usepi 07.02.06, 10:11 Podpowiedzcie mi proszę jak prac w płatkach mydlanych w pralce - rozpuszcza się je przed praniem?, w jakich proporcjach? do której komory się wlewa? Z góry dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiulka7 Re: pranie w płatkach mydlanych 07.02.06, 10:15 najlepiej rozpuśćić w goroncej wodzie na prykład 100mg płatek na 250mg wody i wlac to do pralki z ubraniem nie do komory.Piore tak samo pozdrawiam mama Zuzanki. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: pranie w płatkach mydlanych 07.02.06, 10:27 100 mg płatków ? fakt, ze nie mozna przesadzic z iloscia, bo zapienią pralke, ale 100mg, to chyba za malo, napisz, jak odmiezasz te płatki wazysz je czy dajesz lyzkami? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks32 Re: pranie w płatkach mydlanych 07.02.06, 10:16 Przepraszam, ale Ci nie pomogę, bo nie wiem, choć u mnie na półce też stoją płatki mydlane. My pierzemy ubranka synka razem z naszymi używając do tego normalnego proszku - ale za to dodatkowo płucząc. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: pranie w płatkach mydlanych 07.02.06, 12:36 możesz kupić płyn do prania BEBI www.raan.istore.pl/cgi-bin/shop.pl?id=1846&mod=03&towar=271427 Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: pranie w płatkach mydlanych 07.02.06, 13:54 ja tez polecam płyn bebi nie wlewa sie go duzo jest wydajny i niedrogi tylko pamietaj o ekstra płukaniu Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: pranie w płatkach mydlanych 07.02.06, 15:14 Pranie w płatkach to gwóźdź do trumny dla parlki automatycznej. Z tego co wiem na opakowaniu jest to napisane. Rozrabianie w wodzie nic tu nie da. Serwisant wezwany do zepsutej pralki, jak zobaczył dziecko od razu zapytał, czy nie pierzemy w płatkach. Odpowiedz Link Zgłoś