Dodaj do ulubionych

Pytanie o pieluszki Dada

14.10.05, 23:11
Które są które? Tyle kolorów opakowań, że nic juz nie wiem....Na razie
interesują mnie te 3-6 kg. Widziałam opakowania żółte i takie bardziej
cytrynowe. To które są lepsze???
Obserwuj wątek
    • naatka Re: Pytanie o pieluszki Dada 14.10.05, 23:17
      W nawiązaniu do mojego wątku...ja nigdy sama ich nie kupowałam dlatego nie
      wiedziałam że są dwa rodzaje: kupuj te ze zwierzątkami,a nie tylko z
      żabkami!smileTe z żabkami badziewne bardzo...
    • zona_mi czy DADA mini soft&dry - są 2 rodzaje? - naatka 14.10.05, 23:20
      Po przeczytaniu pozytywnych opinii z forum kupiłam takie pieluszki w rozmiar
      3-6kg i rzeczywiście były świetne. Były kolorowe ze zwierzątkami, mięciutkie
      zielone ściągacze na pleckach. Teraz jestem w innym mieście i kupiłam takie
      samo opakowanie w Biedronce a w środku całkiem inne pieluszki: są prawie całe
      biała- tylko z przodu mają kolorową taśmę i żabki jakieś na niej narysowane,
      są cienkie, sztywne, no o wiele gorszej jakości. Czy to jakaś stara seria czy
      są dwa rodzaje tych pieluch...?
      • luna333 Re: czy DADA mini soft&dry - są 2 rodzaje? - naat 15.10.05, 07:57
        ja też kupiłam te bardziej żółte opakowanie dada komfort 3-6 - w środku były białe pieluszki z żabkami na pasku z przodu - mój synek dostał od nich taakiego uczulenia że sudocrem okazał się za słaby ( pęcherzyki ropne które popękały - makabraaa) nigdy więcej - poza tym faktycznie były sztywne. Może faktycznie są dwa rodzaje a ja miałam wątpliwą przyjemność trafienia na bubel - wszystkie dziewczyny tak zachwalały te pieluszki sad
        • plavusa Re: czy DADA mini soft&dry - są 2 rodzaje? - naat 15.10.05, 14:27
          Hmmm....Te które są u mnie nazywają się Dada Komfort. W żółtym opakowaniu i
          cytrynowym. Na cytrynowym są jeszcze jakieś kwiatki i napis "nowe, kolorowe" czy
          coś takiego. No to które kupić? Te w cytrynowym? gdyby nie stały koło siebie to
          nawet bym nie rozpoznała. Skomplikowana sprawa z tymi pieluszkami....
          To jak myślicie cytrynowe???
          A chusteczki? Widziałam w zielonym opakowaniu i w białym. Które lepsze?
          • radowinkaala chusteczki 15.10.05, 14:52
            Chusteczki w białym kupiłam raz i ich więcej nie kupię (są nasączone taką
            przykrą w zapachu substancją). Wydaje mi się, że są przeznaczone dla maluchów z
            wrażliwą skórą. Używam zielonych chusteczek Dada i jestem z nich zadowolona -
            ładnie pachną i nie pozostawiają żadnych zmian alergicznych na skórze mojej
            córeczki.
            W kwesti pieluszek nie mam wiele do powiedzenia, ponieważ kupuję większy
            rozmiar Dada Komfort - tyle tylko, że są białe i na pasku mają żabki.
            • anielka25 Re: chusteczki 15.10.05, 16:35
              Chusteczek z Biedronki używamy ale tylko tych zielonych z żabkami - są diść
              dobrze nasączone i ładnie pachną. A co do pieluch to mamy te najtańsze z Reala.
              Za 72 sztuki (4-8 kg) płacimy niecałe 17 zł. Są dobre, mocno trzymają no i
              największa zaleta to to , że są tanie.
              • anielka25 Re: chusteczki 15.10.05, 16:36
                Przepraszam pomyliłam się - za te pieluchy płacimy nie 17 zł a niecałe 27 zł.
                Źle mi się na klawiaturze poprzyciskało. Pozdrawiam!
                • thiessa Re: pieluszki dada 15.10.05, 21:15
                  Od jakiegos czasu u mnie w Biedronce sa tylko te z innymi rysunkami, wiec dla
                  mnie bylo jasne, ze tamte wycofali a te sa zamiast. Nie wiedzialam, ze mozna
                  jeszcza kupic z zabkami. Co do jakosci bylam zadowolona z tamtych i z tych tez
                  jestem.
                  A chusteczki probowalam, ale wole z lidla, sa lepiej nasaczone i w ogole nie
                  wysychaja.
                • anieszka76 Re: chusteczki 15.10.05, 21:18
                  Witam
                  A ja mam pytanko dotyczące tych pieluszek z reala... jak wyglądają? są
                  oddychające ? czy z ceratki?

Pozdrawiam
                  • plavusa a te żabki to były też na opakowaniu? 15.10.05, 21:29
                    czy tylko na pieluszce?
                    • anielka25 Re: pieluszki z reala 15.10.05, 21:44
                      A te pieluszki z reala to na wygląd rzeczywiście trochę ceratka i mogą
                      odstraszać ( z resztą te z Biedronki chyba też). Natomiast ja je wypróbowałam ,
                      stosuję od 8 miesięcy i Mateuszek nie miał z tego powodu żadnych odparzeń, więc
                      dla mnie rewelacja.
                      • driadea Re: pieluszki z reala 15.10.05, 21:50
                        Biedronkowe Dady (i te z żabkami i te ze zwierzątkami) są bawełniane, zapinane
                        na rzepy. Tip z reala to zwykla cerata zapinana na taśmę klejącą (identyczne -
                        producent ten sam, obrazki te same, tylko kto inny pakuje - jak fitti z
                        biedronki, aro z macro, białe tesco i td.). Też ich kiedyś używałam (tzn. moja
                        córka) i byłyśmy zadowolone.
                        Pozdarwiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka