Dodaj do ulubionych

pierdki a placz dziecka

24.11.05, 15:39
Moj syn praktycznie przed kazdym pruknieciem niemilosiernie sie prezy,steka i
az nazbyt czesto konczy sie to placzem. Doszło do tego,ze w nocy budza go
gazy, a nie glodsad Z diety wyeliminowalam prawie wszystko, a on jak na zlosc
purta jakbym groch z kapusta jadla. Dodam,ze pije koper a jemu podaje
espumisan. Poradzcie jak ulzyc dziecku w cierpieniu prosze.

Pozdr
Obserwuj wątek
    • panda20031 Re: pierdki a placz dziecka 24.11.05, 15:53
      U naszej 6-tygodniowej coreczki jest to samo. Pediatra zalecił podanie czopka
      glicerynowego żeby "odblokować" małą, pomogło ale za często nie chce jej dawać
      czopków więc czasami wkładam w pupę końcówkę termometru (nasmarowaną
      linomagiem), też trochę skutkuje. Od wczoraj podaję też Esputicon w kropelkach.
      Podobno te objawy są normalne i trzeba przeczekać. Pozdrawiam
      • pszczola99 Re: pierdki a placz dziecka 24.11.05, 15:54
        Specjaliści odradzają drażnienie odbytu termometrem, bo może on uszkodzić
        delikatną pupcię.
        • klar5 Re: pierdki a placz dziecka 24.11.05, 16:02
          moja córeczka miała to samo (za 6 dni skończy 4m) podawałam jej herbatkę
          koperkową i na trawienie, kropeli, epspumisan i bobotik. zaczęła robić po nich
          wodniste kupki a bąki puszczała nadal i płakała. odstawiłam wszstko nawet
          herbatkę (podaje jej od czasu do czasu) i zdarza się rzadko że płacze przy
          bączkach i robi ich mniej. Koperek włoski i kropeli pobudzają wydalanie gazów.
          u mojej córci poskutkował odstawienie wszystkiego, teraz jest o wile lepiej a i
          kupki są 2 większe na dzień (przy kropelkach było ich sporo. ale wodniste).
    • moniquev Re: pierdki a placz dziecka 24.11.05, 15:56
      witaj moj 7 tygodniowy synus rowniez mial takie problemy okazalo sie ze dzieci
      czesto sa uczulone na koper (tak powiedzial mi lekarz w szpitalu)a wiec ani ja
      ani moj syn kopru nie pijemy podaje mu tylko espumisan 4 razy dziennie po 5
      kropli i musze przyznac ze jest duuuzo lepiej czasem jeszcze ma jakies kolki
      ale juz mniejsze i szybciej sie koncza a tak wogole to czesciej klade stasia na
      brzuszku wtedy rowniez latwiej mu sie pryka no i w wanience przy kapieli masuje
      mu brzuszek a pozniej podginam mu nozki do brzuszka on ma z tego zabawe a ja
      spokoj bo malemu latwej uchodza gazy pozdrawiam mam nadzieje ze troszke ci
      pomoglam
      • karotka11 Re: pierdki a placz dziecka 24.11.05, 15:59
        To prawda jeśli chodzi o koper. U niektórych może powodować odwrotne skutki,
        czyli mega wzdęcia. Ja miałam tak właśnie po wypiciu herbatki koperkowej.
        Myślałam, że "zejdę" z tego świata, a synuś razem ze mną. Na szczęście pediatra
        kazał czym prędzej odstawić koper...
        • ankamk78 Re: pierdki a placz dziecka 24.11.05, 16:03
          Coz sprobuje odstawic choc przyznaj,ze nie pijam codziennie. Dziekuje za rady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka