Dodaj do ulubionych

nie spi w dzień

09.03.06, 11:15
ma 3-miesiące i nie chce spac w dzień, jest zmęczony alęusnąc nie chce,
najwyżej na 15 minut
Obserwuj wątek
    • gusia210 Re: nie spi w dzień 09.03.06, 12:01
      U nas w tym wieku było dokładnie tak samo.Trzy razy po 15 minut.Przeszło.Teraz
      śpi zazwyczaj od godziny do dwóch dwa razy dziennie.Pozdrawiam.
    • sabana Re: nie spi w dzień 09.03.06, 12:02
      przeczekaj. niektóre poradniki (i u mnie sie sprawdziło) piszą że może byc coś
      takiego jak kryzys 3go miesiąca. dzidziuś szybko rośnie, nie jest juz maleńki,
      robi się starszy. nie chce sam leżeć, potrzbuje większej uwagi mamusi, chce się
      bawić, przytulać.
    • amwaw Re: nie spi w dzień 09.03.06, 12:09
      moja też nie chciała
      nadal nie chce
      no to nie śpi-taki typ-śpi całą noc to w dzień prawie nie potrzebuje snu
    • kotka.szrotka Re: nie spi w dzień 09.03.06, 12:54
      Mój też nie śpi. Dwie drzemki po pół godziny i budzi się z rykiem. Czasami od
      południa do 21-ej jest non-stop na chodziesad Nie daje się uśpić i nawet jeść
      nie chce. Z reguły co trzy dni odsypaia przez jeden dzień i potem znowu czuwa
      przez kilka dni. Ma tak prawie od początku.
      • grubaska20 Re: nie spi w dzień 09.03.06, 13:02
        wiesz, u nas było podobnie niestety, niektóre dzieci moż ewidocznie juzak
        mają..sad
        ale powiem ci, z eu nas jakby od kilku dni chyba trochę lepiej. mamy skończone
        5miesięcy.
        aaa, no a jak na spacerze? nie przesypia tej godzinki? nasz bąk śpi cały
        spacer. dziecko rzeczywiscie reglarnie spacerujące lepiej śpi
    • greenmiau Re: nie spi w dzień 09.03.06, 13:20
      Mojej małej (3,5 m-ca) pomagało maksymalne "dojeżdżanie" jej różnymi atrakcjami
      - a to gadanie do niej przez pół godziny z machaniem kolorowymi rzeczami,
      wkładanie jej do rączek grzechotek, łyżki, noszenie i pokazywanie wszystkiego
      dookoła z opowiadaniem o tym smile Po góra godzinie atrakcji malutka zaczynała
      marudzić, jadła i myk w kimono na kolejne 1,5 h. No i rzeczywiście spacer, czy
      chociażby wyjście z małą na balkon na pół godzinki badzo pomaga. Nie mówiąc już
      o przejażdżce samochodem smile Wystarczy 5 minut od włączenia silnika i moje
      dziecko już śpi.
      • ewelina238 Re: nie spi w dzień 10.03.06, 17:14
        a jak radziłyscie sobie z pracami domowymi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka