Dodaj do ulubionych

Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi?

14.03.06, 18:18
Witam! Za kilka tygodni zostanę mamą.Mam problem z zakupem butelki dla
synka.Chcę go karmić piersią i myślę, że to się uda.Jednak w sytuacjach
awaryjnych chciałambym mieć możliwość zostawienia synka na kilka godzin pod
opieką taty czy babci.Czasem trzeba wyskoczyć do fryzjera czy na większe
zakupy.Słyszłam jednak, że gro dzieci jak "zasmakajue: picia z buti nie chce
już ssać piersi nad którą musi więcej pracować.Jaką butelkę wybrać aby
dziecko nie zniechęciło się do cycy i można je było karmić na dwa sposoby?
Słyszałam, że butelka Habermana działa na zasadzie piersi, maluszek musi tak
samo pracować jakby ssał pierś.Butelka ta kosztuje ok.100,00 złotych więc
zastanawiam się czy warto ją kupić czy można jakaś inna ma podobne funkcje.Z
góry dziękuję za odpowiedź.

Niedoświadczona przyszła mama
Obserwuj wątek
    • misiak271 Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 14.03.06, 18:23
      Ja karmiłam z buteli Awenta . Nie tolerował smochków nuk-a. pozdrawiam
      • mart44 Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 14.03.06, 18:40
        Przede wszystkim ważny jest smoczek nie butelka. NUKi są bardzo dobre - choć jak
        widać nie zawsze skutkują. A najlepiej, żeby przez conajmniej 3tygodnie dziecko
        nie znało smoczka, jak dobrze załapie ssanie piersi, to później nie powinno być
        kłopotów.
        ALe wiesz - to wszystko zależy od dziecka. Są dzieci, którym jest obojętne jaki
        smoczek, inne piją tylko z kubka niekapka albo z łyżeczki.
        • monikar26 Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 14.03.06, 19:20
          ja używałam aventu, zaczęłam, jak mała miała 2 tygodnie. Ale na początku bardzo musiałam uważać, żeby nie przestała ssać piersi, tzn po jedzeniu z butli gorzej szło z piersią. Ale niektóre dzieci nie chcą butelki wcale.
          Ja musiałam Gabi dokarmiać odciąganym mlekiem ze względu na problemy z brodawkami.
        • didi.00 Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 15.03.06, 08:30
          Z tego co widzę większość korzysta z Aventu a ja podaje butelki i smoczki
          Chicco i tez dziecko nie odrzuciło piersi. Polecam również. Chociaż pewnie to
          zależy od dzidziusia.
          • patipomoz Avent się sprawdza 15.03.06, 17:23
            potwierdzam, butelki Aventu są super. smoczek szeroki, imituje pierś. używam od
            samego początku bo musiałam go poic glukozą. mały nigdy nie miał problemów z
            ssaniem piersi. nie sprawdziły się buelki i smoczki Canpol Babies, szczególnie
            ta antykolkowa. mój synek zupełnie nie umiał ustawić ust do smoczka.
    • ewa_mama_jasia Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 14.03.06, 19:25
      Jak miał trzy tygodnie, w ciągu dwóch dni weekendowych został z mężem - po 12
      godzin dziennie i na butelce z moim pokarmem. Od tej pory taka sytuacja
      powtarza się co dwa tygodnie. Nie zniechęciło go do piersi. Używam butelki i
      smoczków Avent.
    • kanna Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 14.03.06, 22:13
      Witaj, jesli smoczek jest "trudniejszy " niz pierś - wolniej z niego leci, bo
      dziurka jest mała, dziecko nie zrezygnuje z piersi.
      Ja przy obojgu dzieci używałam AVENTu i nigdy nie było problemów - zawsze
      preferowały pierś.
      Powiem wiecej - córeczka wcale nie umiała ssać piersi i przez pierwsze 6 tyg.
      karmiłam ja moim mlekiem z butelki. DZIĘKI jedzeniu przez smoczek AVENTu
      usprawniła sobie odruch ssania i od 6 tyg. przeszła juz wyłącznie na pierś.

pozd. Ania
    • wielorybka Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 14.03.06, 23:46
      mój jadł z najmniejszego aventu i nie zmieniałam rozmiaru mimo, że dorastał;
      teraz ma już pół roku i zmieniłam na rozmiar na 2 albo karmię go z pozycji I i
      oczywiście nadal jest na piersi
      był moment po zmianie rozmiaru, że był niechętny piersi ale mu przeszło
    • uszi0071 Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 15.03.06, 00:07
      ja napoczatku karmilam z butelek aventa, gdy corka skonczyla 5 mcy i
      przechodzilysmy juz na mleko modyfikowane z piersi pasowal jej tylko smoczek nuk
      • koteczka12 Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 15.03.06, 08:16
        Tu chyba nie ma reguł. Z moją córką mam raczej problem, żeby zaakceptowała
        jakikolwiek smoczek ...Piersi nie odrzuciła na pewno!
        • pentelka5 Re: Jaka butelka nie zniechęci maluszka do piersi 15.03.06, 09:46
          Ja miałam taki problem że młody odrzucał pierś po butelce. Ale skończył się gdy
          dawałam mleko z butelki Aventu ze smoczkiem nr 1. Teraz je wspaniale i z butli i
          z cycka.
    • vik_vik medela - Habermann 15.03.06, 09:54
      Uzywalam ja od pierwszych dni (Karmienie sciagnietym pokarmem). do dzis (mala
      ma 4,5 miesiaca). Dziala fantastycznie. Kupilam 2 takie butelki. Mala nigdy nie
      miala problemu z jedzeniem z piersi. Rekomenduje
      • vik_vik Re: medela - Habermann - aha 15.03.06, 09:56
        plusem tej butelki jest to ze pokarm nie leci sam przez dziurke w smoczku tylko
        trzeba ssac. W Avencie pokarm leci sam, nawet w malutkich smoczkach numer 1
        (mam cala kolekcje i uzywamy dopiero teraz, po 4 miesiacach).

• elf1977 Re: medela - Habermann - aha 15.03.06, 15:04
          Jeśli masz te pieniądze, to kup tę butelkę. Ja używałam butli od urodzenia,
          ściągałam mleko, gdy byłam na uczelni. Mała jadła z aventu, ale także z
          antylkokowej canpol babies. Ssała ładnie pierś i butlę.
          • grubaska20 Re: medela - Habermann - aha 15.03.06, 15:09
            kupiliśmy butelkę habermana i uważam to za świetny zakup!smile
            • dusia_mamusia Re: medela - Habermann - aha 15.03.06, 17:31
              To naprawdę zależy od dziecka. Ja karmiłam na zmianę piersią i butelką. Miałam
              smoczki (nuk, avent, canpol) i synkowi nie robiło to różnicy, a i z piersi ssał
              ładnie.
              • tina1234 Re: medela - Habermann - aha 15.03.06, 17:39
                A mojej obojętnie jaki smoczek, tylko nie może być silikonowy, woli kauczukowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka