Dodaj do ulubionych

early days

06.01.06, 16:51
ulubionym ubrankiem mojej córki i moimsmile są pajace z mothercare.ostatnio
szukalam czegoś na allegro i znalazłam oferte pajacyków też angielskich -
early days. Jakość ta sama ale cena lepsza, w mothercare 3 szt za 99 a tu tez
3 sz za 63 zł (10% rabatu na hasło allegro). Poniewaz nie lubie kupowac cos
czego nie mam w reku, pojechałam do sklepu jednej z osób wystawiajacych ten
towar na allegro, obejrzałam i kupiłam (sklep z ubrankami dziecinnymi na
przeciwko Geanta na Ursynowie).Ciesze sie ze go znalazłam, bo na obnizkach w
Mothercare nic nie kupiłam z powodu braku rozmiarów.
Aha, nie jestem włascicielką sklepu i nie reklamuje go w ten sposób a jak
ktos nie wierzy to trudno, nie bede udowadniac ze nie jestem wielbłądem. Pa
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: early days 06.01.06, 16:59
      Bardzo ładnie, też się cieszę, ze znalazłaś taki fajny sklep, ale co to ma
      wspólnego z rozwojem i pielęgnacja niemowlęcia?

• pyza_uk Re: early days 06.01.06, 17:15
        Zona_mi - to formum nosi tytul NIEMOWLE, a nie rozwoj i pielegnacja niemowlat.
        We 'wskazowkach' nie ma zadnych zakazow dot. rekomendowania ubranek. Ten post
        jest chyba jak najbardziej na miejscu, dotyczy w pewnym sensie pielegnacji
        dziecka. Poza tym po to chyba forum istnieje (nie tylko to), aby mozna bylo
        m.in. podzielic sie informacjami nt. konkretnych produktow?
        A "early days" to linia angielskiej firmy PRIMARK i w UK kosztuje grosze (a
        jakosciowo rzeczywiscie niezla). Pozdrawiam
        • magkan Re: early days 06.01.06, 17:26
          ja kupilam 7-pack za 40 zl early days. to niecałe 6 zł za sztukę, a jakość o
          niebo lepsza niz te z naszych hipermarketów.
          • dominia.n Re: early days 06.01.06, 21:38
            W Tesco ubranka Zip-Zap, to jakościowe odpowiedzniki early days, kosztuja ok.9
            zyla za pajaca.
        • driadea Re: early days 06.01.06, 17:28
          Niestety, nie mogę się zgodzić. Na stronie głównej f. eDziecko (link poniżej)
          obok tytułów forów są jasno określone ramy w postaci, nazwijmy to, podtytułu. I
          tak oto:
          Ciąża i poród - tu mamy radzą przyszłym mamom
          Rówieśnicy - tu spotkasz rodziców dzieci w podobnym wieku
          i tak dalej, jednym z forów jest Niemowlę - rozwój i pielęgnacja krok po kroku.
          forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2435023.html
          Post o ubrankach (skądinąd świetnych, też je uwielbiam!) powinien być na f.
          Zakupy i tak też w niedalekiej przyszłości się stanie.
          Pozdrawiam, driadea
        • zona_mi Wręcz przeciwnie, pyza_uk 06.01.06, 17:36

Forum Niemowlę to rozwój i pielęgnacja niemowlęcia krok po kroku.
          Najpierw zaglądamy do wskazówek moderatora Niemowlęcia:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=24683030&a=24683030
          konkretnie punkt 2.
          „2. Całe forum eDziecko.pl jest podzielone na podfora tematyczne. Podforum, na
          którym właśnie jesteś, "Niemowlę", to tylko jedno z nich. Dlatego zanim
          wyślesz post, zastanów się, czy jego temat odpowiada tematowi forum. Jeśli
          jednak wyślesz post nie na temat, nie dziw się, że po jakimś czasie go tu nie
          znajdziesz - zostanie przeniesiony, patrz punkt 5.”

Następnie zapraszam na główne menu edziecka:
          forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2435023.html
          gdzie możesz się przekonać, że Niemowlę, to właśnie rozwój i pielęgnacja
          niemowlęcia krok po kroku.
          Na tym samym menu można znaleźć również forum Zakupy – zajrzyj, zanim pójdziesz
          do sklepu:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583
          a kiedy tam zajrzysz, w czołówce przeczytasz:
          Sprawdź, może inni już wiedzą, czy warto kupić to, nad czym się zastanawiasz.
          To jest forum, na którym można dzielić się spostrzezeniam odnośnie konkretnych
          produktów.
          Właśnie tam powinien się znaleźć wątek założony przez nana2005.
          I cóż za niespodzianka – jest!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=34533410
          Czyli do zamieszczenia wątku na niewłaściwym forum dodajemy spam – niezgodny z
          zasadami eDziecka.
          Czy masz jeszcze jakieś pytania?
          Jeśli tak, to na priv, bowiem ten wątek będzie usunięty.

Pozdrawiam
          Zona
          • pyza_uk Re: Wręcz przeciwnie, pyza_uk 06.01.06, 17:42
            Nie, nie mam zadnych pytan (strach sie pytac po prostu). Co te biedne mamy by
            bez ciebie zrobily :o))
            Rowniez pozdrawiam
            • driadea LOL n/t :) 06.01.06, 17:50

• bebe73 Re: Wręcz przeciwnie, pyza_uk 06.01.06, 18:04
              Nie wiem czy zdążę jeszcze się wypowiedziec bo moderatorki zaraz usuną ten
              wątek. Ale muszę. driadea i zona_mi Wy jesteście po prostu nawiedzone. Czy Wy
              jesteście niedoceniane w pracy albo w domu. Nadgorliwośc jest gorsza od
              faszyzmu. Na tym forum to strach zakładac jakiś wątek.
              • majca1 Re: Wręcz przeciwnie, pyza_uk 06.01.06, 18:29
                A mnie to wygląda na kryptoreklamę.
              • driadea Re: Wręcz przeciwnie, pyza_uk 06.01.06, 18:29
                Iiiiiitam, sama się zobowiązałaś (Ty i każdy inny uczestnik forum) do
                przestrzegania regulaminu, ja Cię nie zmuszałam (Zona_mi chyba też nie,
                prawda?).
                Pozdrawiam i życzę więcej konsekwencji.
              • zona_mi Bebe73 06.01.06, 18:58
                Mylisz utrzymanie jako takiego porządku z nadgorliwością. Nadgorliwy moderator
                skasowałby wątek bez żadnych tłumaczeń i miał w głębokim poważaniu co sobie
                pomyśli emama, która nie była uprzejma pomyśleć najpierw, zanim zacznie
                korzystać z forum - myślę tu o zapoznaniu się z ELEMANTARNYMI zasadami i
                stosowaniu ich. Nie sądzisz, że wypadałoby respektować regulamin forum, na
                którym się gości? Chyba zwykła przyzwoitość nakazuje takie rzeczy?

Wątki przenosimy po zejściu z pierwszej strony, każdy ma szansę otrzymać
                odpowiedź na zadane przez siebie pytanie, więc bądź sprawiedliwa i doceń
                przyjazne gesty - mogłybyśmy przenosić natychmiast po zauważeniu, prada? smile
                Ale też jesteśmy matkami i rozumiemy inne mamy, szukające pomocy.

Chyba, że podzielenie się informacją o fajnym sklepie w Warszawie było sprawą
                życia i śmierci i trzeba było zamieścić tę informację na kilku forach, a ja nie
                zrozumiałam tej subtelności wink
                • pyza_uk Re: Bebe73 06.01.06, 20:06
                  Pomoge ci troche:

ten powinien byc przeniesiony na "zdrowie kobiety"
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=34446381
                  ten na nie wiem co, bo to o kodach pampersa a nie o pielegnacji:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=34479560
                  no i ten o kupkach, zgroza, przeciez to powinno byc na 'zdrowiu':
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=34536256
                  i tak dalej! ze tez ci sie jeszcze nie znudzilo wink)

:o))
                  • driadea Pyza_uk 06.01.06, 20:14
                    Dziękuję za pomoc. Widzisz, ja i Zona_mi przenosimy wątki wtedy, kiedy zejdą z
                    pierwszych stron, a co za tym idzie, ich popularność wygasa. Ot, takie pójście
                    na rękę niezdyscyplinowanym wink
                    Powtórzę - f. Niemowlę traktuje o rozwoju i pielęgnacji niemowlęcia. Zatem
                    wątek o "niechudnięciu" przeniesiemy na f. Mama cud (tak, tak, nie na Zdrowie
                    kobiety!), o kodach prawdopodobnie na Oddam/przyjmę, a kupki zostawimy (chyba
                    nie mamy wątpliwości, że "ile kupek dziennie u półroczniaka" pasuje do rozwoju
                    niemolwęcia?).
                    Pozdrawiam, driadea
                    • zona_mi Re: Pyza_uk 06.01.06, 20:45

Pyza, może Ty chcesz zostać moderatorem? Tylko tak nieśmiało się do tego
                      zabierasz?

Wątki będą przeniesiona tak jak opisała to Driadea, tymczasem nie musisz
                      kłopotać tym swojej główki. Od tego są moderatorzy, żeby eMamusie mogły sobie
                      forumować spokojnie smile

Jakby co - to wiesz co robić - priv, albo ostatecznie tutaj, póki wątek
                      istnieje, tak?

Pozdrawiam
                      Zona

• pyza_uk Re: Pyza_uk 06.01.06, 21:33
                        O nie, dzieki! Na szczescie mam lepsze zajecia, poki co, ale jak mnie przestana
                        w domu i pracy doceniac, to moze zaczne "klopotac swoja glowke" moderowaniem
                        formu wink
                        Papa
                    • pyza_uk Re: Pyza_uk 06.01.06, 20:46
                      nie ma problemu, sluze pomoca :o))
                      dobranoc x
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka