madaj177 11.02.06, 13:47 Czytałam w ulotce: małe dzieci 1-2 krople 2razy dziennie. Mój synek ma miesiąc ile podawać takiemu malemu dziecku? Poradźcie bardziej doswiadczone mamusie. Mada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula63-63 Re: Esputicon - ile kropelek? 11.02.06, 14:13 z tego co ja pamiętam, to esputicon nie jest dla niemowląt (pojęcie małe dzieci oznacza dzieci powyżej 1 roku). Sprawdź to najpierw w aptece lub u lekarza, żebyś nie zrobiła dziecku krzywdy. Dla takiego maluszka to lepszy byłby koper włoski i inne sposoby łagodzenia kolek (bo chyba o kolki chodzi). Poszukaj wątków na ten temat (hasło kolka, bolacy brzuszek itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda6 Re: Esputicon - ile kropelek? 11.02.06, 15:08 Cześć! Ja podawałam córce 3 x dziennie 1 kropelkę przed jedzeniem. Lekarka z przychodni kazała stosować lek do ukończenia 3 mies. niezależnie od poprawy. Przestałam podawać po ok. miesiącu (dzięki radzie innego pediatry) i okazało się, że mała nie ma żadnych kolek. Wcześniej bolał ją brzuszek, bo jadłam dużo nabiału. Warto sprawdzić. Esputicon naprawdę działa Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kinia Re: Esputicon - ile kropelek? 11.02.06, 15:19 ja swojej córeczce dawałam 2 razy dziennie po 1-2 kropelki tak jak jest na opakowaniu, świetnie odchodzą gazy po tym, polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Esputicon - ile kropelek? 11.02.06, 16:13 Esputikon dawali mojej córce już w drugiej dobie życia. Od początku podawałam jej 2 krople 1 raz dziennie, zazwyczaj wieczorem. Raz wlało mi się wiecej ale jakoś jej nie zaszkodziło Odpowiedz Link Zgłoś