mamaoli7 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 15:30 Już raz przygotowałam córci jedzonko a ona nie tknęła, myślicie że zupka jest do wyrzucenia czy po przechowaniu w lodówce można tego samego dnia spróbować jej dać? Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 15:32 ja bym dała i daję Odpowiedz Link Zgłoś
anonim37 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 15:41 Zupkę możesz trzymać 24 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
letica Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 17:02 U mnie też się tak czasem zdarza i potem podaje ponownie tę samą-pod warunkiem oczywiście,że niezjedzona od rau ląduje w lodówce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adzia18 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 20:46 A ja bym się nie odważyła. Zawsze dudnili o tym , że resztę wyrzucamy i tym sposobem kupowałam nowe. Nie wiem czy to czasem nie jest jakiś chwyt na lepszą sprzedaż produktów, ale trudno.Teraz z drugim może i nie będę wyrzucała skoro Waszym dzieciom nie zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
letica do adzia18 22.10.05, 20:50 To zwykła akcja marketingowa-wiadomo-im wiecej wyrzucisz,tym więcej kupisz Nie mówię u o przypadkach,kiedy słoiczek raz otwarty soi i Maluch ma kilka podejśc do niego,a my wciąz na nowo podajemy ten sam-byle by się nie zmarnował.NIE!Ale 24 godziny moze poczekać.Nie wyrzucaj,szkoda kasy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkas Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 21:07 Może postać w lodówce do 48 godzin (raz otwarty ). Tak jest napisane na każdym słoiczku. Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 22.10.05, 21:10 jak zostanie to daję drugi raz podgrzaną. Dziecku nic do tej pory nie było, jadł z takim samym smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
biala27 Budyń z żółtkiem 23.10.05, 12:11 Dziewczyny, A jak Waszym zdaniem potraktować budyn zrobiony w domu? Jak do tej pory wyrzucałam to co zostalo bo moje dzecko nigdy jeszcze całej porcji nie zjadło. Myslicie, ze można podac podgrzany? Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Budyń z żółtkiem 23.10.05, 14:51 ugotować mniej i po problemie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 23.10.05, 23:45 jeśli jedzenie nie miało kontaktu ze śliną dziecka - możesz spokojnie podać. jeśli kontakt był - uważałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 09:24 Kiedyś też się nad tym zastanawiałam az sama spróbowałam i dałam i nic nie było moja księzniczka www.karolka.corcia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 09:28 Na sloiku wyraznei napisane ze nei mozna Ja bym nie ryzykowala Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 10:02 EEEE, bez przesady, ja dawałam i daje i nic mu nie jest! Jasne, że tak piszą, bo wywalisz i dasz nowy i nakręcasz im sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 11:23 ja etż daję, czasem asia zje tylko dwie trzy łyżeczki. To zosatwim na drugi dzień, albo jeszcze w tym samy zje do końca. Pzry starszym synie też się bałam. Efekt - duuuuuuużo więcje słoiczków kupowałam. Teraz troszkę bardziej odważna jestem, a Asi nic nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
soffica Re: czy można drugi raz odgrzać zupkę ze słoiczka 24.10.05, 14:11 Ja zawsze przekładam połowę słoiczka do miseczki, żeby nie wkładać do słoiczka obślininej przez dziecko łyżeczki-wtedy moim zdaniem niezjedzona zupka jest do wyrzucenia. Resztą siup! od zaru do lodówki. Resztę która została w słoiczku podaję, ale nie czekam dłużej niż dobę, zresztą zwykle producent podadaje jak długo można przechowywać jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś