Dodaj do ulubionych

6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia

09.12.05, 08:39
dziewczyny chcialam sie pochwalic. moja coreczka skonczyla 6 m-cy i od 1,5
tygodnia bez zadnych wysilkow z mojej strony przestala sie budzic w nocy na
jedzenie i pieknie przesypia cala nocke. dzieki temu rowniez ja jestem
wyspana. mam ndzieje ze jej sie nie odwidzi. daje jej butelke z kasza o 22 i
tak mala budzi sie o 7 rano i o 7.30 jak przyjdzie opiekunka daje jej jesc. z
pierwszym synem musialam troszke powalczyc aby go odzwyczaic ale trwalo to
tylko tydzien. czyzby tak szybko przyszly spokojne noce? ale jestem zadowolona
Obserwuj wątek
    • wandzia1 Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 08:44
      skąd ja to znam. Ja mam synka (5,5 m-ca) i od tygodnia również przesypia całą
      noc z czego również jak ty bardzo się cieszę. Bo to nocne jedzenie wykańczało
      mnie smile
    • mama_jaka Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 09:23
      hej
      u nas tez stal sie cud - za tydzien Mala konczy 6m-cy i od 2 nocek spi o niebo
      lepiej - budzila sie na jedzienie raz wczoraj i dwa dzisiaj ale od 20.30 do 7
      spi bez zadnych problemow; klade ja do lozeczka i spi - wczesniej wstawlam co 2
      godziny czasem co godzine nawet i o 5.30 byla gotowa do zabawy; moze jednak
      dziecko musi samo dojrzec do przepsypiania nocek
      pzodrawiam i oby cud sie nie soknczyl
      Ania
    • margo_ost Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 09:27
      mój synek też od 4 dni sypia w nocy bez jedzenia. przebudza sie, ale generalnie
      potrafi sam znowu usnąć, czasem jednak trzeba wstać i podać mu wodę do picia to
      zaraz zasypia dalej.Też tak macie, albo miałyście? czy przespana noc oznacza u
      wasm że wogóle nie wstajecie do swoich dzieciaczków, bo nawet nie stękną w nocy?
      • ade1 Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 10:05
        chwilami mala cos tam pojeczy wtedy podejde i dam jej smoczka i spi dalej
        • ariella Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 10:25
          moj ma niecale 3 i spi od 11 do 7-8 rano. pomogly: nawilzasz, olejek cytrynowy
          do nawilzacza (moj pomysl, takie jest mile powietrze) i odciaganie glutow
          wieczorem frida. a, i nie usypiamy go, tylko czekamy az sam padnie. i tak jest
          juz ze dwa tyg, wczesniej byla jedna pobudka na jedzeni8e.
          pozdr
          • trika13 Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 10:32
            Agatka ma niecałe 3 m-ce i też przesypia noc - śpi od 22 do 6 rano bez budzenia
            się na karmienie. Tracy pisze, że jak dziecko ma 5 kg to już nie potrzebuje
            dodatkowego nocnego karmienia. Moja ma 5,2kg i przesypia noc od 2 tyg smile więc
            coś w tym jest
            • paulla981 mamy doradźcie 09.12.05, 11:25
              Dziewczyny jak to robicie? synek kończy za tydzień 6 miesięcy i budzi się o
              23,1,3,6 na jedzenie,ale po kąpieli ostatnie karmienie jest o 20.00-może za
              wcześnie chodzi spać?Tylko tak już się nauczył i ciężko mi to będzie
              przesunąć,napiszcie co zrobić bo chodzę nieprzytomna. Mały w ciągu dnia je już
              stałe pokarmy:zupkę jarzynową z mięskiem i deser,poza tym cyca. Próbuję go
              przyzwyczaić do picia z butelki ale nie chce,pije tylko jak jest zabawiany i to
              z kubeczka z dzióbkiem,także dopajanie w nocy odpada bo się rozbudzi. Czy
              podanie kleiku lub kaszki rozwiązałoby problem? Wtedy po kąpieli jakoś
              wcisnęłabym mu tą butelkę na foteliku . Ale czy lepiej dać gotowe niż pierś? Nie
              chcę odciągać i dodawać kaszki bo laktatorem niewiele odciągnę...pozatym jestem
              chora jak widzę to urządzenie.Co radzicie? Ja też chcę być w końcu wyspana!
              • sylwina75 do Paulla981 09.12.05, 11:34
                Paulla,
                ja, mam podobniesad mała za tydzień skończy 6 miesięcy i też je 4 razy w ciagu
                nocy. Oprócz cyca daję jej zupkę jarzynową, deserek i na wieczór kaszkę na
                mleku modyfikowanym - tak zalecił lekarz- niestety nic nie pomaga!
                Najgorzej jest jak sie rozbudzi - wczoraj przebudziła się o 21 i nie spała do
                23.00 śmiejąc się i gaworząc.
                Też chętnie posłucham rady kogoś, komu dzicko spi całą noc.
                pozdrawiem serdecznie
                Sylwia
                • paulla981 do sylwina75 09.12.05, 14:16
                  skąd ja to znam...mały często budzi się już o 21-więc go usypiamy,a potem ok.1 i
                  nie śpi do 3-będąc oczywiście cały czas usypianym bo inaczej to by się darł(taką
                  przerwę w spaniu zrobił już 3 razy)...nie wiem dlaczego?wietrzę pokój,wieszam
                  mokre pieluszki na łóżeczku żeby było bardziej wilgotno i nic sad
    • alicez Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 12:48
      Nasz synek zaczął przesypiać całą noc jak skończył 3 m-ce. Zasypia ok 19.30 i
      budzi się punkt 7.00. A zaczął przesypiać noce jak znalazł się w swoim pokoju.
      Teraz nikt mu nie przeszkadza wink Tak musiało być, bo jak pojechaliśmy do
      dziadków, to mały spał z nami i budził się 1 x w nocy na karmenie a po powrocie
      do domu znów spokój. To chyba jest tak, ze jak on się wybudzł, to my też i on
      słysząc, że jest reakcja to postanawiał się przy okazji najeść. Tak sobie
      myślę, że to tak było wink
    • margo_ost Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 13:18
      Wątków o spaniu już było dużo.Ja czytałam je namiętnie, bo w końcu chciałam sie
      porządnie wyspać. Zanim mąż podjął męską decyzję, że wyprowadzamy się z pokoju
      synka udało mi się stopniowo ograniczyć nocne jedzenie do jednego. Oczywiście
      kaszka w butli na noc to standard. To działało trochę na moją psychikę, bo
      mówiłam sobie,że przecież nie może być głodny za dwie godziny. Najpierw
      przestałam karmić przed północą, karmiłam dopiero między 1.00 a 2.00 i starałam
      sie wytrzymać do rana do np.6.30. Udało się. Poza tym zauważyłam ,że to
      jedzenie nocne to służyło raczej pociumaniu cycusia a nie porządnemu jedzeniu.
      Metodę do nauki spania wybrałam tacy hogg,pomagał mi mąż jak ja miałam
      wątpliwości. Pewnej nocy chciałam nawet wziąć małego do łóżka, ale mąż się nie
      zgodził i dobrze. Następnej nocy wynieśliśmy się do drugiego pokoju. Całą
      historię opisuję w wątku pt:połowa sukcesu?-opowieści nocne.Niestety nie umiem
      tego wkleić, więc dla chętnych jest do odnalezienia. Naprawdę warto się
      przełamać i podjąć decyzję, że od dzisiaj może być tylko lepiejsmile)))
    • tulippan do autorki 09.12.05, 16:30
      ile mala je tej kaszki o 22 ? w ml ?
    • margola7 Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 16:36
      Moja Viktoria zaczęła 6 miesięcy i od trzeciego miesiąca życia przesypia całą
      noc. Jak była mniejsza budziła się o 6,7. Teraz różnie. Raz budzi się już o 6, a
      czasem o 9. Wszystko zależy o której chodzi spać. Muszę dodać, że Viki jest
      nocnym Markiem. Chodzi spać o 24,1, Pozdrawiam.
    • aciki Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 17:44
      Mój nie ma jeszcze skończonych 3 miesięcy i od prawie 2 tygodni przesypia całą
      noc. Pewnie dlatego, że na butelce. Taka butelka ma jednak swoje dobre strony.
      • grubaska20 Re: 6 m-cy przesypia cala noc bez jedzenia 09.12.05, 17:50
        smile a nasz synek jutro skonczy 10 tydzien, a juz od kilku tygodni przesypia w
        nocy 7 nawet do 8 godzinsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka