cc2 Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 11:34 podaje 11 miesięcznej córce piers ok 4 razy w dzien i 3 w nocy , oczywiscie je juz prawie wszystko a moje pytanie to czy podawac mleko modyfikowane jesli je piers? Podaje jej kaszke na wodzie a potem piers, je juz jogurty. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 11:36 Jak pije mleko z piersi, nie ma potrzeby podawania mleka modyfikowanego. Z tego, co piszesz, ma wystarczającą dawkę wapnia ))) Ja dawałam tylko do kaszki, bo na moim nie gęstniała ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 11:40 Ja wszystko na wodzie a po jedzeniu piers na deser, nie odciągam i nie dodaje np. do kaszki bo szkoda mi czasu poza tym ona tak kocha cycusie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 11:46 Wiesz, ja bym chyba zrezygnowała z tej piersi na deser... dobrze radzę, wydaje mi się, że lepiej podawać jako odrębny posiłek mleczny. Ja tak robiłam i miałam przez pewien czas problem, żeby zjadła coś innego, bo zjadała gwiazda 3 łyżeczki i wiedziała, że i tak dostanie pierś na dopchanie Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 12:04 ona zjada sporo (tzn jak na nią bo w ogóle je jak wróbelek) wiec na razie nie mam tego mproblemu, jak sie zacznie pewnie zrezygnuje z piersi - deserku. Martwie sie tylko ze przy 11 mies ma 71 cm i wazy jakies 7,5 kg. jest taką malenką pyzą Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 12:04 Pocieszę cię: moja ma 16 miesięcy, waży 8360 i ma 73 cm )))))) Je więcej ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 12:12 to faktycznie mnie pocieszylas, mam syna który w jej wieku wazyl prawie 10 kg i mial 10 cm wiecej, faktem jest ze urodzil sie tez 700g ciezszy no i chlopak ale spedza mi to sen z powiek dlatego pytam o mleko modyfikowane bo moze powinnam jeszcze plus piersi robic kaszke na mleku, wiecej kalorii to moze urośnie? To z serii tonący brzytwy sie chwyta. Z drugiej strony mala swietnie sie rozwija, juz prawie sama chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 12:16 Ale ona raczej nie jest chuda? Dlatego chyba nie warto ją "futrować" na siłę, pewnie je tyle, ile potrzebuje )) Odpowiedz Link Zgłoś