Dodaj do ulubionych

Pierwszy spacer

17.11.05, 14:22
Dziewczyny napiszcie mi prosze kiedy mozna wyjsc pierwszy raz na spacerek z
noworodkiem? Termin porodu mam za dwa tygodnie i obawiam sie, ze moze byc
wtedy juz na prawde zimno. Czy maluszek musi miec na przyklad skonczone trzy
tygodnie albo miesiac i czy to prawda, ze dzidziusia trzeba wczesniej
werandowac na balkonie? A co jak na takim spacerku zrobi kupke albo siusiu?
Trzeba zaraz wracac do domu i przebrac? Z gory dzieki za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • lamborgini1 Re: Pierwszy spacer 17.11.05, 14:50
      Niech mi ktos w koncu odpowie, prosze!!!!!!!!!!!!!
      • patkazet Re: Pierwszy spacer 17.11.05, 15:06
        moj synek urodzil sie 5 lutego br. i na pierwszym spacerze byl gdy skonczyl trzy tygodnie. od drugiego
        tygodnia byl werandowany. jesli temperatura nie spadnie ponizej zera spokojnie mozesz zabrac malca na
        przechadzke (na poczatek nie planuj dlugich wedrowek). gdy dzidzius nieco podrosnie bedzie mogl wyjsc
        nawet, gdy na dworze bedzie niewielki mroz. co do mokrej pieluchy - to trudno Ci bedzie stwierdzic czy
        jest juz pelna gdy dziecko bedzie ubrane w kombinezon i szczelnie przykryte kocem - przewiniesz jak
        wrocicie do domu - a jesli pelna pielucha bedzie maluszkowi przeszkadzac na pewno poinformuje Cie o
        tym placzem. o termin pierwszego wspolnego spaceru zapytaj pediatre. wszystkiego dobrego,
        szczesliwego finalu zycze, patka
        • lamborgini1 Re: Pierwszy spacer 17.11.05, 15:08
          Wielkie dzieki za odpowiedz. Pozdrowionka!
          • lenais Re: Pierwszy spacer 17.11.05, 15:25
            Ja z małą urodzoną w lutym na pierwszy spacer wyszłam też jak miała skończone 3
            tygodnie. Wcześniej przez około pięć dni ubierałam ją tak jak na spacer, w
            wózku wystawiałam do sieni i otwierałam drzwi na dwór . Temeratura tam był o
            jakieś dwa stopnie wyższa. Pierszy raz było to około 10 minut, każdego
            kolejnego wydłużałam o 5. Nasz pierwszy spacer trwał około 40minut. Temperatura
            w tedy była około 0 (+/- 2 stopnie). Jak spadała poniżej -2 to zostawałyśmy w
            domu ale to zdażyło się może dwa razy. Później wychodziłam z nią nawet jak
            trochę padało.
            • fiona_sz Re: Pierwszy spacer 17.11.05, 16:02
              To, że zrobi siusiu to nieaml pewne smile ale to może byc problem tylko przy
              pieluszkach tetrowych, przy jednorazowych nie o ile zmienisz pieluche krótko
              przed spacerem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka