ewelina238 07.03.06, 15:12 mój 3-mies.synek śpi na jedym boku i nie daje sie przekonać do zmiany, co robić?czy od tego nie zniekształci mu sie głowka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamortel Re: śpi ciagle na jednym boku 07.03.06, 15:23 na pewno sie znieksztalci bo ja mam tak samo.moja coreczka rowniez upodobala jeden boczek i ma znieksztalcona glowke.Lekarz kazal ukladac na drugi boczek i podkladac waleczek z pieluszki zeby jej utrudnic przekrecanie główki.Nestety Oliwka przechyla rowniez cialko w druga strone wiec mamy wizyte w poradni rehabilitacyjnej.nie lekcewaz tego i zmieniaj dziecku ulozenie glowki, przestaw lozeczko bo potem moga byc klopoty i rehabilitacja Odpowiedz Link Zgłoś
delfinmm Re: śpi ciagle na jednym boku 07.03.06, 16:03 postaraj sie moze podczas snu przewracac malca na plecki delikatnie...spanie na boku sprzyja niestety do problemow z bioderkami najlepsza pozycja do spania dla maluchow to na brzuszku i na plecach...a zeby uniknac zagrozenia z powodu ulewania lozeczko postaw pod kontem..np ja mam po 2 encyklopedie Odpowiedz Link Zgłoś