Dodaj do ulubionych

Jakie mleko?

20.02.06, 17:58
Moja córka za miesiac kończy rok.Zastanawiam sie czy nie przejść na zwykłe
mleko.Lubi zwykle serki,pieczywo z masłem itd.A tam przeciez jest zwykłe
mleko.Firmy produkujace mleko ze względów komercyjnych zalecają modyfikowane
do 3 lat.Moja mama dawala mi zwykłe bardzo szybko i nie mam uszczerbku na
zdrowiu.Napiszcie jakie macie zdanie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • agular Re: Jakie mleko? 20.02.06, 18:51
      moj siostrzeniec pil mleko modyfikowane do okolo 14 miesiecy a potem "normalne"
      i nic mu nie bylo smile przeciez te wszystkie Danonki itp zawieraja takie mleko
    • mika_p Re: Jakie mleko? 20.02.06, 20:52
      Tym, co najbardziej uczula, są białka mleka krowiego. W maśle jest ich bardzo
      niewiele (głównie tłuszcz i woda), a w zwykłych serkach to białko jest już
      przerobione przez bakterie.
      Wiesz, Jagodo, z mlekiem to jest tak - myśmy je dostawali, ale niekoniecznie
      nic nam nie było, tylko po prostu wtedy nie wiązano na p[rzyklład klasycznych
      czerwoniutkich policzków skazowca z faktem, ze ów pije mleczko prosto od krówki
      zdrowiutkie świezutkie i pyszne.

Osobiście uważam, że nie ma co ryzykować i lepiej czyste mleko wprowadzić jak
      najpóźniej. Z tym, że ja mam syna z alergią na mleko i kilka lat jego ścisłej
      diety, i córkę, tkóra juz wykazuje objawy alergiczne.
    • jakw Re: Jakie mleko? 21.02.06, 17:21
      A ja z kolei mam wrażenie, że modyfikacja mleka krowiego na takie normalne
      modyfikowane nie polega na zamianie białek krowiego mleka na jakieś inne - więc
      jeśli chodzi o uczulenia to czy się poda modyfikowane czy krowie to wyjdzie
      podobnie. Inna kwestia to zawartość mleka krowiego a modyfikowanego - chodzi mi
      o witaminy, żelazo czy sód. Pod tym względem modyfikowane jest pewnie lepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka