kasiap1981 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:27 W moim przypadku nie było warto...może jakbym kupiła jakąś tańszą, a nie chicco. Jaś wykazywał nią zainteresowanie jakiś miesiąc. Teraz ma 7 mcy, od miesiąca staje przy meblach, od dwóch sprewnie raczkuje...wiec mata to dla niego żadna atrakcja, skoro może sobie fajne rzeczy z regału ściągnąć...Ale jeśli Kotuś nie bryka..to niech sobie popatrzy. Jaś dostał matę około 4mca i najpierw spełniała swoje funkcje,ale jak nauczył się czołgać to już znalazł inne, ciekawsze zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:34 A ja uważam że to super sprawa!!! Kupiliśmy wcześnie - mała miała 1,5 miesiąca i była zachwycona. Szybko nauczyła się wyciągać rączki i chwytać zabawki. Potrafiła sama się bawić nawet godzinę , co dla zarobionych matek nie jest bez znaczenia. Warunek - trzeba często zmieniać zabawki , my przypinaliśmy tam wszelkie grzechotki maskotki itp Dziś mała ma 5 miesięcy i mata tez jeszcze jest w użyciu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
umywalka_pentagonalna Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:30 My mamy od czasu kiedy Wojtek skończył 2,5 miesiąca. Bawi się na niej codziennie, na brzuszku i plecach. Od niedawna łapie dwiema rączkami zabawki i oczywiście pakuje sobie do buzi (jeśli zawieszę na odpowiedniej wysokości). Kupiłam na allegro Tiny Love wersję zoo super deluxe za połowę sklepowej ceny, a w stanie idealnym. Polecam dla dziecka od 3 miesiąca. Warto - i dla dziecka bo stymuluje rozwój, i dla mamy bo daje chwilę wytchnienia. pozdrawiam, umywalka Odpowiedz Link Zgłoś
mzzz Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:37 Moja mała ma matę od 3 miesiąca a obecnie ma 4,5 i spełnia swoje zadanie.Mała potrafi na niej poleżeć i troche się zająć.Na macie nauczyła się przewracać sama na brzuszek.Ja mam firmy Tiny Love jeszcze w miare cenowo jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_z1 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 10:36 Moja Zuza ma 2,5 miesiąca i już kładę ją na matę. Przygląda się zabawkom, kolorowym "pałąkom" i sobie grucha. Wydaje mi się, że warto bo fajnie reaguje i chyba się rozwija w ten sposób. Poza tym mam trochę wolnego - jakieś 15, 20 minut Odpowiedz Link Zgłoś
unia78 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 14:19 Każde dziecko jest inne i dopóki nie kupisz nie przekonasz się czy warto... Ile ma Twoja Pociecha? bo im wcześniej tym lepiej. My dostaliśmy matę tiny love zoo kiedy Mati miał 5 tygodni i od tej pory ją uwielbia. Na początku nie leżał długo, ale przyglądał się już kolorowym zabawkom. Obecnie ma 8 miesięcy i potrafił się bawić 45 minut. Teraz, trzeba go pilnować, bo się turlika, pełza, zaczyna siadać, więc strach go zostawić. Jeśli się zdecydujecie, to zwrócićcie uwagę na wysokość pałąków. Na pewno w tiny love są tak, że małe łapki dostaną zabawki, ale w tych bezfirmowych różnie bywa - co nie znaczy, że tiny love najlepsze Pozdrawiam - Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
lucado Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 14:27 my mamy od tygodnia, maly skonczyl 3 m-ce i widac ze mu sie podoba. przyglada sie zabawkom usmiecha sie. ale nie inwestowalam w tiny love tylko kupilismy babyono za 110,00 pałaki sa troszke wyzej ale maly i tak siega do zabawek a jak podrosnie to nie bedzie udezrzal glowka o paląki jak bedzie siedział. polecam mata jest grubai z przyjemnego miękkiego weluru Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 15:40 Nasz maluszek najpierw próbował coś tam zadziałać na macie pożyczonej od znajomych, takiej prostej. Już miałam zrezygnować ale byłam u koleżanki i jej córeczka miała matę Tiny Love i mój synek zwariował na jej punkcie. Miał wtedy 7 tyg. Kupiłam i bawiła się na niej az do skończenia 6. m-cy. To dość spory wydatek, ale za to jaki spokój Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 16:05 Sama mate bez palaka nad nia nie warto. Ja dostalam mate chicco - jest sliczna, ale bez palaka i swietnie moglabym sie obejsc kolorowym kocem i kilkoma zabakami - coreczka ma ja od 3 miesiecy (dzis ma 5), warto z to kupic sam palak pod kotrym dziecko moze siedziec i bawic sie zabawakam0-ja mam Fiser price tkiego slonia i dzieki niemu mam czas zjesc obiad i co wiecej nawet go ugotwac. A dziecko sie dobrze bawi i rozwija Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia.szuwar Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 16:14 Dżunior jest szczęśliwym posiadaczem maty od 3. miesiąca życia i nigdy, ani razu, się nią specjalnie nie zainteresował. Owszem, w wieku sześciu miesięcy przechodził etap równania pałąków z ziemią i wkładania ich do buzi, ale mam wrażenie, że nie takie było założenie producenta Ogólnie rzecz biorąc - ja nie polecam. Maty są dość drogie, także może warto poszukać znajomych, którzy mają i wypróbować najpierw, czy dziecko jest z tych matolubnych? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza05 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 18:45 My nabylismy matę Tiny Love gdy Zuza miała 2,5 m-ca. Poczatkowo nie sprawiała jej ona zbyt wiele radości. W chwili obecnej potrafi bawić sie na niej nawet 45 minut. Jest zachwycona, a ja jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 21:23 Moje dziecię dostało matę w zeszłą niedzielę, mając 2,5 miesiąca. Potrafi przeleżeć na niej nawet 30 minut gapiąc się na wiszące zabawki. Matę kupiliśmy najtańszą z możliwych (65 zł), uszytą z kolorowych materiałów z kilkoma zabawkami na pałąkach. Powoli będziemy dokupywać nowe zabawki i przyszywać je do maty Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: mata edukacyjna? 15.03.06, 23:11 Warto. Od urodzenia tak do 7 miesiąca. Teraz mała ma 9 miesięcy i bawi się już tylko muzyczką - włącza ją sobie i wyłącza, ale tak minutkę się pobawi raz na jakiś czas i koniec. Ale wcześniej świetna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś