Dodaj do ulubionych

mata edukacyjna?

15.03.06, 10:17
od kiedy?warto?
Obserwuj wątek
    • kasiap1981 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:27
      W moim przypadku nie było warto...może jakbym kupiła jakąś tańszą, a nie
      chicco. Jaś wykazywał nią zainteresowanie jakiś miesiąc. Teraz ma 7 mcy, od
      miesiąca staje przy meblach, od dwóch sprewnie raczkuje...wiec mata to dla
      niego żadna atrakcja, skoro może sobie fajne rzeczy z regału ściągnąć...Ale
      jeśli Kotuś nie bryka..to niech sobie popatrzy. Jaś dostał matę około 4mca i
      najpierw spełniała swoje funkcje,ale jak nauczył się czołgać to już znalazł
      inne, ciekawsze zajęcia.
      • faustine Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:34
        A ja uważam że to super sprawa!!! Kupiliśmy wcześnie - mała miała 1,5 miesiąca
        i była zachwycona. Szybko nauczyła się wyciągać rączki i chwytać zabawki.
        Potrafiła sama się bawić nawet godzinę , co dla zarobionych matek nie jest bez
        znaczeniasmile. Warunek - trzeba często zmieniać zabawki , my przypinaliśmy tam
        wszelkie grzechotki maskotki itp Dziś mała ma 5 miesięcy i mata tez jeszcze
        jest w użyciu. Pozdrawiam!
    • umywalka_pentagonalna Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:30
      My mamy od czasu kiedy Wojtek skończył 2,5 miesiąca. Bawi się na niej
      codziennie, na brzuszku i plecach. Od niedawna łapie dwiema rączkami zabawki i
      oczywiście pakuje sobie do buzi (jeśli zawieszę na odpowiedniej wysokości).
      Kupiłam na allegro Tiny Love wersję zoo super deluxe za połowę sklepowej ceny, a
      w stanie idealnym.

Polecam dla dziecka od 3 miesiąca. Warto - i dla dziecka bo stymuluje rozwój, i
      dla mamy bo daje chwilę wytchnienia.

pozdrawiam,
      umywalka
      • mzzz Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:37
        Moja mała ma matę od 3 miesiąca a obecnie ma 4,5 i spełnia swoje zadanie.Mała
        potrafi na niej poleżeć i troche się zająć.Na macie nauczyła się przewracać
        sama na brzuszek.Ja mam firmy Tiny Love jeszcze w miare cenowo jestem
        zadowolona.
    • monia_z1 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:36
      Moja Zuza ma 2,5 miesiąca i już kładę ją na matę. Przygląda się zabawkom,
      kolorowym "pałąkom" i sobie grucha. Wydaje mi się, że warto bo fajnie reaguje i
      chyba się rozwija w ten sposób. Poza tym mam trochę wolnego - jakieś 15, 20
      minutsmile
    • unia78 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 14:19
      Każde dziecko jest inne i dopóki nie kupisz nie przekonasz się czy warto... Ile
      ma Twoja Pociecha? bo im wcześniej tym lepiej. My dostaliśmy matę tiny love zoo
      kiedy Mati miał 5 tygodni i od tej pory ją uwielbia. Na początku nie leżał
      długo, ale przyglądał się już kolorowym zabawkom. Obecnie ma 8 miesięcy i
      potrafił się bawić 45 minut. Teraz, trzeba go pilnować, bo się turlika, pełza,
      zaczyna siadać, więc strach go zostawić.
      Jeśli się zdecydujecie, to zwrócićcie uwagę na wysokość pałąków. Na pewno w
      tiny love są tak, że małe łapki dostaną zabawki, ale w tych bezfirmowych różnie
      bywa - co nie znaczy, że tiny love najlepsze wink

Pozdrawiam - Paulina
    • lucado Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 14:27
      my mamy od tygodnia, maly skonczyl 3 m-ce i widac ze mu sie podoba. przyglada
      sie zabawkom usmiecha sie. ale nie inwestowalam w tiny love tylko kupilismy
      babyono za 110,00 pałaki sa troszke wyzej ale maly i tak siega do zabawek a jak
      podrosnie to nie bedzie udezrzal glowka o paląki jak bedzie siedział. polecam
      mata jest grubai z przyjemnego miękkiego weluru
    • malex Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 15:11
      warto od zaraz
    • alicez Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 15:40
      Nasz maluszek najpierw próbował coś tam zadziałać na macie pożyczonej od
      znajomych, takiej prostej. Już miałam zrezygnować ale byłam u koleżanki i jej
      córeczka miała matę Tiny Love i mój synek zwariował na jej punkcie. Miał wtedy
      7 tyg. Kupiłam i bawiła się na niej az do skończenia 6. m-cy. To dość spory
      wydatek, ale za to jaki spokój wink
      • majan2 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 16:05
        Sama mate bez palaka nad nia nie warto. Ja dostalam mate chicco - jest sliczna,
        ale bez palaka i swietnie moglabym sie obejsc kolorowym kocem i kilkoma zabakami
        - coreczka ma ja od 3 miesiecy (dzis ma 5), warto z to kupic sam palak pod
        kotrym dziecko moze siedziec i bawic sie zabawakam0-ja mam Fiser price tkiego
        slonia i dzieki niemu mam czas zjesc obiad i co wiecej nawet go ugotwac. A
        dziecko sie dobrze bawi i rozwija
    • olimpia.szuwar Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 16:14
      Dżunior jest szczęśliwym posiadaczem maty od 3. miesiąca życia i nigdy, ani
      razu, się nią specjalnie nie zainteresował. Owszem, w wieku sześciu miesięcy
      przechodził etap równania pałąków z ziemią i wkładania ich do buzi, ale mam
      wrażenie, że nie takie było założenie producenta wink

Ogólnie rzecz biorąc - ja nie polecam. Maty są dość drogie, także może warto
      poszukać znajomych, którzy mają i wypróbować najpierw, czy dziecko jest z tych
      matolubnych? smile
    • zuza05 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 18:45
      My nabylismy matę Tiny Love gdy Zuza miała 2,5 m-ca. Poczatkowo nie sprawiała
      jej ona zbyt wiele radości. W chwili obecnej potrafi bawić sie na niej nawet 45
      minut. Jest zachwycona, a ja jeszcze bardziejsmile
    • gaja78 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 21:23
      Moje dziecię dostało matę w zeszłą niedzielę, mając 2,5 miesiąca. Potrafi
      przeleżeć na niej nawet 30 minut gapiąc się na wiszące zabawki.
      Matę kupiliśmy najtańszą z możliwych (65 zł), uszytą z kolorowych materiałów z
      kilkoma zabawkami na pałąkach. Powoli będziemy dokupywać nowe zabawki i
      przyszywać je do maty smile
    • asia06 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 23:11
      Warto. Od urodzenia tak do 7 miesiąca. Teraz mała ma 9 miesięcy i bawi się już
      tylko muzyczką - włącza ją sobie i wyłącza, ale tak minutkę się pobawi raz na
      jakiś czas i koniec. Ale wcześniej świetna sprawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka