goo11 06.03.06, 16:21 MAm pytanie jak długo Wasze dzieci korzystały z gondoli?Mój syn ma 3-ce i zastanawiam się czy kupic sobie gondolę do lekkiego wózka?Na razie mamy pożyczony,ale strasznie ciężki.Pozdrawiam.Tymczasem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaszymona2 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 16:38 wydaje mi sie ze nie potrzebna ci juz bedzie gondola moj maly juz sie w niej nie miesci i te ma 3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
goo11 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 16:45 Witam.To jak w takim razie na spacer? Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 20:59 moj synek nigdy nie korzystal z gondoli, od urodzenia jezdzi w spacerowce...najpierw mial wkaldke dla noworodka cos a'la gondolka, ale szybciutko z niej wyrosl i teraz jezdzi w spiworku....i jest ok.... teraz ma 4,5 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 16:48 Do 7 m-ca moaj corka jezdzila w gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 16:48 Do 7 m-ca moaj corka jezdzila w gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
clio1979 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 17:50 Moja mala ma 7 miesicey i caly czas jezdzimy w gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
izao3 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 18:10 Mój synek ma 5 m-cy. Od około dwóch miesięcy nie używamy juz gondoli - po prostu było mu ciasno. Teraz jeżdzi w wózku bez gondoli - ale na płasko, ewentualnie z lekko podniesionym tułowiem - ale nie do siadu. Pod nim gruby koc. Robi sie powoli jednak znów ciasno (na długość) - i - najpierw wyrzucę koc, a potem siad i pasy... Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 18:31 moj syn jeździł do 7 miesiąca. 3 miesięczne dziecko nie powinno jeździć w spacerówce. A teraz robi się wiosna, więc na spacerki trzeba wychodzić Pownnaś kupić tę gondolę, jeśli nie mozesz korzystać z tej pożyczonej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 19:40 Oliwka jedziła do 6 miesiąca jakoś nie wyobrażam sobie 3 miesięcznego malenstwa w spacerówce. Odpowiedz Link Zgłoś
matkamichala Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 19:45 jestem konserwatywna- dopoki dziecko nie siedzi samo jezdzi na plasko w gondoli, nie kryje ze mnie korcilo, bo moje usiadlo pod koniec lipca- i jak bylo cieplo to go posadzilam w spacerowce- ale tak jakos zwisal ze zalozylam gondole spowrotem, i w rezultacie przesiadl sie do spacerowki jak juz mial skonczone 8 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 20:17 Zalezy od dziecka i od wozka. Moj synek nie chcial lezec w gondoli, zwlaszcza patrzenie w niebo na wznak bylo nudne. Im byl starszy tym ciekawszy, wiec spacerowalismy czesto w foteliku samochodowym od okolo 2 m-ca i wtedy mogl wiecej zobaczyc. Moze to jest jakis pomysl? Z tym ze nie wiem czy kazdy wozek do tego sie nadaje czy tez to tylko kwestia dokupienia pomocniczych czesci. Mam quinny speedi 3 w jednym i gondola zrobila sie naprawde za mala okolo 4 miesiaca (wlasciwie na szerokosc, nie na dlugosc). Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 20:27 Własnie - zależy od dziecka, pory roku i wózka. Ja przesadziłam córkę do spacerówki jak miała 4 miesiące, ale mam szeroką spacerówką, która rozkłada się zupełnie na płasko i ma płynnie składane oparcie (tzn. mozna je na przykład podnieść minimalnie, zeby dziecko widziało coś innego, niż tylko czubki drzew, ale w dalszym ciągu leżało) i "To był maj, pachniała Saska Kępa, szalonym, zielonym bzem..." Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 20:34 moj maly przesiadl sie na spacerowke jak mial 5 m i zaczal sam siedziec byl wtedy piekny maj Odpowiedz Link Zgłoś
goo11 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 20:44 Dzięki, nie planuję jeszcze wozic go w spacerówceMam spacerówkę Quinny Buzz,kupiliśmy jeszcze w ciąży, tak mi się podobał, a teraz mam problem.Przymierzyłam go dziś do gondoli Quinny w sklepie,ale ledwo się tam zmieścił...Chyba czeka mnie kupno nowej spacerówki razkładanej na płasko.Tylko jakiej?...Dziękuję za odpowiedzi.Naprawdę fajnie,że mozna Was "posłuchac".Tymczasem. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 21:34 goo, marka quinny idealnie nadaje sie do fotelika maxicosi, nic juz nie musisz dokupowac Odpowiedz Link Zgłoś
renik77 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 20:55 Mój synek ma 9 miesięcy i dalej jeździmy w gondolce, bo mamy wyjatkow dużą i bardzo sie z tego cieszymy, bo w zimie zdecydowanie cieplej. Czekamy do wiosny, żeby się przesiąść do spacerówki. Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Re: Jak długo w gondoli? 06.03.06, 21:06 Mój synek zaczął 7miesiąc, nie siedzi sam, a nawet jak zacznie - na razie jeździmy w gondoli. Mam dużą gondolkę z podnoszonym oparciem więc dopóki nie będę musiała go "wbijać" to będziemy w niej jeździć - o wiele wygodniej i cieplej. Zobacz sobie mój wózek, polecam: wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=629&d4=1430&id=1438&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=DiSbcGWa&k=0&dd=2&pp=1Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś