Dodaj do ulubionych

Przechyla główkę w jesną stronę...

04.01.06, 16:02
czy to powód do niepokoju?Zacząć coś ćwiczyć?Ale co i jak?Już przestawiłam
łóżeczko aby główka była w inną stronę.Co jeszcze mogę zrobić?
Nasz Julcia:
bobasy.pl/?a=&u=1687&s=0d926e9316e3f057647827f54696e9b5&
Obserwuj wątek
    • elf75 Re: Przechyla główkę w jesną stronę... 04.01.06, 21:49
      Nie masz powodu do niepokoju. Podobno dzieci po urodzeniu preferują stronę, w którą ułożone były w łonie matki. Staraj się układać dziecko jak najczęściej na drugiej stronie, bo to może przerodzić się w kręcz szyji. Jeżeli ułożenie odwrotne od wybieranego przez twoje dziecko sprawia mu ból (płacz), to już jest kręcz i skonsultuj to z lekarzem. Powodzenia!
    • kluska28 Re: Przechyla główkę w jesną stronę... 04.01.06, 22:04
      Dobrze byłoby udać się do specjalisty. Nam początkowo mówiono że to nic
      takiego, że dzieci tak mają bo preferują jedną ze stron, że przełożyć w
      łóżeczku w drugą stronę itd. Teraz ma 5miesięcy i okazalo się że wymaga
      rehabilitacji ponieważ ma zwiekszone napięcie mięśniowe.
      • agam26 Re: Przechyla główkę w jesną stronę... 04.01.06, 22:13
        idź do pediatry. Moja Nanka lubiła lewą strone i stwaiałąopór jak ja próbowałąm
        ułożyć na drugą stronę. Okazało się że ma lekki kręcz szyi(napięty mięsień) i
        jest rehabilitowana.
    • ulgal Re: Przechyla główkę w jesną stronę... 04.01.06, 22:18
      Również uważam że powinnaś to skonsultować z lekarzem, moja Lili też preferowała jedną stronę potem okazało się że to asymetria kręgosłupa i trzeba rehabilitować.
      • pampeliszka Re: Przechyla główkę w jesną stronę... 04.01.06, 22:38
        koniecznie rehabilitowac, w Polsce nie ma dzieci, ktore nie musza chodzic na
        rehabilitacje, to wręcz nie wypada...
        a jesli jeszcze patrzy na lewo zamiast w sufit, to jutro znajdz sobie
        rehabilitantke
        Ludzie, Wy macie jakąś obsesje z tą rehabilitacją.Jak pisałam wczoraj,
        przeprowadziłam ankiete wsrod czeskich znajomych i ani ci, ktorzy maja małe
        dzieci, ani ci, ktorzy maja znajomych z dziecmi, nie słyszeli o czyms takim. Tu
        nikt nie swiruje i nie biega do lekarza, kiedy dziecko sie w łuk wygnie, albo
        spi na jednym boku. A w Polsce same biedne, chore, niepełnosprawne dzieciaki
        sie rodzą.Coś okropnego.
        • agam26 pampeliszka 04.01.06, 22:54
          pampeliszka być moze niektórzy przesadzaja z tą rehabilitacją, ale lepiej
          dmuchac na zimne i niech dziewczyna pokaze maleństwo lekarzowi. Skoro mamę
          niepokoi, że dzecko patrzy w lewo a nie w sufit to ja jako mama dziecka z
          kręczem radzę aby udała się do lekarza i rozwieje wątpliwości.
          p.s. też zauwazyłam, ze staje się modne rehabilitowanie, ale mam głęboką
          nadzieję, że to wynika z przyczyn zdrowotnych a nie z mody.
          • pampeliszka Re: pampeliszka 05.01.06, 09:00
            Agam, a ja mam nadzieje, ze rehabilitowanie wynika z mody, a nie, ze rodzi sie
            az tyle niepelnosprawnych dzieci w Polsce. Bo moze za jakis czas moda minie, a
            dzieci beda zdrowe. Uwazam, ze "dmuchanie na zimne" robi dziecku wielką krzywde
            i nie potrafie zaakceptowac tego, ze matki ciagaja dzieci na bolesne cwiczenia,
            bo sie naczytały internetu i trafiły w łapy rehabilitantow, ktorzy klienta
            przeciez nie wypuszczą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka