bursztyn3 15.03.06, 16:29 Mój synek od jakiegoś czasu upodobał sobie do ssania dolną wargę i paluszki (obu rączek, bez szczególnej preferencji. Jak go oduczyć?? Dodam tylko, że smoka nie znosi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oda100 Re: ssie dolną wargę 15.03.06, 17:05 moj maly ma 8 m-cy i od jakiegos czasu zasysa dolna warge, nie wiem czy to zabawa czy reakcja na swedzace dziasla. A palce niemowle dlugo wklada do buzi z roznych powodow. Ja na razie nie oduczam. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: ssie dolną wargę 15.03.06, 17:11 Ha ha! Zaczęło się ząbkowanie! MOja zaczęła zasysać dolną wargę jak miała 2,5 miesiąca. Wyglądał z tą miną przekomicznie. Z czasem robiła to coraz bardziej nerwowo i już nie było tak śmiesznie. Lekarka w przychodni mówiła, ze tak robią dzieci karmione pirsią, chociaż ja związku przyczynowego ze sposobem karmienia nie widziałam. Moja teoria okazała się bliższa prawdy. Wyrosły małej dwa piękne zęby i przestała zasysać dolną wargę. Odpowiedz Link Zgłoś