Dodaj do ulubionych

czy 2,5 miesieczniaki zaciskaja jeszcze piastki?

08.03.06, 17:24
Moja ma prawie 2,5 miesiaca i jeszcze spora czesc dnia trzyma piastkiz
acisniete, a z tego co wiem, powinna juz w wiekszosci miec rozluznione. jak to
jest u waszych dzieci?
Obserwuj wątek
    • agatekb1 Re: czy 2,5 miesieczniaki zaciskaja jeszcze piast 08.03.06, 17:50
      moj macius tez tak ma... crying trochi sie martwie, bo powinien cosik majstrowac
      lapkami... ale podobno kazdy dzieciak inny smile
      pozdr
      • pati775 Re: czy 2,5 miesieczniaki zaciskaja jeszcze piast 08.03.06, 17:54
        tak zaciska !
        • mamagatki Re: czy 2,5 miesieczniaki zaciskaja jeszcze piast 08.03.06, 18:33
          Moja malutka ma dzis 2 miesiace i 2 tygodnie i lewa piastke(ktora faworyzuje i
          wlklada do buzki)ma rozluzniona a prawa jeszcze troche zaciska ale tylko
          troche.Najbardziej rozluznione ma lapki w nocy jak ja karmie
    • jowitak3 Re: czy 2,5 miesieczniaki zaciskaja jeszcze piast 08.03.06, 19:41
      Mój synek (2,5m) zaciska, gdy się denerwuje, gdy nie czuje się pewnie, gdy
      zaczyna jeść a tu słabo leci. Najczęściej otwiera podczas snu i jak się
      porządnie naje. Pediatra zwróciła mi uwagę na te piąstki i kazała obserwować
      przez 2 tyg. Po tym czasie mamy przyjść do kontroli i jeśli nic się nie zmieni,
      to do idziemy do neurologa. Nie wiem, czy powinnam się przejmować, bo ponoć
      teraz taka moda wśród lekarzy na „zaciśnięte piąstki” i większość dzieciaków
      kierowanych jest całkiem niepotrzebnie (za wcześnie) do neurologa.
      • oda100 Re: czy 2,5 miesieczniaki zaciskaja jeszcze piast 08.03.06, 19:56
        moj syn zaciskal piastki do 4 miesiaca, nic neurologicznego
    • ala_kulik spróbuj 08.03.06, 20:26
      spróbuj delikatnie go musnąć po zewnetrznej części dłoni (tak jakbyś chciała
      strząsnąć jakiś paproszek) powinien powoli otwierać dłoń.
      U mojej małej neurolog kazała kupic trzy gąbki (szorstka, normalna, delikatna)
      i w czasie kąpieli masować (muskać) jej wewnętrzneczęści dłoni od najbardziej
      szortkiej, po to aby pobudzić receptory... zobaczymy smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka