Dodaj do ulubionych

krochmal na potówki-jak podawać?

06.02.06, 13:44
Moja Ola ma potówki tylko na buzi, do mam które stosowały u dzieci krochmal,
czy mam jej smarować nim wacikiem?jesli tak to ile razy dziennie? do kąpieli
nie daję bo sa tylko na buzce, a buzię zawsze myję jej przed kapielą
przegotowaną wodą, pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • katarzynasz1 Re: krochmal na potówki-jak podawać? 06.02.06, 14:18
      Witaj! Nie wiem czy to potówki...podobno potówki nie robią się na buzi...w/g
      lekarzy kilku. Może dziecko ma na coś uczulenie, które najszybciej właśnie
      widać na twarzy...poradź się lekarza...a jeżeli lekarz powiedział Ci, że to
      potówki to...może trzeba zmienić lekarza...Potówki robią się w miejscach
      ukrytych - pod paszkami, na fałdkach szyjki...ale na buźce...Moje dziecko też
      miało takie krostki na twarzy - wyglądały jak potówki, ale okazało się, że to
      uczulenie na nowy składnik diety. może zjadłaś coś nowego jak karmisz piersią,
      albo wprowadziłaś dziecku do diety jakiś nowy składnik - dzieci często nie
      tolerują seleru który jest w większość zupek (często uczula). To tyle z moich
      doświadczeń wink
      Mama 1,5 rocznego Kubusia.
      • ywwy Re: krochmal na potówki-jak podawać? 06.02.06, 14:38
        Wydaje mi się, że krochmal jest dobry na każde zmiany na skórze ( oczywiście, w
        tej sprawie powinnaś się skonlsutować z połozną lub lekarzem ). Ja używam samej
        mąki ziemniaczanej " na sucho" jak puder, lub kąpię w delikatnym krochmalu (
        ale twarz, hmm ). Na krostki też jest dobry roztwór z kali , raczej do ciała.
    • jbasko Re: krochmal na potówki-jak podawać? 06.02.06, 14:40
      na początku miała tylko na czole, z boku, jakoś po nocy, spociła się, jak się
      poźniej okazało spała w rozku, który ma poliestrowe wypełnienie, nie
      przepuszczał powietrza no i na tej stronie miała te wypryski, lekarz powiedział,
      ze to potówki.Teraz ma takie same na drugim boku i na policzkach, tez mnie to
      zastanawia, czy to potówki, ale czy teraz -4 tyg- ona może już reagować na jakiś
      pokarm alergicznie?
      • aga55jaga Re: krochmal na potówki-jak podawać? 06.02.06, 17:40
        oczywiście że tak!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka