A co do pieluch to mamy te najtańsze z Reala. Za 72 sztuki (4-8 kg) płacimy niecałe 17 zł. Są dobre, mocno trzymają no i największa zaleta to to , że są tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: chusteczki 15.10.05, 16:36 Przepraszam pomyliłam się - za te pieluchy płacimy nie 17 zł a niecałe 27 zł. Źle mi się na klawiaturze poprzyciskało. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: pieluszki dada 15.10.05, 21:15 Od jakiegos czasu u mnie w Biedronce sa tylko te z innymi rysunkami, wiec dla mnie bylo jasne, ze tamte wycofali a te sa zamiast. Nie wiedzialam, ze mozna jeszcza kupic z zabkami. Co do jakosci bylam zadowolona z tamtych i z tych tez jestem. A chusteczki probowalam, ale wole z lidla, sa lepiej nasaczone i w ogole nie wysychaja. Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka76 Re: chusteczki 15.10.05, 21:18 Witam A ja mam pytanko dotyczące tych pieluszek z reala... jak wyglądają? są oddychające ? czy z ceratki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plavusa a te żabki to były też na opakowaniu? 15.10.05, 21:29 czy tylko na pieluszce? Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: pieluszki z reala 15.10.05, 21:44 A te pieluszki z reala to na wygląd rzeczywiście trochę ceratka i mogą odstraszać ( z resztą te z Biedronki chyba też). Natomiast ja je wypróbowałam , stosuję od 8 miesięcy i Mateuszek nie miał z tego powodu żadnych odparzeń, więc dla mnie rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: pieluszki z reala 15.10.05, 21:50 Biedronkowe Dady (i te z żabkami i te ze zwierzątkami) są bawełniane, zapinane na rzepy. Tip z reala to zwykla cerata zapinana na taśmę klejącą (identyczne - producent ten sam, obrazki te same, tylko kto inny pakuje - jak fitti z biedronki, aro z macro, białe tesco i td.). Też ich kiedyś używałam (tzn. moja córka) i byłyśmy zadowolone. Pozdarwiam. Odpowiedz Link Zgłoś