anka284 06.03.06, 16:12 mojemu dziecku wyszły ostatnio ząbki ma 7 miesięcy. Jak dawałam mu kaszkę łyżeczką to usłyszałam stukanie. Ale to bardzo dziwne bo wyszły mu kły (innych ząbków na razie nie ma)czy ktoś tak miał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anet81 Re: najpierw kły 06.03.06, 16:40 Mojemu synkowi wyszły najpierw jedynki dolne, poźniej górne dwójki, poźniej górne jedynki, później dolne dwójki, a potem czwórki górne i dolne i dopiero na końcu kły. Ale chyba nie ma na to reguł... Odpowiedz Link Zgłoś
aaniac Re: najpierw kły 06.03.06, 18:01 to podobno się zdarza.Mój Karol ma nowe nabytki od 1 lutego-a skończył wtedy właśnie 3 miesiące!Więc sama widzisz, że co dzieciaczek to moze być inaczejNie martw się,bo wszystko jest ok, pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
karolona_84 Re: najpierw kły 07.03.06, 10:17 U mnie podobnie. Najpierw dolne jedynki, górne dwójki a teraz idą górne jedynki. Myślę że nie ma znaczenia które pierwsze! Ważne żeby dzieciaczki dobrze to znosiły!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krolowamadzia Re: najpierw kły 06.03.06, 19:01 Mojej małej wyszły najpierw dwie jedynki jak miała 9 miesięcy. Teraz leci jej 10 miesiąc i widzę, że kolejne będą kły! Jest strasznie zmierzła, płaczliwa, mniej je i gorzej śpi - ehhh... niech to sie wreszcie skończy! Pozdrawiam wszystkie mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: najpierw kły 06.03.06, 19:14 chyba nie m reguły - mój nie ma jeszcze 7 mcy a ma juz 6 zębów a kły są widoczne jako następne w kolejce - pediatra mówiła ze jak na kły to bardzo wczesnie ale dzieci nie zawsze ząbkują wg schematów Odpowiedz Link Zgłoś
enigma34 Re: najpierw kły 07.03.06, 11:35 moj synek tez tak ma, tzn nie ma jeszcze zabkow,ale zanosi sie ,ze pierwsze wyjda wlasnie kły- tak ocenila lekarka i stwierdzila,ze to nic dziwnego,ze tak sie zdarza,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_mamula Re: najpierw kły 07.03.06, 14:42 Znam dzieciaczka który właśnie zaczą ząbkowanie od kłów. Spoko i na resztę przyszła kolej. Odpowiedz Link Zgłoś