Dodaj do ulubionych

najpierw kły

06.03.06, 16:12
mojemu dziecku wyszły ostatnio ząbki ma 7 miesięcy. Jak dawałam mu kaszkę
łyżeczką to usłyszałam stukanie. Ale to bardzo dziwne bo wyszły mu kły
(innych ząbków na razie nie ma)czy ktoś tak miał?
Obserwuj wątek
    • anet81 Re: najpierw kły 06.03.06, 16:40
      Mojemu synkowi wyszły najpierw jedynki dolne, poźniej górne dwójki, poźniej
      górne jedynki, później dolne dwójki, a potem czwórki górne i dolne i dopiero na
      końcu kły.
      Ale chyba nie ma na to reguł...
      smile
      • aaniac Re: najpierw kły 06.03.06, 18:01
        smileto podobno się zdarza.Mój Karol ma nowe nabytkiwink od 1 lutego-a skończył wtedy
        właśnie 3 miesiące!Więc sama widzisz, że co dzieciaczek to moze być inaczejsmileNie
        martw się,bo wszystko jest ok, pozdrawiam gorąco!
      • karolona_84 Re: najpierw kły 07.03.06, 10:17
        U mnie podobnie. Najpierw dolne jedynki, górne dwójki a teraz idą górne
        jedynki. Myślę że nie ma znaczenia które pierwsze! Ważne żeby dzieciaczki
        dobrze to znosiły!!!!
    • krolowamadzia Re: najpierw kły 06.03.06, 19:01
      Mojej małej wyszły najpierw dwie jedynki jak miała 9 miesięcy. Teraz leci jej
      10 miesiąc i widzę, że kolejne będą kły! Jest strasznie zmierzła, płaczliwa,
      mniej je i gorzej śpi - ehhh... niech to sie wreszcie skończy!
      Pozdrawiam wszystkie mamusie!
      • luna333 Re: najpierw kły 06.03.06, 19:14
        chyba nie m reguły - mój nie ma jeszcze 7 mcy a ma juz 6 zębów a kły są widoczne jako następne w kolejce - pediatra mówiła ze jak na kły to bardzo wczesnie ale dzieci nie zawsze ząbkują wg schematów smile
    • enigma34 Re: najpierw kły 07.03.06, 11:35
      moj synek tez tak ma, tzn nie ma jeszcze zabkow,ale zanosi sie ,ze pierwsze wyjda wlasnie kły- tak ocenila lekarka i stwierdzila,ze to nic dziwnego,ze tak sie zdarza,pozdrawiam
      • mloda_mamula Re: najpierw kły 07.03.06, 14:42
        Znam dzieciaczka który właśnie zaczą ząbkowanie od kłów. Spoko i na resztę
        przyszła kolej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka