Dodaj do ulubionych

Do mam 4,5 mies. dzieci

31.03.06, 10:39
Ile razy w nocy budzą się Wasze dzieci na jedzenie? Moja córeczka 2-
3.Chciałabym ograniczyć to do 1 razu ale nie wiem czy to juz czas i jak się
do tego zabrać .
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • driadea Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:43
      Wcale. Karmiona piersią.
      Pozdrawiam.
      • mela79 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:47
        tak tylko piersią
        • driadea Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:50
          smile
          Ja napisalam, że moje dziecko w tym wieku nie budziło się w nocy wcale i było
          karmione piersią smile
          Nic Ci nie poradzę, bo nie wiem co to nieprzespane noce.
          Pozdrawiam.
          • mela79 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:54
            Szczęściara_
            A w dziań ile karmiłaś razy?
            Pozdrawiam
            • driadea Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:59
              Średnio co 3-4 godziny. Niby na żądanie, ale córka od urodzenia była, że tak
              powiem, uregulowana. Nigdy nie wisiala przy piersi (jadla max. 15 minut).
              Po kąpieli (około 20) ostatni posiłek, następny dopiero ok 8 rano, potem jakieś
              2 godziny snu i już wcale w dzień - tak właśnie, moje dziecko pięknie od
              urodzenia przesypiało noce, ale w dzień spało maleńko, od 3 m-ca już wcale. Coś
              za coś, jak to w życiu bywa. Na szczęście była i jest bardzo wesołym i mało
              absorbującym (na ile to możliwe) dzieckiem wink Pozdrawiam serdecznie.
    • greenmiau Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 10:58
      Moja 4-miesięczna dotychczas (nie licząc okresu noworodkowego) budziła się 1x w
      nocy (a raczej nad ranem, około 4-5), ale ostatnio wróciła do tych 3x w nocy.
      Budzi się, zje troszkę i od razu zasypia, tak, że nie przeszkadza mi to wcale,
      choć szczerze przyznam - przyzwyczaiłam się do poprzedniego trybu i też czasem
      myślę - co by tu zrobić, żeby spała jak dawniej. Pewnie po prostu potrzebuje
      więcej jedzenia, albo przytulaśna się stała smile
      • mela79 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 11:01
        A śpi w łóżeczku czy z Tobą?
        Pozdrawiam
    • tika1980 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 11:12
      Ja jestem mamą dziewczynki, która ma 4 miesiące i trzy tygodnie. Jest karmiona
      piersią. Od dwóch tygodni przesypia całe noce tzn. idzie spać o 22 a wstaje o 7
      rano. Przez pierwsze 2 misiące budziła się 2-3 razy w nocy, a dwa kolejne raz
      ok. 3rano. W dzień ma kilka krótkich przerw na sen. Myślę, że ze 2-3 godzinki.
      Moja córeczka sama bawi się w łóżeczku lub na dywanie (na kocyku) więc mam sporo
      czasu dla siebie. A karmiona jest w dzień co 3 godzinki.
      Pozdrawiam.
    • thesaloniki Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 11:31
      Moja córeczka ma 4 mies i 2 tyg. Idzie spać o godz. 20.00 i budzi się na
      jedzenie około 3 - 4 razy. Nie zamierzam jej tego ograniczać na razie bo słabo
      przybiera na wadze a lekarka powiedziała że w nocy pokarm jest najlepszy.
    • meggi7 Re: Do mam 4,5 mies. dzieci 31.03.06, 12:00
      Moja coreczka przesypia cale noce, odkad skonczyla 2 mies. Zasypia ok. 21,
      budzi sie o 6-7 rano. W dzien spi w sumie moze z 3 godzinki.
      karmiona piersia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka