mela79 31.03.06, 10:39 Ile razy w nocy budzą się Wasze dzieci na jedzenie? Moja córeczka 2- 3.Chciałabym ograniczyć to do 1 razu ale nie wiem czy to juz czas i jak się do tego zabrać . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:43 Wcale. Karmiona piersią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:50 Ja napisalam, że moje dziecko w tym wieku nie budziło się w nocy wcale i było karmione piersią Nic Ci nie poradzę, bo nie wiem co to nieprzespane noce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mela79 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:54 Szczęściara_ A w dziań ile karmiłaś razy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:59 Średnio co 3-4 godziny. Niby na żądanie, ale córka od urodzenia była, że tak powiem, uregulowana. Nigdy nie wisiala przy piersi (jadla max. 15 minut). Po kąpieli (około 20) ostatni posiłek, następny dopiero ok 8 rano, potem jakieś 2 godziny snu i już wcale w dzień - tak właśnie, moje dziecko pięknie od urodzenia przesypiało noce, ale w dzień spało maleńko, od 3 m-ca już wcale. Coś za coś, jak to w życiu bywa. Na szczęście była i jest bardzo wesołym i mało absorbującym (na ile to możliwe) dzieckiem Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
greenmiau Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:58 Moja 4-miesięczna dotychczas (nie licząc okresu noworodkowego) budziła się 1x w nocy (a raczej nad ranem, około 4-5), ale ostatnio wróciła do tych 3x w nocy. Budzi się, zje troszkę i od razu zasypia, tak, że nie przeszkadza mi to wcale, choć szczerze przyznam - przyzwyczaiłam się do poprzedniego trybu i też czasem myślę - co by tu zrobić, żeby spała jak dawniej. Pewnie po prostu potrzebuje więcej jedzenia, albo przytulaśna się stała Odpowiedz Link Zgłoś
mela79 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 11:01 A śpi w łóżeczku czy z Tobą? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tika1980 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 11:12 Ja jestem mamą dziewczynki, która ma 4 miesiące i trzy tygodnie. Jest karmiona piersią. Od dwóch tygodni przesypia całe noce tzn. idzie spać o 22 a wstaje o 7 rano. Przez pierwsze 2 misiące budziła się 2-3 razy w nocy, a dwa kolejne raz ok. 3rano. W dzień ma kilka krótkich przerw na sen. Myślę, że ze 2-3 godzinki. Moja córeczka sama bawi się w łóżeczku lub na dywanie (na kocyku) więc mam sporo czasu dla siebie. A karmiona jest w dzień co 3 godzinki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 11:31 Moja córeczka ma 4 mies i 2 tyg. Idzie spać o godz. 20.00 i budzi się na jedzenie około 3 - 4 razy. Nie zamierzam jej tego ograniczać na razie bo słabo przybiera na wadze a lekarka powiedziała że w nocy pokarm jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi7 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 12:00 Moja coreczka przesypia cale noce, odkad skonczyla 2 mies. Zasypia ok. 21, budzi sie o 6-7 rano. W dzien spi w sumie moze z 3 godzinki. karmiona piersia. Odpowiedz Link Zgłoś