Dodaj do ulubionych

ogórek kiszony

17.03.06, 11:15
Dziewczyny, od którego miesiaca dajecie zupę ogórkowa? gdzies czytałam, że to już- moja zaczęła 9 miesiąc. Ale wiem tez, że świeży ogórek od roku dopiero.
Obserwuj wątek
    • domin19761 Re: ogórek kiszony 17.03.06, 11:19
      ja podałam wczoraj pierwszy raz, moja ma 10 i pół miesiąca. Bardzo jej
      smakowała zupka i nic po niej nie było.
    • jakw Re: ogórek kiszony 17.03.06, 11:37
      Moja zjadła kilka dni temu po raz pierwszy - w wieku 9 m-cy i 3 tygodnie
    • czaga3 Re: ogórek kiszony 17.03.06, 11:42
      mi się wydaje, że dużo zależy od ogórków. Jak zrobiłam z "domowych", nic małemu
      nie było. Niestety kiedyś zmuszona byłąm zrobić ze "sklepowych" i po 5 min
      czerwone wokół ust i wysypka. Całe szczęście,ze dałam mu tylko 5 łyżek .A nie
      powiem, smakowało mu ogromnie smile))
    • mambartka Re: ogórek kiszony 18.03.06, 14:40
      Mój synek ma 6 m-cy i ostatnio dostał domowej roboty ogórka do pocyckania. Nic
      mu nie było, czuje się świetnie i chce więcej, szczególnie gdy ktoś obok niego
      je ogórki. Te ze sklepu to niemal sama sól, więc lepiej nie ryzykować. Pediatra
      informował, że w czasie ząbkowania mogę małemu gotować pomidorową lub żurek,
      więc uznałam że ogórek też może być (w czasie ciąży zjadałam je tonami).
      Pozdrawiam.
      • magda270519761 Re: ogórek kiszony 18.03.06, 15:09
        Chyba około 8-9 m-ca dołożyłam troszke ogórka i póżniej coraz więcej , nic się
        nie działo.
    • figrut Re: ogórek kiszony 18.03.06, 15:38
      Moje dzieciaki jadły od 7 miesiąca życia - jedna z pierwszych zupek jakie im
      wprowadziłam do jadłospisu. Ogórek starty na najdrobniejszych oczkach. To jedyna
      zupa którą zawsze pałaszowały do końca. Pierwsze cztery zupki które próbowałam
      im podać, to marchewka z ziemniakiem i mięsem z indyka - gdyby potrafiły pluć na
      odległość, po każdym obiadku musiała bym malować ściany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka