doroti26 14.01.06, 16:56 czy szczepicie swoje dzieci przeciwko ospie wietrznej????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_cu Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:00 Nie szczepiłam. Ospę juz mieli. Przeszli lekko. To nie jest straszna choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:00 Nie. Podobnie jak przy szczepieniach przeciw pneumokokom, szczepienie przeciw ospie wietrznej zaleca się tylko dzieciom z tzw. grup zwiększonego ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza09 Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:08 a ja malo zaszczepilam.posluchalam opowiesci kolezanek ktore ospe przeszly bardzo ciezko i pana doktora o tym okolo 3000 osob laduje rocznie w szpitalu z powodu komplikacji po ospie.to prawda ze ospe mozna przejcs lekko ale nie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:16 Ale mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że mimo szczepienia Twoje dziecko może zachorować na ospę? Oraz, że nawet przejście ospy nie chroni przed jej powtórnym wystąpieniem? A te 3000 osób rocznie to chyba w skali kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza09 Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 17:26 w skali kraju.wiem ze moze zachorowac ale przejdzie duzo lzej.moze sie okaze ze sie pomylilam ale wolalam skorzystac z mozliwosci zaszczepienia.przeciwko pneumokokom tez jest zaszczepiona.wiesz jestem mama bardzo"strachliwa"niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: szczepić czy nie???? 14.01.06, 23:39 Ja nie szczepię - ospa wietrzna jest jedną z lżejszych chorób zakaźnych, a coś trzeba przejść. Odpowiedz Link Zgłoś