Dodaj do ulubionych

szczepić czy nie????

14.01.06, 16:56
czy szczepicie swoje dzieci przeciwko ospie wietrznej?????????????????
Obserwuj wątek
    • lucy_cu Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:00
      Nie szczepiłam. Ospę juz mieli. Przeszli lekko. To nie jest straszna choroba.
    • mama_kotula Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:00
      Nie. Podobnie jak przy szczepieniach przeciw pneumokokom, szczepienie przeciw
      ospie wietrznej zaleca się tylko dzieciom z tzw. grup zwiększonego ryzyka.
      • mysza09 Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:08
        a ja malo zaszczepilam.posluchalam opowiesci kolezanek ktore ospe przeszly
        bardzo ciezko i pana doktora o tym okolo 3000 osob laduje rocznie w szpitalu z
        powodu komplikacji po ospie.to prawda ze ospe mozna przejcs lekko ale nie
        koniecznie.
        • mama_kotula Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:16
          Ale mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że mimo szczepienia Twoje dziecko
          może zachorować na ospę? Oraz, że nawet przejście ospy nie chroni przed jej
          powtórnym wystąpieniem?
          A te 3000 osób rocznie to chyba w skali kraju?
          • mysza09 Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:26
            w skali kraju.wiem ze moze zachorowac ale przejdzie duzo lzej.moze sie okaze ze
            sie pomylilam ale wolalam skorzystac z mozliwosci zaszczepienia.przeciwko
            pneumokokom tez jest zaszczepiona.wiesz jestem mama bardzo"strachliwa"niestetysmile
    • kayah73 Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 18:19
      Absolutnie nie...
    • mika_p Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 23:39
      Ja nie szczepię - ospa wietrzna jest jedną z lżejszych chorób zakaźnych, a coś
      trzeba przejść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka