Dodaj do ulubionych

czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka?

22.10.05, 15:28
Obserwuj wątek
    • mamaoli7 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 15:30
      Już raz przygotowałam córci jedzonko a ona nie tknęła, myślicie że zupka jest
      do wyrzucenia czy po przechowaniu w lodówce można tego samego dnia spróbować
      jej dać?
      • dominika8 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 15:32
        ja bym dała i dajęsmile
    • anonim37 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 15:41
      Zupkę możesz trzymać 24 godz.
      • letica Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 17:02
        U mnie też się tak czasem zdarza i potem podaje ponownie tę samą-pod warunkiem
        oczywiście,że niezjedzona od rau ląduje w lodówce.
        Pozdrawiam
        • adzia18 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 20:46
          A ja bym się nie odważyła. Zawsze dudnili o tym , że resztę wyrzucamy i tym
          sposobem kupowałam nowe. Nie wiem czy to czasem nie jest jakiś chwyt na lepszą
          sprzedaż produktów, ale trudno.Teraz z drugim może i nie będę wyrzucała skoro
          Waszym dzieciom nie zaszkodziło.
          • letica do adzia18 22.10.05, 20:50
            To zwykła akcja marketingowa-wiadomo-im wiecej wyrzucisz,tym więcej kupisz smile
            Nie mówię u o przypadkach,kiedy słoiczek raz otwarty soi i Maluch ma kilka
            podejśc do niego,a my wciąz na nowo podajemy ten sam-byle by się nie
            zmarnował.NIE!Ale 24 godziny moze poczekać.Nie wyrzucaj,szkoda kasy.
            Pozdrawiam
    • oliwkas Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 21:07
      Może postać w lodówce do 48 godzin (raz otwarty ). Tak jest napisane na każdym
      słoiczku.
    • alojw Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 21:10
      jak zostanie to daję drugi raz podgrzaną. Dziecku nic do tej pory nie było,
      jadł z takim samym smakiem.
      • biala27 Budyń z żółtkiem 23.10.05, 12:11
        Dziewczyny,

A jak Waszym zdaniem potraktować budyn zrobiony w domu? Jak do tej pory
        wyrzucałam to co zostalo bo moje dzecko nigdy jeszcze całej porcji nie zjadło.
        Myslicie, ze można podac podgrzany?
        • mynia_pynia Re: Budyń z żółtkiem 23.10.05, 14:51
          ugotować mniej i po problemie !!!!
    • mynia0 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 23.10.05, 23:45
      jeśli jedzenie nie miało kontaktu ze śliną dziecka - możesz spokojnie podać.
      jeśli kontakt był - uważałabym.
    • annaparzonka Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 09:24
      Kiedyś też się nad tym zastanawiałam az sama spróbowałam i dałam i nic nie było
      moja księzniczka www.karolka.corcia.pl
    • niki129 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 09:28
      Na sloiku wyraznei napisane ze nei mozna Ja bym nie ryzykowala
      • jakasik Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 10:02
        EEEE, bez przesady, ja dawałam i daje i nic mu nie jest! Jasne, że tak piszą,
        bo wywalisz i dasz nowy i nakręcasz im sprzedaż.
        • mamkube Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 11:23
          ja etż daję, czasem asia zje tylko dwie trzy łyżeczki. To zosatwim na drugi
          dzień, albo jeszcze w tym samy zje do końca. Pzry starszym synie też się bałam.
          Efekt - duuuuuuużo więcje słoiczków kupowałam. Teraz troszkę bardziej odważna
          jestem, a Asi nic nie jest.
          • soffica Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 14:11
            Ja zawsze przekładam połowę słoiczka do miseczki, żeby nie wkładać do słoiczka
            obślininej przez dziecko łyżeczki-wtedy moim zdaniem niezjedzona zupka jest do
            wyrzucenia. Resztą siup! od zaru do lodówki. Resztę która została w słoiczku
            podaję, ale nie czekam dłużej niż dobę, zresztą zwykle producent podadaje jak
            długo można przechowywać jedzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka