happymom 08.02.06, 18:32 Mojemu 3miesięcznemu synkowi cuchną stópki. Czy wasze dzieci tez tak mają? Byłam z Małym wczoraj u pediatry ale zapomniałam zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Cuchnące stópki 08.02.06, 18:37 może jest po prostu przegrzany? Jak często go kąpiesz i w co odziane są stópki? Odpowiedz Link Zgłoś
happymom Re: Cuchnące stópki 08.02.06, 19:49 kąpie co dwa-trzy dni. oprócz pajaca lub śpiochów ze stópkami ubieram mu jeszcze sjarpety. za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 02:03 Bobaska w tym wieku kapie sie codziennie a nie co 3 dni.A te skarpetki to nie sa przypadkiem tatusia??? Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 09:49 Nieprawda. W Niemczech nawet nie zaleca się codziennych kąpieli! Wsazane co 3-4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 11:12 a kto ci takich bzdur naopowiadał? Ja moje dziecko kąpałam zimą co dwa, trzy dni, lub rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 11:13 za dużo o skarpety. Napisz jeszcze, jaka temperatura w mieszkaniu, czym go przykrywasz do spania i na jakiej diecie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiag29 Re: Cuchnące stópki 08.02.06, 20:01 mojej coreczce tez troszke smierdza ale to chyba po tatusiu. ten typ tak ma , biedna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 Re: Cuchnące stópki 08.02.06, 21:27 Mojej Majuni też capią, mimo, że kąpie ją codziennie, w domu jest 21-22 stopnie i mała ma tylko body na krótki rękaw i cienkie stopy. Sądze, że to dziedziczne, mojemu mężowi smierdzą identycznie. pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
joaska.m Re: Cuchnące stópki 08.02.06, 20:08 może to być objawem braku witaminy D, najlepiej skonsultuj z pediatrą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Cuchnące stópki 08.02.06, 20:12 Mojemu synkowi też cuchną. To normalne-pocą się. Pytałam dwóch lekarzy. Nie szukajmy wszędzie powodów do szpikowania dziecka d3. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_mamula Re: Cuchnące stópki 08.02.06, 21:41 Tym bardziej, że mogą pocić się z nadmiaru d3, u nas kazali d3 zmniejszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
happymom Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 12:01 W mieszkaniu mamy jakieś 21-22 stopnie. Booooszeee! Jaki ten Mały dzisiaj "obręczony" Odpowiedz Link Zgłoś
happymom Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 12:16 No to dzisiaj i jutro skarpetki sio! ..chyba, że po kąpieli na chwilę albo na wielkie wyjście z rodzicielką... bardzo dziękuje )) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 12:20 nie napisałaś jeszcze,na jakiej diecie jest,bo to też może mieć znaczenie, a codzienną kąpielą się nie przejmuj, w zimę, lepiej kąpać rzadziej, tak lepiej dla skóry Odpowiedz Link Zgłoś
happymom Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 12:49 Mały jest wyłacznie na piersi... na diecie jestem ja tzn. na diecie eliminującej Kamilkowe Purtanie : noł kapusta, noł fasola i noł przyjemności ehhh.... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 13:18 noł przyjemności, ale za to jak chudniesz . No, to wyeliminowanie czynników przegrzewających powinno pomóc. Moja przy t. 21 st. była w kaftaniku śpioszkach i pieluszce A do spania w samym kaftaniku i skarpeteczkach i pod kołderką, nawet zbyt chłodno ją trzymałam Odpowiedz Link Zgłoś
happymom Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 13:49 Musiałabym jeszcze słodycze odstawić ))) ale jakoś nie mogę się przemóc ))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_forum Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 16:03 a czyscisz mu przestrzen miedzy paluszkami? Tam lubi zbierac sie brud. Odpowiedz Link Zgłoś
happymom Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 16:59 Czyszcze mu miedzy paluszkami bo tam faktycznie zbiera sie mnóstwo zgrulanego ustrojstwa A jak się Junior przy tym śmieje... )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Cuchnące stópki 09.02.06, 16:06 To zalezy od natezenia smrodku, powonienia rodzicow i osobniczej wrazliwosci na zapach ). Ja tam lubie delikatne pizemko naszej Malenkiej - bossski zapaszek! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś