Dodaj do ulubionych

Rytm dnia-3/4 miesiace

05.12.05, 23:28
Napiszcie jaki maja rytm dnia wasze dzieciaczki.Mnie udalo sie wprowadzic
stale pory posilkow, ale mam problem ze spaniem.Dopoki wychodzilysmy na
spacery to bylo jeszcze ok i Paulinka spala zawsze od 11-13. Teraz jest
przeziebina,siedzimy w domu i nie udaje mi sie jej uspic na dluzej niz
0,5h.Przez brak snu jest rozdrazniona i niespokojna.Nie wiem juz jak i kiedy
mam ja usypiac.Moze cos podpowiecie.
Obserwuj wątek
    • shamsa Re: Rytm dnia-3/4 miesiace 05.12.05, 23:31
      je co 4 h, 1.5h sie bawi, potem spi po kazdej zabawie 1h- 2,5h
      wiec duzo
      jest usmiechnieta i nierozdrazniona
      bylaby taka gdybym nie pilnowala jej snu
      polecam nauczenie dziecka samodzielnego zasypiania w lozeczku. wtedy spi wiecej
      i spokojnie.
      • agam26 Re: Rytm dnia-3/4 miesiace 06.12.05, 14:49
        je co 3h, wstaje o 8 zje i sie bawi,krótka drzemka 0,5h. potem je i codziennie
        spacer po którym spi od 1h-3h. zabwa i kąpiel o 20-20.30 zje i spi. o 3 w nocy
        budzę ja na karmienie.jak padałoi nie byłą na spacerze tez nie spała długo.
        Natalka
        • anni_e Re: Rytm dnia-3/4 miesiace 06.12.05, 20:27
          witam...
          pierwsza drzemka ok. 9:30, śpi od 45min do 1,5h...
          potem zabawa, ćwiczenia, jedzenie itp.
          spacer ok. 12:30 (teraz przez godzinke bo zimno, wcześniej nawet 3 godziny).
          Spi na spacerze i po powrocie do domu jeszcze w wózku ( w sumie jakieś 2-3h).
          Znów zabawa i takie tam..
          Czasami jeszcze śpi ok. 16, ale sporadycznie (zasypia sama w łóżeczku)
          kąpiel o 19:30 i spanko...
          w nocy budzi sie do karmienia ok 3, ale bywa że o 1 lub 4...
          pozdrawiam
    • kayah73 Re: Rytm dnia-3/4 miesiace 06.12.05, 22:22
      W ciagu dnia mniej wiecej 3 drzemki jakiejkowliek dlugosci pomiedzy 20min a 2
      godziny - pora drzemki zalezna od tego o ktorej wstala rano (roznie) i dlugosci
      poprzedniej drzemki - czyli nic na sztywno. Je kiedy chce. Jedno co jest na
      godzine to kapiel - ok 7pm, potem do wyrka. Dlugo zasypiala zaraz po kapieli,
      ostatnio troche sie jej przestawilo i zasypia kolo 9pm, ale mi to nawet
      bardziej odpowiada bo wtedy dluzej spi rano. (Ma teraz 5 mies, ale taki "rytm"
      ma od jakiegos 3 mies).
      Usypiam jak widze ze zaczyna byc spiaca (ziewa, zaczyna pomarudzac), klade sie
      z nia do lozka, czasami zasypia przy piersi, czasami troche ja poklepie po
      pupie. Jak wierzga to troche ja nosze, kiedy przestanie sie rzucac znow do
      lozka.
      • gosiamam Re: Rytm dnia-3/4 miesiace 06.12.05, 22:35
        w dzień 3 drzemki ok 9-godzinna, w południe 2godz i ok 16-17 godz, południowa
        drzemka na spacerze, jak pada to w domu przy otwartym oknie ok 19 kąpiel
        karmienie i zasypia sam w łóżeczku, karmie na żądanie generalnie przed każdą
        drzemką i po spacerku. W dzień zasypia na rękach bez bujania i odkładam go do
        łóżeczka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka